News

Jeff Bezos avertizează că SUA s-ar putea confrunta cu o recesiune: ”Vor urma vremuri grele”

Tot mai multe voci din SUA vorbesc de o iminentă recesiune. Ultimul intrat pe această listă este Jeff Bezos. Fondatorul Amazon spune că vor urma vremuri grele.
20.10.2022 | 13:53
Jeff Bezos avertizeaza ca SUA sar putea confrunta cu o recesiune Vor urma vremuri grele
Miliardarul Jeff Bezos avertizează că SUA s-ar putea confrunta cu o recesiune. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, a devenit cel mai recent miliardar care a avertizat despre starea economiei americane. Acesta a avertizat că la orizont sunt vremuri grele.

Miliardarul Jeff Bezos avertizează că SUA s-ar putea confrunta cu o recesiune: ”Vor urma vremuri mai grele”

David Solomon, CEO-ul gigantului de retail online Goldman Sachs, a avertizat la mijlocul săptămânii în curs că economia SUA s-ar putea îndrepta către o recesiune care ar putea îngreuna investițiile și oportunitățile de afaceri.

ADVERTISEMENT

”Cred că este un moment în care, ca om de afaceri, trebuie să fii precaut. Dacă deții o afacere bazată pe riscuri, este un moment să te gândești mai atent la marja ta de risc, la apetitul tău pentru risc.

Cred că trebuie să vă aşteptaţi la o volatilitate mai mare la orizont. Acum, asta nu înseamnă sigur că avem un scenariu economic cu adevărat dificil. Dar în ceea ce priveşte distribuţia rezultatelor, există şanse mari să avem o recesiune în SUA”, a spus Solomon în timpul unui interviu în direct la postul CNBC.

ADVERTISEMENT

Pe contul său de Twitter, Jeff Bezos a avut un comentariu la un clip postat cu declarația lui David Solomon.

Fondatorul Amazon are o opinie similară. ”Da, probabilitățile din economie spun să ne pregătim pentru vremuri mai grele”, a scris Bezos.

ADVERTISEMENT

CEO-ul JP Morgan: SUA ar putea să intre în recesiune peste 6 – 9 luni

Solomon și Bezos au intrat pe un trend deschis, recent, de Jamie Dimon, CEO al JPMorgan Chase. În urmă cu o săptămână, acesta a declarat că un amestec ”foarte, foarte serios” de factori contrari ar putea duce atât economia SUA, cât şi cea globală în recesiune până la jumătatea anului 2023.

Conform lui Dimon, în prezent, economia SUA ”încă merge bine”. Tocmai de aceea, consumatorii ar putea fi într-o formă mai bună în comparație cu criza financiară globală din 2008, scrie CNBC.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește indicatorii care prevăd o posibilă recesiune, Jamie Dimon a nominalizat impactul inflaţiei, ratele dobânzilor care au crescut mai mult decât se aştepta și efectele războiului din Ucraina.

”Acestea sunt lucruri foarte, foarte serioase care cred că ar putea împinge SUA şi lumea – adică Europa este deja în recesiune – şi este posibil să pună SUA într-un fel de recesiune peste şase până la nouă luni de acum înainte”, avertiza CEO-ul JP Morgan Chase.

ADVERTISEMENT
Tags: