ADVERTISEMENT
Fotbal international

Joan Laporta a ales antrenorul pentru FC Barcelona. Au negociat prin Skype

Autor: Cosmin Crăciun | 06.01.2021 | 18:32
Joan Laporta a ales antrenorul pentru FC Barcelona. Au negociat prin Skype
Joan Laporta vrea să aducă un antrenor imens la FC Barcelona. Au negociat prin Skype. Sursa foto: BR

Joan Laporta este unul dintre candidații pentru rolul de președinte al clubului FC Barcelona și este decis să îl aducă manager pe Jurgen Klopp, neamțul de la Liverpool.

ADVERTISEMENT

Soarta lui Ronald Koeman pare deja pecetluită, mai ales că gruparea blaugrana are un parcurs slab în acest sezon. Koeman nu va continua la Barcelona odată cu numirea unui nou președinte.

Favoriții pentru alegerile din 24 ianuarie sunt Victor Font și Joan Laporta. Spre deosebire de Victor Font, candidatul Joan Laporta este ajutat la capitolul credibilitate și de performanțele din precedentul său mandat.

ADVERTISEMENT

Joan Laporta vrea să aducă un antrenor imens la FC Barcelona. Negocieri prin Skype

În vârstă de 58 de ani, Joan Laporta s-a mai aflat la cârma clubului catalan în perioada 2003-2010 și este unul dintre favoriții suporterilor Barcelonei. Cu Laporta în frunte, Barcelona a reușit să cucerească patru titluri în La Liga, două trofee UEFA Champions League, o Copa del Rey, trei Supercupe ale Spaniei, o Supercupă a Europei și un Campionat Mondial al Cluburilor.

În aceste condiții, suporterii blaugrana sunt mai mult decât bucuroși atunci când se gândesc la posibilitatea ca fostul președinte să revină în fruntea clubului. Cu toate acestea, campania este una destul de dificil de câștigat pentru Laporta, deoarece și Font este o voce puternică în rândul membrilor socios cu drept de vot.

ADVERTISEMENT

Pentru a încerca să îi convingă pe alegători, Laporta a început deja să negocieze cu câteva nume grele pe care le vrea la club. Prima schimbare pe care dorește să o facă este la nivelul băncii tehnice. Ronaldo Koeman este doar pe locul cinci în La Liga și nu reușește să facă echipa să joace la nivelul dorit.

Diario Gol anunță că, în aceste condiții, Laporta a luat imediat legătura cu managerul de la care crede că va obține rezultate sigure și un joc de calitate, în spiritul Barcelonei. Este vorba despre Jurgen Klopp, neamțul de 53 de ani o antrenează pe Liverpool din 2015 și, deși este un adevărat erou și idol pe Anfield Road, nu ar spune nu unei experiențe în Spania.

ADVERTISEMENT

Klopp și Joan Laporta au discutat deja prin intermediul aplicației Skype și au ajuns la concluzia că cel mai bun moment pentru a lua o decizie în privința unei colaborări este finalul sezonului actual. Neamțul consideră că are o datorie morală față de Liverpool să nu o părăsească în toiul unui sezon. În funcție de cum va termina actuala ediție a Premier League și Champions League, Klopp ia în calcul să accepte propunerea lui Laporta.

Tot Diario Gol anunță că germanul, care mai are contract până în 2024 cu Liverpool, nu este singura variantă a lui Laporta. Catalanul s-a gândit și la o alternativă interesantă. Este vorba tot despre un german, Julian Nagelsmann, de la RB Leipzig. În vârstă de 33 de ani, acesta s-a remarcat la Hoffenheim, iar în 2020 a devenit cel mai tânăr antrenor care ajunge în semifinalele UEFA Champions League. El a reușit performanța alături de RB Leipzig, fiind eliminat în penultimul act de PSG cu 0-3.

ADVERTISEMENT
Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!