Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Jocul FCSB analizat la sânge: cu Olaru și fără Olaru. „Cel mai bun jucător din SuperLiga. Se schimbă totul cu el”

Cum arată FCSB fără Darius Olaru? Cât de mult se simte absența căpitanului la liderul din SuperLiga. Analiză pe larg la Fanatik.
05.03.2024 | 08:00
Jocul FCSB analizat la sange cu Olaru si fara Olaru Cel mai bun jucator din SuperLiga Se schimba totul cu el
Darius Olaru are 14 goluri și 2 pase decisive în 26 de meciuri în acest sezon la FCSB. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

FCSB a trebuit să se descurce fără Darius Olaru la meciurile cu Voluntari și Petrolul, iar jocul echipei lui Elias Charalambous a scârțâit vizibil. Analiză la FANATIK SUPERLIGA.

FCSB, victorii cu emoții în absența lui Darius Olaru: „Pierde din viteză și intensitatea acțiunilor de atac”

Vivi Răchită a atras atenția asupra unui lucru după FCSB – Petrolul 1-0: „Acuma se vede ce înseamnă Olaru la FCSB pentru că el știe să joace număr 10. Greșeala a fost făcută că s-a jucat cu Baba Alhassan, care și el este un 8 spre 10 și cu Tavi Popescu care este un 8 spre 10. Și l-a lăsat pe Șut singur. E, la pauză când a intrat și Lixandru i-a dat libertate mai mare și lui Coman, Phelipe și Băluță și au putut să joace. 

ADVERTISEMENT

Mihai Stoichiță a continuat ideea: „E diferență între jocul FCSB cu Olaru și fără Olaru. E un mare adevăr”. Răchită l-a întrerupt: „Când joacă Lixandru și Șut, Lippi. Că dacă joacă Olaru și Baba Alhassa nu mai e diferență”.  

Fostul antrenor al Stelei consideră că jocul FCSB are mult de suferit în absența căpitanului: „Orice joc în care dispare Olaru pierde din viteză și intensitatea acțiunilor de atac. Pentru că Olaru duce mingea în mod periculos și repede către linia următoare de atac. E foarte interesant ce se întâmplă”.

ADVERTISEMENT

Mihai Stoichiță atenționează: „Nimeni de la FCSB nu poate să intre în rolul ăsta”

Mihai Stoichiță e convins că Becali nu are niciun jucător care să îl poată înlocui„Nimeni de la FCSB nu poate să intre în rolul ăsta al lui Olaru deocamdată. Pentru că orice mi-ar spune lumea, Florinel Coman a fost omul care a creat tot ceea ce trebuia să fie periculos pe-acolo prin față cu o ușurință extraordinară. 

Băluță e un tip într-adevăr care creează. Ăștia-lalții în schimb, și Tavi, și Miculescu foarte șterși. Nu te supăra, a lipsit Olaru. Atunci stai numai în Coman să îi dribleze pe-ăia din stânga în centru sau să o ia cum a fost la gol, să aducă mingea în fața porții cu centrări. Numai el? Nu se poate juca așa. 

ADVERTISEMENT

Vivi Răchită a mai punctat ceva: „Când a început campionatul am spus că Gigi a schimbat din 4-3-3, tiki-taka Barcelona, când lăsau un singur mijlocaș defensiv și toate atacurile când acel mijlocaș dispărea de acolo veneau pe fundașii centrali, de-aia Ngezana și Dawa ratau. 

Acum joacă cu doi, fac cu schimbul, Olaru, Lixandru cu Șut. Și atunci este mai mare densitatea pe centrul terenului de unde pleacă toate acțiunile. Olaru când juca 4-3-3 își termina efortul.

ADVERTISEMENT

Deci nu mai putea din punct de vedere al efortului fizic să fie foarte proaspăt pe faza ofensivă, că trebuia să facă și faza defensivă ca 4-3-3 cu Edjouma. Mie mi se pare Baba Alhassan un Edjouma fără goluri. El mai și marca. Mai agresiv”.

Ce are în plus Darius Olaru: „Îi creează spațiu”

Mihai Stoichiță a explicat de ce este Darius Olaru indispensabil pentru FCSB: „Olaru, spre deosebire de toți ceilalți, în momentul când joacă, el având curajul să calce și suprafața aia care te arde, careul de 16 metri, să intre din poziția pe care o are, să fie la finalizare, îi obligă pe-aia din spate să vină și ei mai sus.

Șut, în momentul în care Olaru este în teren, ajunge în poziție de finalizare de la 20 de metri mult mai ușor. Știe că îl are pe Lixandru și Olaru îi creează spațiu plasându-se din linia de mijloc și trage adversar după el, îți eliberează om care să vină din spate. 

E foarte simplu. E geometrie, mă. Ai eliberat un spațiu, trebuie umplut de altul. Olaru îi obligă prin modul cum joacă să umple ceilalți spațiul următor. Ce mai vorbim? Nu e niciun fel de filosofie aici.

Bun, că are calități, că e tehnic, că are vivacitate, că lovește bine mingea, că este agresiv, că îi place să joace fotbal până la urmă, adică să facă toate lucrurile astea. Dacă le faci înseamnă că îți place să joci fotbal”.

Darius Olaru, peste Florinel Coman și Alex Mitriță: „Un fotbalist care-ți face toate fazele”

Horia Ivanovici, moderatorul FANATIK SUPERLIGA, și-a spus și el părerea: „Florinel este la bătaie cu Mitriță cel mai spectaculos jucător. Dar cu adevărat cel mai complet și valoros este Olaru din SuperLiga. Repet, nu îi iau niciun merit lui Coman, dar mi se pare că Olaru e un fotbalist care-ți face toate fazele. Efectiv este liantul ăla între cărămizi. Smacul ăla pe care-l pui între cărămizi.

Florinel este cărămida de aur ca să spun așa. Olaru este liantul. Este tencuiala aia fără de care lucrurile… Atenție, FCSB-ul a luat 6 puncte cu Voluntari și Petrolul dar n-a impresionat deloc”. 

Cât de important este Darius Olaru pentru FCSB: „Face toate fazele”

ADVERTISEMENT