Sporturi

Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc conform programului? ”Vom stopa răspândirea coronavirus și competiția va avea loc” 

14.03.2020 | 18:24
Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc conform programului Vom stopa raspandirea coronavirus si competitia va avea loc
ADVERTISEMENT

Pandemia de coronavirus a paralizat întreaga planetă. Nu a scăpat nici sportul, cel care este oprit, anulat sau suspendat pe aproape toate palierele sale. Cu toate acestea, oficialii de la Tokyo dau asigurări că Jocurile Olimpice din Vară se vor desfășura conforma programului stabilit.

Japonezii spun că Jocurile Olimpice vor avea loc conform programului: ”Vom stopa răspândirea coronavirus și competiția va avea loc”

Majoritatea competițiilor sportive din lume sunt în acest moment paralizate și, în privința celor amânate, nu se știe dacă ele vor mai avea loc la o dată ulterioară sau se vor anula.

ADVERTISEMENT

În ultima perioadă s-a vorbit mult și de o eventuală amânarea sau anulare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, programate a se desfășura în perioada 24 iulie – 9 august 2020.

În toată această mare de pesimism, Japonia nu renunță și continuă pregătirile pentru competiție, a afirmat sâmbătă premierul Shinzo Abe.

ADVERTISEMENT

Premierul nipon şi guvernul său sunt deciși ca pregătirile pentru Jocuri să meargă înainte, deşi în lume numeroase evenimente sportive au fost amânate sau anulate.

“Vom reuși să oprim răspândirea infecţiei şi vom găzdui fără probleme Jocurile Olimpice, aşa cum este plănuit”, a declarat Abe într-o conferinţă de presă la Tokyo, conform BBC.

ADVERTISEMENT

În această perioadă, Japonia are o rată a infectării destul de mică şi nu a înregistrat o explozie a cazurilor, precum Coreea de Sud, China, Italia sau Iran. Până sâmbătă s-a ajuns la 1.443 de cazuri de infectare cu coronavirus și 28 de decese.

Oficial CIO: ”Olimpiada s-ar putea amâna”

Zvonurile legate de posibila amânare a Jocurilor, programate să înceapă în luna iulie, s-au accentuat după ce preşedintele american Donald Trump a estimat că organizatorii ar trebui să ia în considerare amânarea cu un an a Olimpiadei.

ADVERTISEMENT

Mai mult, în urmă cu doar o zi, Haruyuki Takahashi, membru al Comitetului Internațional Olimpic de organizare a spus, pentru “Wall Street Journal”, că se ia în calcul și o posibilă amânare a Olimpiadei.

“O să vorbim foarte serios despre acest caz în luna aprilie. Nu cred că Jocurile Olimpice ar putea fi anulate, dar ar putea fi o amânare.

Comitetul Internaţional Olimpic ar putea fi în pericol dacă va fi o anulare. Doar drepturile TV din Statele Unite aduc încasări importante”, a spus Takahashi.

Takahashi afirma că o amânare a Jocurilor Olimpice pentru următorii doi ani ar fi cea mai fezabilă variantă deoarece calendarul sportiv pentru anul viitor a fost în mare stabilit şi ar fi greu de introdus o competiţie de anvergura Jocurilor Olimpice.

ADVERTISEMENT