News

Joe Biden vine în Europa, în plin război Rusia-Ucraina. Ce țări va vizita

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, va vizita Europa în această săptămână, în plin război al Rusiei cu Ucraina. Liderul de la Casa Albă va călători în câteva țări și va vorbi cu alți conducători importanți.
21.03.2022 | 08:30
Joe Biden vine in Europa in plin razboi RusiaUcraina Ce tari va vizita
ADVERTISEMENT

Un anunț important vine de la Casa Alba, la aproape o lună de la invazia Rusiei în Ucraina și care pare a nu se încheia prea curând. Președintele Statelor Unite, Joe Biden, va vizita vineri Polonia, iar înainte cu o zi va merge la Bruxelles unde va avea loc un summit de urgență al NATO.

Joe Biden, vizită la Bruxelles și Polonia, în această săptămână, pe fondul războiului Rusiei cu Ucraina

În Varșovia, Joe Biden va avea o întâlnire cu președintele Poloniei, Andrzej Duda, transmite Jen Psaki, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, care subliniază că războiul declanșat de Kremlin în Ucraina a dus la o ”criză umanitară şi a drepturilor omului”, potrivit USNews.com.

ADVERTISEMENT

Joe Biden va discuta cu Andrzej Duda inclusiv despre valul de refugiați sosiți în Polonia de la izbucnirea războiului Rusia-Ucraina. Concret, de pe data de 24 februarie, peste 2 milioane de cetățeni ucraineni au intrat în țara învecinată.

Joi, 24 martie, liderul american se va deplasa la Bruxelles. Aici va discuta cu statele membre NATO, cu liderii G7 şi reprezentanții Uniunii Europene. Se va discuta în principal despre sprijinul care va trebuia acordat Ucrainei, afectată de agresiunea militară a soldaților lui Vladimir Putin.

ADVERTISEMENT

Summit de urgență al NATO, la Bruxelles, în această săptămână

La Bruxelles, vor fi organizate un summit de urgenţă al NATO, referitor la situația din Ucraina, dar și o  reuniune a G7. Pe lângă aceste două evenimente, Joe Biden lua parte și  la un summit al Consiliului European.

La cel de al doilea summit, Biden va vorbi ”inclusiv despre eforturile transatlantice de a impune costuri economice Rusiei, de a oferi sprijin umanitar celor afectaţi de violenţă şi de a aborda alte provocări legate de conflict”, mai este menționat în comunicatul Casei Albe.

ADVERTISEMENT

Joe Biden discută luni la telefon cu Emmanuel Macron, Olaf Scholz, Mario Draghi și Boris Johnson

Însă, înainte de a pune piciorul pe continentul european, președintele SUA va discuta la telefon, luni, 21 martie, cu președintele Franței, Emmanuel Macron, cu cancelarul german, Olaf Scholz, cu prim-ministrul Italiei, Mario Draghi, dar și cu cel britanic, Boris Johnson. Apelul se va desfășura, mai exact, la ora 15:00 GMT.

Rusia și Ucraina au ajuns luni la a 26-a zi de război. Joi se va împlini o lună de la începutul acestui conflict militar istoric.

ADVERTISEMENT