Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

„Jos pălăria!”. Marius Șumudică știe cine a câștigat duelul Coman – Braun din FCSB – Rapid 2-2

Marius Șumudică a analizat derby-ul FCSB - Rapid 2-2 și a spus cine a câștigat, în opinia sa, duelul dintre Florinel Coman și Christopher Braun.
21.04.2024 | 13:13
Jos palaria Marius Sumudica stie cine a castigat duelul Coman  Braun din FCSB  Rapid 22
Marius Șumudică își scoate pălăria în fața lui rapidistului Braun după meciul cu FCSB. foto: colaj fanatik
ADVERTISEMENT

FCSB și Rapid au oferit o remiză extrem de spectaculoasă sâmbătă seara, 2-2 pe Arena Națională, iar una dintre cheile meciului a fost duelul dintre vedeta gazdelor Florinel Coman și fundașul giuleștean Christopher Braun. Duel câștigat clar de jucătorul Rapidului, în opinia lui Marius Șumudică.

Marius Șumudică, laude pentru Christopher Braun după FCSB – Rapid 2-2: „Nu există altul ca el în România!”

Marius Șumudică s-a alăturat echipei de analiști FANATIK SUPERLIGA și sâmbătă seara, în direct la Prima Sport 1, imediat după terminarea partidei FCSB – Rapid 2-2, a făcut o analiză complexă a ceea ce s-a petrecut pe gazonul Arenei Naționale. Iar printre subiectele discutate a fost și duelul dintre Florinel Coman și Christopher Braun.

ADVERTISEMENT

„L-a eclipsat Braun pe Florinel Coman? A fost Braun peste el în acest meci?”, a fost întrebat Marius Șumudică la începutul discuției de moderatorul Horia Ivanovici.

Răspunsul tehnicianului a venit imediat, cu o exemplificare clară: faza din prima repriză, când Florinel Coman a scăpat singur, iar Braun l-a ajuns incredibil din urmă și a făcut o deposedare de manual în careu, chiar înainte ca fotbalistul gazdelor să șuteze spre poarta lui Aioani.

ADVERTISEMENT

„Orice alt jucător, la acea minge, tot așa, pe tranziție pozitivă a celor de la FCSB… Aduceți-vă aminte, are fază, când  din zonă laterală, după un corner, pleacă pe zonă centrală și fuge Braun după el și-i bagă alunecare de la spate. Orice alt jucător din SuperLiga era cu el, niciunul nu-l prindea pe Florinel Coman decât Braun”, și-a început Marius Șumudică analiza.

Marius Șumudică își scoate pălăria în fața lui rapidistului Braun după meciul cu FCSB

„Cel mai greu adversar al lui Florinel este Braun? Pentru că nu e prima oară când are probleme…”, a continuat seria întrebărilor, cu referire și la ceilalți fundați din SuperLiga cu care a avut de-a face vedeta FCSB-ului în acest sezon de SuperLiga.

ADVERTISEMENT

„Nu poți să compari. Uitați-vă la acea fază… Ce viteză poate să aibă, ce vână are, în condițiile în care Coman este foarte rapid și are o forță explozivă extraordinară.

De ce vă spun lucrurile astea? În general, la faze fixe, în spate se lasă cei doi fundași laterali. Eu nu cred că există un jucător în SuperLiga la momentul de față, ca fundaș lateral, care să aibă potența, forța și timing-ul lui Braun la această fază. Nu cred. Dacă îmi dați un exemplu, există posibilitatea să mă înșel eu.

ADVERTISEMENT

Dar, în condițiile în care îl ai pe Florinel pe fuleu este foarte greu să-l prinzi. În acest meci, jos pălăria pentru Braun. Unul dintre cei mai buni jucători și nu pot să înțeleg decizia de la ultimele meciuri, când Braun nu a fost folosit.

Cu tot respectul pentru Onea, dar Braun este un jucător care te ajută și pe faza de atac, și pe faza de apărare. Este un jucător extraordinar”, este descrierea făcută de Marius Șumudică lui Christopher Braun, în direct la FANATIK SUPERLIGA de pe Prima Sport 1.

Spusele lui Șumudică au fost confirmate și de Nicolae Dică, antrenor care a avut de-a face cu Florinel Coman pe vremea când o pregătea pe FC Voluntari: „Eu am luat gol la Voluntari pe aceeași fază, m-am dus în presing sus, și Coman, pe o deviere a lui Miculescu, a plecat la fel pe zonă centrală, Turda nu a putut să-l țină și ne-a dat gol”.

ADVERTISEMENT