Premier League

Jose Mourinho, imposibil de demis. Contractul “beton” pe care portughezul îl are la Tottenham

20.02.2021 | 11:45
Jose Mourinho imposibil de demis Contractul beton pe care portughezul il are la Tottenham
ADVERTISEMENT

Jose Mourinho, deși are rezultate slabe în ultima perioadă, este aproape imposibil de demis din cauza contractului “beton” pe care portughezul îl are cu Tottenham. Clubul ar fi nevoit să îi plătească 40 de milioane de euro în cazul în care decide să încheie colaborarea cu Mourinho.

Tottenham Hotspur a ajuns pe locul 9 în clasamentul Premier League și a fost eliminată de Everton din Cupa Angliei. Făra sa dea semne de îmbunătățire în evoluții, Spurs vrea să încheie mai devreme contractul cu tehnicianul portughez.

ADVERTISEMENT

Înfrângerea din meciul cu Manchester City, suferită pe Etihad, scor 3-0, a pus capac speranțelor de Top 4 la final de sezon pe care Spurs le avea, mai mult, modul în care formația lui Guardiola a dominat partida a fost unul jenant pentru adversari.

Jose Mourinho, imposibil de demis. Contractul “beton” pe care portughezul îl are la Tottenham

Speranțele erau unele mari în clipa numirii pe banca tehnică a lui Jose Mourinho. Revigorat după o perioadă de pauză în carieră, portughezul a avut un start bun în Premier League, la un moment dat fiind în cursa pentru titlu.

ADVERTISEMENT

Totul s-a năruit în momentul în care cuplul ofensiv format din Son și Kane a încetat să mai dea randament. Rămași în baza unei defensive previzibile și ușor de depășit, trupa londoneză s-a “scufundat” în clasament până pe locul 9.

Daily Mail susține că președintele clubului, Daniel Levy, are două opțiuni pentru înlocuirea portughezului, Brendan Rodgers de la Leicester și “briliantul” Julian Nagelsmann de la RB Leipzig  fiind în pole-position pentru a o prelua pe Spurs. Presa din Portugalia susține că este aproape imposibil ca această demitere să vină curând, Jose Mourinho și-a asigurat funcția cu o clauză de 40 de milioane de euro în cazul în care ar fi dat afară.

ADVERTISEMENT

Spurs mai trebuie să aștepte până la demiterea lui Mourinho

În noiembrie 2019, Jose Mourinho semna un contract valabil 4 ani cu formația londoneză, iar în documentul oficial era trecută o clauză de “no-exit” pentru ambele părți. O condiție pe care Spurs o regretă amarnic în momentul de față. Cum clauza de 40 de milioane nu poate fi suportată de club în acest moment de criză economică, planurile lui Daniel Levy mai trebuie să aștepte o perioadă.

Entuziasmul s-a destrămat repede după ce Jose Mourinho, care promitea să nu repete aceleași greșeli din trecut în momentul conferinței de prezentare la noua echipă, a decis sa joace din nou “la rezultat”. Sistemul 4-2-3-1 a devenit din ce în ce mai rigid și defensiv după ce Spurs a ajuns pe podium în Premier League.

ADVERTISEMENT

Echipa a renunțat la faza ofensivă și a transferat complet îndatoririle cuplului Kane-Son. Englezul a evoluat constant bine în rol de “9 fals” și prin assist-urile sale, majoritatea finalizate de Son, a ținut clubul pe linia de plutire. A urmat apoi momentul de cădere, inevitabil la un asemena ritm, adversarii au “citit” jocul lui Spurs iar totul s-a năruit.

ADVERTISEMENT