Sport

Schimbări majore în FA Cup! Cum va arăta noul format

Mai multe schimbări majore vor avea loc în FA Cup în urma unei înțelegeri făcute cu Premier League. Noul format al Cupei Angliei are rolul de a întări competiția.
19.04.2024 | 10:20
Schimbari majore in FA Cup Cum va arata noul format
Schimbări majore în FA Cup. Sursa Foto: Colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

FA Cup și Premier League au bătut palma pentru a face câteva schimbări majore ale competiției. Asociația de Fotbal a Angliei (FA) a făcut o înțelegere valabilă pe 6 ani cu cel mai important campionat din lume.

Schimbări majore în FA Cup! Cum va arăta noul format

Primele schimbări în FA Cup țin de faptul că rejucarea partidelor va fi eliminată încă din primul tur, începând cu sezonul 2024-2025. În 2018-2019 a avut loc ultima schimbare de acest fel. Atunci, rejucarea partidelor a fost eliminată din turul 5. Noua schimbare, însă, nu se aplică și formațiilor care evoluează în ligile 4 și 5.

ADVERTISEMENT

Acordul implică și faptul că partidele din FA Cup se vor juca doar la finalul săptămânii, iar finala Cupei Angliei va avea loc în penultimul weekend de Premier League, într-o zi de sâmbătă. În acel final de săptămână nu se vor juca meciuri de campionat vineri și sâmbătă. Se dorește asta pentru ca focusul să fie făcut doar pe FA Cup.

Aceste demersuri au loc pentru ca cea mai veche competiție de fotbal din lume să nu își piardă importanța. Și, totodată, să își crească popularitatea.

ADVERTISEMENT

Așadar, pentru a crește și competivitatea turneului, Asociația de Fotbal a Angliei a hotărât să mai adauge încă 33 de milioane de lire sterline la cele 100 de milioane pentru investiții. Banii vor fi destinați către echipele din diviziile inferioare pentru a-și crește nivelul fotbalistic și condițiile.

“Vom avea weekenduri exclusive”

“Emirates FA Cup este cea mai mare resursă a noastră și generează peste 60% din veniturile noastre. Bani pe care îi investim în joc, așa că este esențial să ne asigurăm un format puternic pentru viitor.

ADVERTISEMENT

Acest nou acord între FA și Premier League întărește Emirates FA Cup și oferă acestui turneu foarte special weekenduri exclusive. Acest lucru într-un calendar din ce în ce mai încărcat.

Noul program asigură protejarea, îmbunătățirea și magia Cupei, în timp ce lucrează pentru întregul joc englezesc. Perioada de vară mai lungă permite, de asemenea, o pauză a jucătorilor atât de necesară înainte de începerea sezonului următor.

ADVERTISEMENT

Am convenit, de asemenea, noi finanțări pentru jocul de bază, fotbalul cu dizabilități și jocul feminin și al fetelor. Tot fotbalul începe de la bază, iar acest lucru este recunoscut de Premier League cu un sprijin financiar suplimentar foarte binevenit”, a spus șeful celei mai vechi competiții din lume, Mark Bullingham.

“Investim în toate nivelurile fotbalului englez”

“Premier League este mândră de investiția pe care o oferă la toate nivelurile de joc și acest nou acord cu FA ne va face să ne sporim sprijinul în fotbalul de bază.

Acest lucru va îmbunătăți facilitățile pentru comunitățile și cluburile din ligile inferioare din întreaga țară. Prin intermediul Fundația de fotbal și Fondul pentru stadionul Premier League.

De-a lungul discuțiilor noastre, ambele părți s-au angajat să îmbunătățească programul Emirates FA Cup. O competiție națională extrem de importantă, cu o istorie de poveste.

FA și Premier League au lucrat în parteneriat pentru a oferi weekenduri mai exclusiviste. Fără a compromite entuziasmul fotbalului eliminatoriu, iar acest lucru a fost realizat în același timp, permițându-ne să uşurăm aglomerarea meciurilor în general”, a mai spus și directorul executiv al celor de la Premier League, Richard Masters.

ADVERTISEMENT
Tags: