Sport

Jose Mourinho, la bătaie cu Victor Pițurcă! Portughezul ar putea deveni cel mai bine plătit antrenor din lume

Jose Mourinho, la fel ca Victor Pițurcă, a fost ofertat pentru a prelua naționala Arabiei Saudite. Portughezul ar putea deveni cel mai bine plătit antrenor din lume.
06.04.2023 | 14:07
Jose Mourinho la bataie cu Victor Piturca Portughezul ar putea deveni cel mai bine platit antrenor din lume
Jose Mourinho și Victor Pițurcă au fost ofertați pentru a prelua banca naționalei Arabiei Saudite. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Jose Mourinho a primit o ofertă colosală din partea șeicilor pentru a prelua naționala Arabiei Saudite. Actualmente pe banca lui AS Roma, portughezul se află în competiție din acest punct de vedere cu Victor Pițurcă. Fostul selecționer al României se află în negocieri cu naționala din zona Golfului, informație dezvăluită în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA.

Jose Mourinho, la bătaie cu Victor Pițurcă pentru a prelua naționala Arabiei Saudite

Cunoscut unul dintre cei mai de succes antrenori din istoria fotbalului, Jose Mourinho ar putea să se despartă de AS Roma pe care o antrenează din 2021. „The Special One” se află pe lista șeicilor pentru a prelua naționala Arabiei Saudite.

ADVERTISEMENT

Naționala care a fost prezentă în grupe la Cupa Mondială din Qatar s-a despărțit de selecționerul francez Herve Renard, care a preluat între timp naționala feminină de fotbal din Hexagon. Victor Pițurcă, fostul selecționer al României, se află de asemenea printre variantele de a prelua banca naționalei din Orientul Mijlociu.

„Va dau o informație în premieră. Și Victor Pițurcă este pe lista posibililor selecționeri ai Arabiei Saudite. Știu sigur din țările arabe. Este pe lista Arabiei Saudite. Crede-mă că știu de la cineva că Victor Pițurcă e pe listă pentru a prelua naționala Arabiei Saudite”, a dezvăluit Vivi Răchită, un bun prieten al lui Victor Pițurcă, la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

Jose Mourinho ar putea deveni cel mai bine plătit antrenor din lume

Potrivit Corriere dello Sport, salariul oferit de arabi lui Jose Mourinho se ridică la suma de 60 de milioane de euro pe an. În prezent, în capitala Italiei fostul antrenor de la Real Madrid câștigă 9,2 milioane de euro pe sezon.

Totuși, în cazul în care ar accepta oferta venită din partea Arabiei Saudite, Jose Mourinho l-ar depășit pe Hansi Flick (Germania), cel mai bine plătit selecționer în acest moment cu 6,5 milioane de euro. Jose Mourinho mai are contract cu Roma până în vara anului 2024.

ADVERTISEMENT

Vestea interesului arabilor pentru Jose Mourinho nu le-a picat bine fanilor lui AS Roma. Echipa din capitala Italiei ocupă locul 5 în Serie A, cu 50 de puncte în 28 de partide și cu șanse mari la calificarea în grupele Ligii Campionilor. Totodată, Roma este calificată în sferturile Europa League, unde va juca o „dublă” manșă cu Feyenoord.

Victor Pițurcă a antrenat Al-Ittihad în Arabia Saudită

Pentru Victor Pițurcă o posibilă înțelegere cu naționala Arabiei Saudite nu ar reprezenta prima experiență în țara din zona Golfului. Fostul selecționer al României a fost numit în 2014 antrenorul lui Al-Ittihad, una dintre cele mai de succes cluburi din primul eșalon al fotbalului din Arabia Saudită.

ADVERTISEMENT

Pentru Victor Pițurcă o viitoare experiență în Arabia Saudită ar fi a patra la cârma unei echipe naționale. „Piți” a fost selecționerul României U21 în 1996-1998. De asemenea, a antrenat prima reprezentativă a României în trei perioade diferite: 1998-1999, 2004-2009 și 2011-2014.

ADVERTISEMENT