Premier League

Jose Mourinho s-a apucat să învețe o nouă limbă străină: ”Comunicarea este foarte importantă”

27.08.2020 | 13:08
Jose Mourinho sa apucat sa invete o noua limba straina Comunicarea este foarte importanta
ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că nu mai are rezultatele de altă dată când câștiga Liga Campionilor sau campionate, Jose Mourinho rămâne un adevărat profesionist.

Antrenorul portughez s-a apucat să învețe limba coreeană deoarece vrea să poată comunica mai bine cu unul dintre fotbaliștii săi de la Tottenham, Sonn-Heung Min.

ADVERTISEMENT

”Comunicarea este un lucru foarte important când mă aflu cu ceilalți jucători. Încerc să vorbesc cu jucătorii în limba lor. Acum, învăț limba coreeană, pentru a putea vorbi cu Son”,  a declarat Jose Mourinho, în cadrul documentarului Amazon.

Echipele la care a antrenat Mourinho până acum

Son-Heung Min este în campionatul Angliei din 2015. El a venit la Tottenham de la Bayer Leverkusen. 85 de reușite are jucătorul în 229 de jocuri.

ADVERTISEMENT

Antrenorul englezilor de la Tottenham poate vorbi fluent șase limbi: portugheza, spaniola, catalana, engleza, franceza și italiana.

Jose Mourinho are contract cu Tottenham până la 30 iunie 2023. Tehnicianul portughez le-a mai antrenat pe Manchester United, Chelsea Londra, Real Madrid, Inter Milano, FC Porto, Leiria și Benfica.

ADVERTISEMENT

Palmaresul portughezului

Jose Mourinho a câștigat de patru ori premiul pentru cel mai bun antrenor de club. De asemenea, s-a impus de trei ori în campionatul Angliei cu Chelsea Londra, de două ori în Liga Campionilor cu Inter Milano și Porto.

Portughezul mai are în palmares o Cupă a Angliei cu Chelsea, patru Cupe ale Ligii (trei cu Chelsea, una cu Manchester United), trei campionate ale Spaniei (unul cu Real și două cu Barcelona), trei Cupe ale Spaniei (una cu Real  Madrid și două cu Barcelona), două Supercupe ale Spaniei (una cu madrilenii și una cu catalanii).

ADVERTISEMENT

De asemenea, a câștigat de două ori campionatul Italiei cu Inter Milano, o dată Cupa Italiei, are în palmares și o Supercupă. Mai a reușit să câștige două Cupe și campionate ale Portugaliei, Cupa UEFA cu Porto, Europa League cu Manchester United.

ADVERTISEMENT