Sporturi

Jucătoarea de tenis Samantha Stosur şi partenera ei Liz Astling au devenit mame

15.07.2020 | 15:18
Jucatoarea de tenis Samantha Stosur si partenera ei Liz Astling au devenit mame
ADVERTISEMENT

Samantha Stosur, câştigătoarea turneului US Open din 2011, a anunţat pe reţelele de socializare că a devenit mama unei fetiţe pe numele Genevieve, în perioada pandemiei.

Australianca de 36 de ani a anunţat că partenera ei de viaţă, Liz Astling, a adus pe lume primul copil al cuplului, în urmă cu o lună, pe 16 iunie.

ADVERTISEMENT

Samantha şi Liz formează un cuplu de multă vreme, deşi nu se cunoaşte data exactă de când sunt împreună, cele două fiind foarte discrete. Liz Astling nu apare în presă şi nici pe reţelele de socializare, decât în postările iubitei sale.

Sam Stosur, mama pentru prima dată

„Viaţa în izolare pe timpul coronavirusului a fost dificilă din multe puncte de vedere, dar, personal, a fost una dintre cele mai frumoase şi fericite perioade din viaţa mea. Pe 16 iunie, partenera mea Liz a adus-o pe lume pe frumoasa noastră fetiţă Genevieve. A fost totul ca un vârtej, dar acum nu ne-am putea imagina viaţa fără ea.

ADVERTISEMENT
Sam Stosur a devenit mama. FOTO: instagram
Sam Stosur a devenit mama. FOTO: instagram
Sam, Liz şi Evie. FOTO: instagram
Sam, Liz şi Evie. FOTO: instagram

Mămica şi Evie sunt bine amândouă şi este extraordinar să fiu acasă cu ele. Suntem pur şi simplu îndrăgostite de acest ghemotoc. Aşteptăm cu nerăbdare ce va urma şi s-o vedem crescând pe micuţa Evie. Dar nu prea repede, sperăm noi!“, a fost mesajul postat de australiancă pe contul personal de Instagram, însoţit de două fotografii cu familia.

Samantha Stosur a câştigat 9 turnee WTA la simplu şi 26 la dublu. Cea mai bună clasare a ei a fost locul 4 la simplu, respectiv, locul 1 la dublu. Acum e pe 97, respectiv 26. Ea a adunat 19.037.221 de dolari din premii.

ADVERTISEMENT

Stosur nu e prima din Australia

Casey Dellacqua este o fostă jucătoare de tenis australiancă, retrasă în 2018, care are o poveste similară cu cea a Samathei Stosur. Casey este de asemenea lesbiană, iar partenera ei Amanda Judd a adus pe lume 3 copii. Blake Benjamin s-a născut în 2013, Andie în 2016, iar Jesse James în 2019. Cele două mămici, împreună cu fiica şi băieţii lor.

Familia lui Casey Dellacqua. FOTO: instagram
Familia lui Casey Dellacqua. FOTO: instagram

Samantha şi Casey nu sunt singurele jucătoare de tenis care au recunoscut public faptul că au orientări homosexuale. Printre numele celebre din acest sport care intră în aceeaşi categorie se numără Billie Jean King, Martina Navratilova sau Amelie Mauresmo.

ADVERTISEMENT

Lesbianismul nu este un subiect tabu nici în alte discipline. La fotbal, de exemplu, au fost 38 de jucătoare LGBT prezente la Cupa Mondială din 2019. Ashlyn Harris şi Ali Krieger, coechipiere în echipa SUA, sunt logodite. Fenomenul se repetă şi în celelalte sporturi, handbalul şi tenisul fiind cele de primplan.

Cel mai cunoscut cuplu de sportive din lume este cel format de Megan Rapinoe şi Sue Bird. Megan este una dintre cele mai bune fotbaliste din lume, Gheată de Aur la Mondialul din 2019 şi Cea Mai Bună Jucătoare FIFA în 2019, în timp ce Sue este o baschetbalistă de WNBA, cu trei titluri în palmares.

Cele două sunt mereu în atenţia presei de peste Ocean, fiind deseori pe coperte celor mai cunoscute reviste americane. În 2018 au apărut nud pe coperta ESPN Body Issue.

De asemenea, homosexualitatea este prezentă şi în rândul marilor sportivi de sex masculin. Jan Thorpe, multiplu campion olimpic la înot, a recunoscut public faptul că e gay în 2014. Cel mai cunoscut fotbalist gay este Thomas Hitzlsperger, care a păstrat secretul în perioada în care era jucător activ, dar a recunoscut ulterior. Este campion al Germaniei, în 2007, cu Stuttgart, în conducerea căreia se află şi acum. Thomas Beattie este cel mai recent fotbalist englez care a admis că e gay. Un ilustru necunoscut în fotbalul din Insulă, el a cunoscut faima odată cu anunţul său.

ADVERTISEMENT