Sport

Jucătorii campioanei Olandei, fugăriți la derby! Ultrașii unui club din SuperLiga sunt suspectați. Video

Jucătorii lui Feyenoord, campioana Olandei, au fost fugăriți de ultrașii lui Vitesse Arnhem. Suporterii unui club din SuperLiga sunt suspectați.
22.01.2024 | 14:45
Jucatorii campioanei Olandei fugariti la derby Ultrasii unui club din SuperLiga sunt suspectati Video
Jucătorii lui Feyenoord au fost fugăriți la derby de ultrașii echipei adverse. Foto: X.
ADVERTISEMENT

Momente tensionate înainte de finalul meciului Vitesse – Feyenoord, scor 1-2, în etapa cu numărul 18 din Eredivisie. Partida a fost întreruptă în minutul 88, deoarece mai mulți suporteri ai echipei gazdă au pătruns pe teren și au făcut scandal.

Jucătorii campioanei Olandei, fugăriți la derby!

Feyenoord a câștigat cu 2-1 derby-ul cu Vitesse, echipa care vrea să-l împrumute pe Adrian Mazilu, și s-a apropiat la 10 puncte de liderul PSV. Finalul de meci de pe GelreDome din Arnhem a fost extrem de tensionat. În minutul 88, ultrașii lui Vitesse au pătruns pe gazon și au provocat numeroase pagube.

ADVERTISEMENT

Jucătorii lui Feyenoord, speriați de furia ultrașilor echipei adverse, au intrat la vestiare. „Centralul” S. Gozubuyuk a suspendat meciul. În tot acest timp, ultrașii lui Vitesse au fost înfruntați de polițiști. Cei mai înfocați suporteri ai lui Vitesse i-au atacat pe agenții de poliție cu petarde, fumigene, torțe și alte obiecte.

Mai mult decât atât, ultrașii lui Vitesse au distrus monitorul VAR și apoi au luat decizia de a se îndrepta spre jucătorii lui Feyenoord, anunță presa locală. Partida s-a reluat după aproximativ 20 de minute.

ADVERTISEMENT

Ultrașii Petrolului, printre suspecții incidentelor de la derby-ul Vitesse – Feyenoord

Pe lista suspecților întocmită de olandezi au intrat ultrașii mai multor echipe din străinătate, printre care și cei ai Petrolului Ploiești. „Există mai multe informații referitoare la acest conflict.

Ar fi fost vorba de niște suporteri străini care și-au făcut apariția în peluza lui Vitesse și care ar fi vrut să-i atace pe fanii lui Feyenoord. Potrivit informațiilor venite din rândul fanilor lui Vitesse, ar fi fost vorba de ultrași ai echipelor Standard Liege, FC Midtjylland și Petrolul.

ADVERTISEMENT

Primarul din Arnhem, Ahmed Marcouch, și Vitesse au spus că nu pot confirma această informație”, au scris jurnaliștii de la De Gelderlander. Galeriile Petrolului și a lui Vitesse Arnhem sunt înfrățite de mai bine de 10 ani, de la dubla din Europa League.

Ultrașii Petrolului, sprijin pentru Vitesse la derby-ul cu Feyenoord

De altfel, ultrașii Petrolului Ploiești și-au anunțat sprijinul pentru Vitesse Arnhem la derby-ul cu Feyenoord de duminică seară. „Alături de frații din Arnhem!”, a fost mesajul postat de galeria prahovenilor alături de o fotografie pe pagina de Facebook „Peluza I “Ilie Oană”.

ADVERTISEMENT

La derby-ul Petrolul – Rapid, scor 0-0 în etapa a 20-a din SuperLiga în jur de 10 ultrași ai lui Vitesse Arnhem au fost prezenți pe Stadionul „Ilie Oană”. „Un astfel de incident nu este niciodată în avantajul tău.

Dacă 20-30 de idioți sar gardul, strică experiența tuturor suporterilor și a clubului. Se distruge fotbalul în felul ăsta. Eram într-un meci important, cu două echipe care voiau să câștige și să lupte până la final, iar apoi apar vreo 20 de indivizi care sar gardul și strică tot”, a declarat Edward Sturing, antrenorul lui Vitesse, la finalul meciului.

ADVERTISEMENT