Fotbal international

Jucătorii de la Gaziantepspor îi iau apărarea lui Marius Șumudică, după ce acesta a plecat în România. “E uman și normal ceea ce a făcut”

05.04.2020 | 18:17
Jucatorii de la Gaziantepspor ii iau apararea lui Marius Sumudica dupa ce acesta a plecat in Romania E uman si normal ceea ce a facut
ADVERTISEMENT

Marius Șumudică a închiriat un avion privat după ultima etapă de campionat jucată în Turcia pe 15 martie și a plecat val-vârtej în România, pe nepusă masă, fără să anunțe măcar conducerea clubului unde activa ca antrenor.

Jucătorii de la Gaziantepspor îi iau apărarea lui Marius Șumudică

Pandemia de COVID 19 părea a sta departe de Turcia, care a continuat să mai joace încă o etapă, cu porțile închise, deși jucătorii cereau insistent să se oprească competiția, iar nigerianul John Obi Mikel pur și simplu a fugit de la Trabzonspor.

ADVERTISEMENT

Oficialii Federației și ai Ligii au luat această măsură abia după ce însuși antrenorul lui Galatasaray, celebrul Fatih Terim, s-a îmbolnăvit, fiind infectat cu coronavirus și a necesitat îngrijiri în spital.

Fatih Terim a fost infectat cu COVID 19

Odată cu el a contactat virusul și unul dintre conducătorii Galatei, deși derbyul cu Beșiktaș avusese loc cu porțile închise, însă Fatih Terim a răbufnit la conferința de presă, spunând că a fost o inconștiență să continue să se joace.

ADVERTISEMENT

Marius Șumudică avusese și el probleme cu jucătorii în înfrângerea de la Alanya, văitându-se că jucătorilor nu le mai ardea de fotbal și vorbeau doar de coronavirus.

Conducerea lui Gaziantep amenință cu desfacerea contractului

Cum s-a anunțat suspendarea campionatului Șumudică a și fugit din Turcia, spre supărarea conducerii lui Gaziantep, care a amenințat că dacă antrenorul român nu va fi prezent la pregătiri când se va relua campionatul i se va desface contractul de muncă.

ADVERTISEMENT

Poziție pe care jucătorii lui Gaziantep nu o împărtășesc și Muhammet Demir, atacantul echipei, a declarat în presa turcă: “Antrenorul nostru s-a întors în țara lui. Bineînețeles, nu pot să iau eu decizii în această privință, obligațiile contractuale sunt între Șumudică și club.

În decembrie Șumi și opt jucători s-au îmbolnăvit de pneumonie

Totuși, era într-o cameră de hotel, departe de casă și de familia lui. Nu putea să nu plece, mi se pare extrem de uman și normal ceea ce a făcut”.

ADVERTISEMENT

De remarcat faptul că în decembrie Marius Șumudică și opt jucători de la Gaziantepspor s-au îmbolnăvit cu toții de pneumonie.

ADVERTISEMENT