Sport

Jucătorii lui FC U Craiova cer rejucarea partidei cu Sepsi: „S-a luat o decizie greșită și neregulamentară, care nu este în spiritul fotbalului”

Vlad Achim, căpitanul FC U Craiova la ultima partidă, cere Comisiei de Recurs a FRF să schimbe decizia luată inițial după incidentele de la Sfântu Gheorghe.
01.03.2023 | 19:50
Jucatorii lui FC U Craiova cer rejucarea partidei cu Sepsi Sa luat o decizie gresita si neregulamentara care nu este in spiritul fotbalului
FCU Craiova a organizat astăzi, cu o zi înainte de judecarea recursului în cazul pierderii meciului cu Sepsi OSK la „masa verde”, o conferință de presă la care au participat cei mai importanți jucători ai echipei.
ADVERTISEMENT

Comisia de Recurs a Federației Române de Fotbal urmează să dea o decizie finală în cazul incidentelor de la meciul Sepsi Sfântu Gheorghe și FC U Craiova 1948. Oltenii au contestat hotărârea Comisiei de Disciplină, care le-a dat meci pierdut la masa verde.

Jucătorii lui FC U Craiova așteaptă un verdict favorabil al Comisiei de Recurs a FRF: ”Să se ia decizia regulamentară, morală și spre binele fotbalului, rejucarea”

Cinci jucători ai lui FC U Craiova au participat astăzi la o conferință de presă al cărei subiect a fost ”cazul Sfântu Gheorghe”. Este vorba despre portarul Ionuț Gurău și mijlocașii Dragoș Albu, Bahassa, Juan Bauza și Vlad Achim.

ADVERTISEMENT

Ultimul, căpitan al echipei în partida disputată contra Chindiei, a fost cel care a susținut punctul de vedere al jucătorilor. Și anume acela că verdictul de mâine ar trebui să fie rejucarea partidei.

”Părerea noastră este că s-a luat o decizie greșită, care nu este în spiritul fotbalului. Apoi s-a aflat că această decizie este și neregulamentară, având în vedere că meciul se oprește doar în cazul scandărilor rasiste, și nu xenofobe.

ADVERTISEMENT

Am fost pe teren la acel meci. Pot să vă spun sincer că nici nu s-a auzit mare lucru. Când a oprit prima dată meciul, nu auzeam nimic, era gălăgie, eram concentrați la meci.

Nu cred că a afectat pe nimeni. Sau dacă a făcut-o, foarte puțin, pentru că nu se auzea. Sepsi nici nu are atât de mulți jucători de etnie maghiară în primul 11. Atunci, poate unul doi jucători dacă au avut.

ADVERTISEMENT

S-a și văzut că n-au fost afectați. Au așteptat foarte calm decizia finală, n-au luat nicio măsură. Normal, în momentul când se întâmplă astfel de lucruri, presupun că ești mai nervos. Iei decizii la cald.

”Ne afectează foarte mult această decizie. Din punct de vedere financiar, al imaginii, al carierei”

Pot să spun că ne afectează foarte mult pe noi, ca jucători, această decizie. Chiar dacă nu-mi place să vorbesc pe această temă, este o lovitură mare pentru noi din punct de vedere financiar. P

ADVERTISEMENT

Pentru că nu suntem lăsați să ne apărăm șansele pe teren. Avem cu toții prime de obiectiv, destul de mari, și ar trebui să luptăm pentru aceste prime pe teren.

Dar și din punct de vedere al imaginii, al carierei. Se poate schimba total cariera unui jucător pentru o astfel de decizie. Pentru că nu ne îndeplinim obiectivul, nu suntem acolo, cu echipele puternice ale campionatului, în lumina reflectoarelor.

Și ne va afecta pe toți, atât pe cei în vârstă, cât și pe cei mai tineri, dacă nu vom fi lăsați să ne apărăm corect șansele”, a precizat Achim.

”O ofensă la adresa noastră”

Adrian Mititelu a fost ironizat de Cosmin Matei, jucătorul covăsnenilor, după ce a spus că Sepsi – FC U Craiova 1948 se va rejuca. ”Nu cred că se rejoacă meciul pentru că nu are de ce să se rejoace. Pe PlayStation dacă vor să îl joace. Decizia, după părerea mea, e finală şi cine greşeşte trebuie să plătească!”, a declarat Cosmin Matei.

Vlad Achim consideră că declarația acestuia este o glumă. Una nepotrivită, care poate să fie considerată ofensatoare. Și spune că i-a dat de gândit și atitudinea celor de la Sepsi de la momentul meciului.

”Este o ofensă la adresa noastră. Am văzut că ei glumesc cu aceste lucru. Nu e de glumit. Sunt colegii noștri. Ar trebui să trateze mult mai serios ceea ce se întâmplă.

Ar trebui să militeze și ei pentru rejucarea meciului, pentru că nu e corect să câștige în acest mod. Pot să glumească după ce se vor califica pe teren.

S-a vrut înreruperea meciului? M-am gândit și la acest lucru. Pentru că i-am văzut foarte calmi. Ne spuneau să liniștim noi galeria.

Le-am spus că nu se poate așa ceva, nu avem noi puterea să facem acest lucru. Am făcut câteva semne spre galerie, dar nu ne-au băgat în seamă.

Mi s-a părut că ei așteptau întreruperea meciului. Eu, sincer, nici nu știam regulamentul. Nu știam că se poate. Bine, s-a dovedit că este neregulamentară această decizie, dar se pare că ei așteptau ceva.

Erau foarte calmi și așteptau întreruperea meciului. Nu înțeleg de ce, și cum s-au gândit ei la treaba aceasta, dar așa pare.

Ne uitam unii la alții și nu înțelegeam ce se întâmplă. Cum adică s-a terminat meciul? «Păi asta a fost. S-a scandat ceva, s-a terminat meciul și ați pierdut!»..

Domnii de acolo încercau să ne calmeze. «Păi, ce mai încerci să ne calmezi? Tu nu ești supărat că e xenofobie?». Înseamnă că tu nu ești supărat, nu te-a afectat deloc acest lucru. Tu așteptai ceva.

”O pată pe imaginea Federației”

Este clar, este sportivitate zero. Este un exemplu rău dat copiilor, care vor să se apuce de fotbal sau de orice sport. 

Este o pată pe imaginea Federației și comisiilor și clubului Sepsi, pentru că a acceptat așa ceva. Sper ca la Comisia de Apel să se ia decizia regulamentară, morală și spre binele fotbalului, rejucarea.

Nu pot să concep că acest meci îl putem pierde la comisii. Mai ales când am aflat că este neregulamentar. Eu nici înainte, vă spun sincer, nu concepeam așa ceva.

Dar acum, când văd că este neregulamentar, sunt convins sută la sută că se va lua decizia de rejucare a meciului. Eu n-am văzut oameni neutri în țara asta, și am urmărit și comentarii pe internet, care să considere că această decizie este una corectă și regulamentară”, a completat Achim.

ADVERTISEMENT