Sport

Crețu, sincer din cantonamentul Universității Craiova: “Suntem obosiți”. Ce spune de duelul cu FCSB

Deși pauza de iarnă i-a prins la 10 puncte în spatele liderului FCSB, jucătorii Universității Craiova sunt încrezători că pot aduce titlul în Bănie.
13.01.2024 | 13:16
Cretu sincer din cantonamentul Universitatii Craiova Suntem obositi Ce spune de duelul cu FCSB
Deși pauza de iarnă i-a prins la 10 puncte în spatele liderului FCSB, jucătorii Universității Craiova sunt încrezători că pot aduce titlul în Bănie. Sursă foto: Facebook Universitatea Craiova
ADVERTISEMENT

Aflați în cantonament în Antalya, oltenii au remizat în primul amical cu modesta Greifswalder FC, din liga a patra germană. Înainte de întoarcerea acasă, elevii lui Ivaylo Petev vor mai întâlni, duminică, 14 ianuarie, pe FC Slovacko.

Jucătorii Universității Craiova visează la titlu: „Vom încerca să fim constanți la meciuri”

Jucătorii Universității Craiova resimt oboseala în cantonamentul din Antalya, dar mijlocașul Alexandru Crețu este conștient că această perioadă îi va ajuta să se prezinte cât mai bine la reluarea SuperLigii.

ADVERTISEMENT

”Fiecare antrenor are filosofia lui de a pregăti echipa, nu a fost ușor acest cantonament. Suntem obosiți, am avut aproape în fiecare zi câte două antrenamente solicitante, dar este normal pentru că suntem în perioada de pregătire și asta ne prinde bine. Urmează un drum lung și această perioadă ne prinde bine.

Nu știu ce se întâmplă pe la celelalte echipe, dar la noi cred că atuul în noul an va fi grupul. Cred că lipsa constanței a fost primul factor care ne-a ținut puțin pe loc, dar am muncit în cantonamentul acesta pentru a remedia acest lucru. Vom încerca să fim constanți la meciuri, pentru că, indiferent cum jucăm, importante sunt punctele.

ADVERTISEMENT

Nu este ușor nici pentru un antrenor nou venit, mai ales străin fiind. E clar că are și el nevoie de adaptare, să ne cunoască pe fiecare în parte, dar are mentalitate de campion și asta e foarte important să ne transmită chestia asta. Sunt sigur că va avea succes”, a declarat Crețu.

Crețu a trecut peste experiența negativă de la FCSB: „Nu am absolut nimic contra lor”

”Muncim din greu în acest cantonament și încercăm să fim 100% la fiecare antrenament. Ne dorim să fim sănătoși, pentru că într-o săptămână începe SuperLiga și ne așteaptă un meci destul de dificil acasă. Suntem optimiști pentru viitorul ce va veni.

ADVERTISEMENT

Meciul cu Farul este important atât pentru noi, cât și pentru ei. Clar vom avea un duel greu, știm cu toții cum pregătește domnul Hagi fiecare joc în parte, dar știm ce avem de făcut. Primul meci e important, cu FCSB vom juca peste 2 săptămâni, vom vedea ce va fi.

Nu am absolut nimic contra celor de la FCSB, chiar le-am mulțumit de fiecare dată. A fost o experiență pentru mine, frumoasă, urâtă nu a contat, face parte din viața unui sportiv de performanță și trebuie să ieși cu fruntea sus din ea.

ADVERTISEMENT

Felicitări echipei naționale, felicitări tuturor jucătorilor care au pus umărul la această calificare. Să ajungi în lotul de Euro este un obiectiv pentru fiecare jucător. E greu de spus dacă vom trece de grupe, vom întâlni echipe foarte bune. Antrenorul își face planuri, jucătorii la fel, cred că ar trebui să ieșim cu fruntea sus din turneul ăsta. Să fim alături de echipa națională cum n-am mai fost niciodată”, a mai spus Crețu.

Oltenii, pregătiți de atmosferă nebunească dacă vor lua titlul: „Ar fi ceva asemănător cu ce a fost la Napoli”

La rândul său, Mihai Căpățînă visează să câștige titlul cu Universitatea Craiova și crede că dacă acest lucru s-ar întâmpla atmosfera ar fi aproape la fel ca la Napoli, care a ieșit campioana Italiei în sezonul precedent.

”Până acum am avut o perioadă foarte bună, de acumulare. Este o perioadă cu mare încărcătură, dar cred că ne-am pregătit foarte bine, am răspuns pozitiv la toate antrenamentele pe care le-a făcut staff-ul. Așteptăm cu nerăbdare reluarea campionatului.

La începutul campionatului obiectivele noastre au fost clare, campionatul și Cupa, și suntem cu șanse în ambele. În Cupă am ajuns în fazele eliminatorii, iar în campionat atâta timp cât suntem acolo sus ne gândim la titlu. Cel mai important să o luăm pas cu pas, pentru că tot timpul am vorbit de titlu și ne-a cam furat peisajul.

Cel mai important este începutul, ne dorim să începem cu dreptul. Avem două meciuri acasă, ne dorim să le câștigăm pe ambele. Am făcut pregătire fizică foarte bună, pentru că ne așteaptă un campionat foarte greu. Trebuie să ai o bază, iar aceste cantonamente sunt benefice.

Acum câteva zile mă gândeam când am luat Cupa cum s-a închis piața și cred că dacă am lua campionatul ar fi ceva asemănător cu ce a fost la Napoli. Sunt un tip spontan, să câștigăm campionatul și cu siguranță voi face ceva.

Cel mai bine mă simt în teren, nu contează poziția. Cred că este un avantaj că mă pot adapta și fundaș dreapta, și mijlocaș central. Important este ca atunci când antrenorul se bazează și mizează pe mine să mă adaptez și să dau randamentul așteptat. Sperăm ca anul acesta să câștigăm măcar un trofeu”, a afirmat Căpățînă.

  • 33 de ani a trecut de la ultimul titlu al Universității Craiova
ADVERTISEMENT
Cotă BETANO pentru Universitatea Craiova: 2,05 este cota pentru „x solist la pauză” la meciul Universitatea Craiova - Farul