Sport

Jucătorul care l-a vrut plecat pe Neymar de la PSG. Brazilianul a semnat cu Al Hilal

Neymar a plecat de la PSG și a semnat cu Al Hilal. Brazilianul avea câțiva prieteni pe Parc des Princes, dar și câțiva care nu îl agreau.
18.08.2023 | 14:10
Jucatorul care la vrut plecat pe Neymar de la PSG Brazilianul a semnat cu Al Hilal
Neymar a plecat de la PSG și a semnat cu Al Hilal. Brazilianul avea câțiva prieteni pe Parc des Princes, dar și câțiva care nu îl agreau.
ADVERTISEMENT

Neymar a semnat cu Al Hilal și a fost prezentat oficial în această săptămână. Saudiții au plătit 90 de milioane de euro pentru brazilianul care va câștiga aproximativ 100 de milioane de euro pe sezon. Cu toate acestea, în Franța se zvonește că Neymar nu a plecat de la PSG pentru bani, ci unul dintre jucători și l-a dorit plecat de pe Parc des Princes.

Mbappe, motivul plecării lui Neymar de la PSG

S-a vorbit mult despre relația dintre francez și brazilian. De cele mai multe ori s-a spus că Mbappe ar fi fost mereu împotriva venirii lui Neymar la PSG, iar nu puține momente au fost când Kylian a exprimat acest lucru în fața șeicilor la fiecare negociere sau ședință.

ADVERTISEMENT

Potrivit spaniolilor de la Sport, Mbappe ar fi fost punctul decisiv în plecarea lui Neymar de la PSG. Teoria se concretizează, având în vedere faptul că imediat după ce brazilianul a plecat în Arabia Saudit, Kylian a revenit la antrenamentele lotului antrenat de Luis Enrique.

Mbappe a fost exclus din prima echipă pe perioada discuțiilor cu privire la plecarea sa la Real Madrid. După săptămâni de negocieri și discuții, se pare că francezul a decis să revină cu o singură condiție. Neymar să plece. Francezul a fost primit ca un jucător care tocmai ce a semnat cu echipa, atunci când a revenit la ședința de pregătire a lotului.

ADVERTISEMENT

Declarația lui Neymar după ce a semnat cu Al Hilal

Liga Arabiei Saudite (SPL) a atras vara aceasta nume foarte mari din fotbalul european. Neymar a fost și el ademenit de saudiți la Al Hilal. După ce a fost oficializat transferul, brazilianul a oferit și primele reacții, iar Cristiano Ronaldo pare unul dintre motivele pentru care a ales să semneze cu șeicii.

“Sunt foarte încântat să vin într-un campionat nou. Să am o nouă experienţă şi o nouă provocare. Evident, vreau să scriu istorie la Al Hilal. Sunt motivat de provocări. Când găseşti o astfel de provocare, este bine pentru încrederea ta. Sunt aici ca să ajut liga din Arabia Saudită pentru a creşte din ce în ce mai mult.

ADVERTISEMENT

Se schimbă foarte multe lucruri aici, au adus mulţi jucători. Va fi un campionat competitiv, după aceste transferuri. Sper să avem un sezon bun şi să ne îndeplinim obiectivele. Cristiano Ronaldo este pionerul. Toată lumea l-a numit nebun, iar azi vede cum liga din Arabia Saudită creşte din ce în ce mai mult. Sunt aici ca să ajut liga să crească.

Sunt fericit că pot să întâlnesc jucători cu mare calitate la celelalte echipe. Când voi juca împotriva unor jucători precum Cristiano Ronaldo, Benzema sau Firmino va fi grozav. Sunt foarte fericit să mă alătur acestei ligi şi sunt convins că va fi grozav să mă confrunt cu aceşti jucători.”, a afirmat Neymar, potrivit celor de la Marca.

ADVERTISEMENT

Neymar a evoluat 6 sezoane la PSG, echipă la care strâns 173 de partide, 118 goluri și 77 de assist-uri. Cifre foarte bune pentru brazilianul care a fost și mult timp accidentat. Neymar ajunsese la parizieni în vara lui 2018, pentru 222 de milioane de euro, iar obiectivul era să îi ajute pe francezi să câștige Champions League, alături de Mbappe. 14 trofee a câștigat atacantul la PSG. 60 de milioane de euro este cota lui Neymar, potrivit celor de la Transfermarkt.


  • Cota NETBET pentru PSG: 1.82 este cota pentru “Peste 2 goluri date de PSG” la meciul PSG – Lens

ADVERTISEMENT