Șocante pentru cei care credeau spusele avocatei familiei, conform cărora e vorba despre ”oameni normali”. Astfel, Mihaela Ciocea a scris pe Facebook că tatăl lui Vlad Pascu, Mihai Pascu, a dat bani cu camătă în anii 2000 și ar fi luat atunci apartamentele mai multor oameni naivi.
”Începând cu anul 2000, pe când eram judecător începător la Judecătoria Sectorului 3 din București, acest “investitor imobiliar”, Mihai Pascu, era nelipsit din ședințele instanței. Avea zeci de litigii cu români cărora le dăduse bani cu camătă și le luase apoi apartamentele cu care aceștia garantaseră împrumutul.
Nu pentru că oamenii nu își plătiseră datoriile, ci pentru că, în momentul când aceștia restituiau împrumutul sau ratele la împrumuturi, nu le mai dădea chitanță. Apoi, îi și executa silit”, a precizat judecătoarea. Așadar, acuzații extrem de dure care știrbesc și mai mult încrederea populației în autorități.
Familia Pascu ar fi profitat în acel moment de faptul că românii nu prea cunoșteau regulile Codului Civil cu privire la împrumuturi, astfel că s-au îmbogățit de pe urma acestor oameni. ”Vă reamintesc și faptul că românii nu cunoșteau regulile Codului Civil referitoare la împrumuturi, contractele de împrumut private fiind căzute în desuetudine în toată perioada comunistă. Îmi amintesc că am soluționat totuși în favoarea împrumutatilor un caz sau două. Unul dintre împrumutați, un intelectual târât în judecată, îmi spunea: “Dna președinta, devenisem atât de buni prieteni că mă jenam să îi cer chitanțe”, a scris Mihaela Ciocea.
Potrivit Antena 3, judecătoarea își amintește că Mihai Pascu era nelipsit din instanță, deși avea mulți avocați. “Mihai Pascu avea avocați, dar era tot timpul prezent el însuși în instanță, deoarece se prevala și de aspectul lui de om serios, cu aspect de tip fin, înalt, cu plete, semănând mai mult a rocker decât a escroc.
În aceste condiții, credeți ca a avut vreo reținere să plătească la DIICOT sau să recurgă la traficul de influență, pentru ca aceasta structură să renunțe la urmărirea penală a fiului său? Cine își mai amintește că înșelarea oamenilor de către cămătari a fost în anii 90 și la începutul anilor 2000 un fenomen de masă, căruia i-au căzut victime sute de mii de oameni?”, a menționat femeia.
Mihaela Ciocea a fost exclusă din Magistratură în 2022, iar în 2014 judecătoarea intra în greva foamei în fața Curții de Apel București, în timp ce în 2019 a protestat față de ”poliția politică” din interiorul sistemului. Avocata familiei, Luminița Popescu, transmitea în urmă cu mai multe zile că băiatul face parte dintr-o familie normală și nu este consumator de droguri, contrar informațiilor apărute în mediul on-line.
”A realizat ulterior ce a făcut. Îi pare rău. Nu este nici tipul de persoană care s-a vehiculat în zona online, tot ceea ce s-a scris și s-a spus au fost informații de pe anumite imagini. Nu este fiu de beizadea, așa cum s-a precizat. Părinții nu sunt oameni cu bani care nu au ce face eu ei și îi dau copilului să se drogheze, sub nicio formă. Sunt niște oameni simpli, normali. A recunoscut că a consumat droguri. Urmează să vedem acum persoana care i-a dat.
Este o poveste mult mai lungă, mult mai gravă, din punctul meu de vedere și urmează a se descoperi ce s-a întâmplat. Da, din câte am înțeles, nu este consumator. Le-a primit în Vama Veche”, a declarat avocatul apărării. Cert e că șoferul drogat a ajuns după gratii timp de 30 de zile, fiind reținut preventiv.