News

Cine e, de fapt, tatăl șoferului care a provocat accidentul de la 2 Mai. Numele său apare într-un dosar al lui Sile Cămătaru

Cazul șoferului drogat care a ucis doi tineri nevinovați în stațiunea 2 Mai devine tot mai complicat în măsura în care trece timpul.
22.08.2023 | 09:58
Cine e de fapt tatal soferului care a provocat accidentul de la 2 Mai Numele sau apare intrun dosar al lui Sile Camataru
Matei Vlad Pascu se lăuda pe reţelele de socializare cu banii şi maşinile părinţilor Foto: Ziua de Constanţa
ADVERTISEMENT

”Am spus că sunt oameni simpli, oameni care nu au crescut un copil răsfăţat căruia i-au dat bani pentru droguri”, declara avocata Luminița Popescu, cea care îl apără pe Vlad Pascu, în urmă cu două zile. Între timp, tot mai multe dezvăluiri contrazic această afirmație.

Cine e, de fapt, tatăl șoferului care a provocat accidentul de la 2 Mai

Cea mai recentă dezvăluire a fost făcută de jurnaliștii de la Gândul. Potrivit sursei citate, părinții lui Vlad Pascu nu ar fi nici de departe ”oameni simpli”, ci milionari în euro al căror nume apare în dosare ale unor interlopi celebri precum Sile Cămătaru. Cert e că tânărul, Matei-Vlad Pascu, a avut probleme cu drogurile și în trecut, în timp ce activitatea sa pe rețele sociale era cel puțin problematică.

ADVERTISEMENT

Revenind la părinții lui Vlad Pascu, mai exact Mihail Claudiu Pascu și soția Miruna, aceștia sunt cunoscuți în lumea dezvoltatorilor imobiliari. De altfel, femeia de afaceri Monica Tatoiu invoca un episod de acum câțiva ani, când a fost amenințată cu moartea de acest bărbat.

”Îl știu de când era mic (n.r. pe Vlad), avea 3-4 ani. Tatăl lui amenința că ne omoară, că ne face, că ne drege cu el de mână. Avea exact aceeași coafură, aceeași atitudine pe care o are copilul acum. Ne amenința pentru că îl împiedicam să pună mâna pe pepiniera Bucureștiului”, a rememorat Monica Tatoiu la RTV.

ADVERTISEMENT

Potrivit Gândul, care citează publicația online Lumea Politică, Mihail Claudiu Pascu și Miruna Pascu sunt menționați într-un dosar al celebrului lider interlop Sile Cămătaru. Cei doi apar ca martori în acest dosar, după ce au dat bani împrumut, mai exact 75.000 de dolari cu o dobândă de 6% pe lună, în baza unui contract de vânzare-cumpărare. În acest dosar apare și numele lui Silviu Dudiță, cunoscut drept Fluturică.

În motivarea prin care judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au respins recursul lui Sile Cămătaru împotriva condamnării la 11 ani de închisoare se arată că partea vătămată a apelat la Silviu Dudiță pentru a achita împrumutul către Mihail Claudiu Pascu. Potrivit acestui document, Fluturică a împrumutat partea vătămată la o dobândă mai mică decât familia Pascu, de doar 4%.

ADVERTISEMENT

Din același document reiese că Fluturică și soții Pascu s-au întâlnit la notar pentru a semna un contract de vânzare-cumpărare pentru un imobil deținut de partea vătămată. Din această afacere, soții au rămas cu 28.000 de euro, după ce au vândut imobilul cu 103.000 euro către locotenentul lui Sile Cămătaru.

Numele părinților șoferului criminal apar și în alte scandaluri, cum ar fi cel legat de construirea unui hotel de 10 etape pe Bulevardul Expoziției nr. 22 din București, dar și într-o speță legată de Parcul Școala Herăstrău. Aici, Mihail Claudiu Pascu apare ca reclamant într=un dosar în care se judecă cu primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

ADVERTISEMENT

Clotilde Armand a pierdut acest proces astfel că a fost obligată să emită autorizație de construire pentru imobilul respectiv de pe Bulevardul Expoziției. În caz contrar, Primăria e bună de plată și trebuie să plătească daune de 1.000 de lei pentru fiecare zi de întârziere, în care interesele dezvoltatorului imobiliar au fost blocate.

ADVERTISEMENT