News

Judeţul din România care nu a mai înregistrat niciun caz de coronavirus în ultimele cinci zile

21.05.2020 | 15:56
Judetul din Romania care nu a mai inregistrat niciun caz de coronavirus in ultimele cinci zile
ADVERTISEMENT

Județul Timiș nu a înregistrat niciun caz de coronavirus în ultimele cinci zile. Cifra infectărilor a rămas neschimbată de duminică, 17 mai.

Timiș, județul din România care nu a mai înregistrat niciun caz de coronavirus în ultimele 5 zile

Județul Timiș se laudă cu un număr impresionant de persoane vindecate de coronavirus, peste 400, dar și cu faptul că nu a mai înregistrat niciun caz de Covid-19 din 16 mai.

ADVERTISEMENT

Conform Liberatea, totalul de cazuri înregistrate în județ a ajuns la 494, însă nicio infectare nouă nu a mai fost raportată de duminică, 17 mai. De altfel, situația pare să se fi stabilizat din 14 mai, când erau înregistrate 486 de cazuri. Așadar, în 48 de ore au mai fost raportate doar 12 cazuri de îmbolnăviri.

La nivel național au fost înregistrate 17.585 de cazuri de persoane infectate cu Covid-19, iar în ultimele 24 de ore cifra infectărilor s-a menținut sub 200, fiind raportate 198 de astfel de cazuri. În secțiile de Terapie Intensivă din România sunt internați 203 pacienți, conform Libertatea.

ADVERTISEMENT

Județul Suceava rămâne în topul infectărilor, cu 3.472 de cazuri, însă acest număr a fost pus sub semnul întrebării de șefa DSP Suceava, care a declarat că autoritățile au încurcat numărul de teste cu cel al îmbolnăviților. Cu toate acestea, oficialii Ministerului Sănătății neagă aceste informații.

Cele mai puține cazuri de coronavirus, înregistrate la Brăila

Cele mai puține cazuri înregistrate într-un județ din România sunt la Brăila, 19. În București au fost raportate 1.687 de cazuri, în Neamț 845, în timp ce în Arad au fost raportate 697.

ADVERTISEMENT

Botoșani (694), Brașov (662), Mureș (660), Hunedoara (619), Galați (557), Vrancea (552), Cluj (538), Bihor (527) și Sibiu (470) sunt celelalte județe din România care au înregistrat un număr semnificativ de astfel de cazuri, de persoane infectate cu noul coronavirus care provoacă Covid-19.

Momentan, așa cum au declarat și Raed Arafat sau Nelu Tătaru, situația din România este sub control, însă noi date vor veni la mijlocul săptămânii viitoare. Atunci, specialiștii își vor da seama dacă pot regândi măsurile de relaxare, în funcție de numărul de îmbolnăviri.

ADVERTISEMENT

Dacă cifrele se vor menține sub 200 în 24 de ore, șansele ca societatea să revină la normal sunt reale. Dacă cifrele vor crește semnificativ, există riscul ca România să se reîntoarcă la starea de urgență.

ADVERTISEMENT
Tags: