Life

Județul din România cu cei mai mulți uituci. 7 din 10 oameni sună la 112 pentru a-şi găsi maşinile. Toți spun că nu își mai aduc aminte unde le-au parcat

Județul din România cu cei mai mulți uituci. 7 din 10 persoane apelează la 112 pentru că nu-și găsesc mașinile. Aceștia uită unde le-au parcat.
26.03.2024 | 10:04
Judetul din Romania cu cei mai multi uituci 7 din 10 oameni suna la 112 pentru asi gasi masinile Toti spun ca nu isi mai aduc aminte unde leau parcat
Județul din România în care oamenii uită unde și-au parca mașina. Sursa foto: Pixabay, Freepik/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Care este județul din România cu cei mai mulți uituci, unde 7 din 10 oameni apelează la 112 pentru a-și găsi mașinile parcate. Aceștia spun că nu-și mai amintesc unde le-au lăsat.

Județul din România unde sunt cei mai mulți uituci. 7 din 10 oameni sună la 112 pentru a-şi găsi maşinile parcate

Este vorba despre județul Vaslui, unde foarte multe persoane uită unde și-au parcat autoturismul. Cele mai multe persoane sunt dezorientate și nu mai știu unde și-au lăsat mașina.

ADVERTISEMENT

Șeful IPJ Vaslui a observat, în raportul activității pe anul trecut, o situație comică. De multe ori, polițiștii au fost puși să investigheze furturi care nu au existat, de fapt.

În schimb, cele mai multe reclamații pe care le-au făcut locuitorii din județul Vaslui au avut legătură cu faptul că nu au mai știut unde și-au lăsat mașina.

ADVERTISEMENT

“În ceea ce privește furturile auto, vă pot spune că aproximativ 70%, chiar și mai bine, acestea sunt sesizate ca furturi auto, dar sunt generate de greșelile persoanelor vătămate, care uită unde își parchează autoturismele și sesizează că le-a dispărut mașina și, în acest fel, demarăm cercetările și descoperim că realitatea este cu totul alta”, a transmis comisarul șef Dan Pelin, șeful IPJ Vaslui, arată Vremea Nouă.

Zilele trecute, un vasluian a sunat la 112 și a făcut o reclamație. Acesta a spus că a venit de la spital și nu și-a mai găsit mașina. După aceea, bărbatul și-a dat seama că a parcat autoturismul ceva mai departe de unitatea medicală, însă nu mai știa locul exact.

ADVERTISEMENT

În 2023, au fost înregistrate, în județul Vaslui, 37 de sesizări la Poliție în legătură cu furtul unor mașini. Dintre acestea, 25 au venit din partea celor care au uitat unde le-au parcat.

Ce spun localnicii despre această situație

Pe de altă parte, mulți vasluieni nu înțeleg cum pot unele persoane să uite, pur și simplu, unde și-au parcat autoturismul. Aceștia nu-și pot explica o asemenea situație.

ADVERTISEMENT

De asemenea, cineva a venit chiar și cu o sugestie în privința celor care uită unde își lasă mașinile. “Să-şi pună GPS pe mașină, daca nu o găsesc”, a spus cineva, potrivit Antena 3 CNN.

“Probabil că se gândesc în altă parte, la alte chestii, altceva nu pot să-mi dau seama cum parchez într-un loc și să uit”, “Înseamnă că nu-i duce capul. Uită pur și simplu. Dacă eu am lăsat-o aici.. păi nu știu unde să vin s-o iau înapoi?”, sunt alte reacții ale localnicilor.

ADVERTISEMENT