Life

Județul din România cu peisaje de vis și obiective din patrimoniul UNESCO. Turiștii se pot distra sau relaxa și iarna și vara

Județul din România unde turiștii au o mulțime de lucruri de făcut atât vara, cât și iarna. Se găsesc aici mai multe obiective UNESCO.
16.12.2023 | 17:14
Judetul din Romania cu peisaje de vis si obiective din patrimoniul UNESCO Turistii se pot distra sau relaxa si iarna si vara
Județul din România cu peisaje și obiective turistice extraordinare. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Județul Vâlcea este cel mai frumos județ din România, oficial chiar, căci titulatura a fost înregistrată la OSIM. Și pe bună dreptate, căci locul este plin de obiective turistice, peisaje de vis și atrage turiști fie vară, fie iarnă.

Județul Vâlcea, cel mai frumos din România

Pentru o vacanță prin țară, județul Vâlcea este destinația ideală. Este de plin de obiective turistice, unele ce fac parte din patrimoniul UNESCO, iar marca de cel mai frumos județ din România a fost înregistrată la OSIM.

ADVERTISEMENT

Printre cele mai cunoscute atracții se numără Transalpina, cea mai înaltă șosea din țara noastră. Pe de altă parte, la mai puțin de 10 kilometri distanță de Râmnicu Vâlcea se află salina Ocnele Mari, una dintre cele mai spectaculoase.

Tot aici este situată și cea mai mare biserică subterană închinată Sfintei Varvara – patroana minerilor, iar turiștii au la dispoziție terenuri de sport, localuri, locuri de joacă și relaxare, precum și un patinoar.

ADVERTISEMENT

Cei care ajung în județ se pot bucura și de singurul monument UNESCO din Oltenia. Este vorba de Mănăstirea Hurezi. Atât aceasta, cât și ceramica de Horezu sunt incluse în patrimoniu.

În județ se află singurul muzeu al trovanților din România

Amatorii de peisaje spectaculoase trebuie să știe faptul că în zonă există mai multe cascade, unele de dimensiuni impresionante. Cascada Scoruș, Cascada Lotrișor, Cascada Apa Spânzurată sunt o mică parte.

ADVERTISEMENT

Totodată, pot fi admirate mai multe lacuri, naturale sau de acumulare, precum Brădișor, Malaia, Vidra, Galbenu, Petrimanu și Gâlcescu. În Vâlcea de află și singurul muzeu al trovanților de la noi din țară.

Acesta este situat în Costești, o comună învecinată cu Horezu și Măldărești, pe drumul DN67 care duce spre Râmnicu Vâlcea. Muzeul face parte din Parcul Național Buila – Vânturarița.

ADVERTISEMENT

Printre obiectivele turistice care merită văzute măcar o dată se mai numără și Culele Olteniei, cu cea mai veche fortăreață de acest tip de la noi, Geoparcul aspirant UNESCO Oltenia de sub Munte, stațiuni balneare și mai multe mănăstiri seculare, notează adevărul.ro. 

ADVERTISEMENT