Sport

Jurgen Klopp, discurs franc după ce Liverpool a fost umilită pe Anfield de Real Madrid: ”Trebuie să învățăm ceva din acest meci”

După 2-5 cu Real Madrid, antrenorul lui Liverpool, Jurgen Klopp, recunoaște superioritatea adversarului și faptul că echipa sa are doar șanse teoretice de calificare.
22.02.2023 | 01:40
Jurgen Klopp discurs franc dupa ce Liverpool a fost umilita pe Anfield de Real Madrid Trebuie sa invatam ceva din acest meci
Jurgen Klopp a scos în evidență contraatcurile ucigătoare ale lui Real Madrid, care au făcut diferența pe Anfield.
ADVERTISEMENT

Liverpool a avut un start perfect de meci contra lui Real Madrid. A profitat de bijuteria lui Darwin Nunez și eroarea lui Courtois, și părea pe cai mari. Apoi totul s-a prăbușit precum un castel de nisip. A fost 2-5 și un nou eșec, așa cum se întâmplase și la Paris, anul trecut.

Klopp, radiografie sinceră după umilința de pe Anfield: ”Ați văzut cum contraatacă. La ei acasă, orice acțiune de acest gen este decisivă”

Firesc, după meci, Jurgen Klopp nu-și putea masca dezamăgirea. Mai ales după startul excelent de joc. A recunoscut, deschis, greșelile elevilor săi. Dar și faptul că șansele de calificare sunt mai degrabă pe hârtie.

ADVERTISEMENT

”Începutul a fost extraordinar, a fost perfect, am jucat exact ce doream. Toată prima repriză a fost bună, cu excepția golurilor încasate.

La primul gol, am fost pasivi, nu am urmărit adversarii. Golul doi este o eroare, nu trebuia să se întâmple, dar s-a întâmplat, și tabela arăta 2-2.

ADVERTISEMENT

La prima fază de la reluare, a fost o minge lungă pe Vinicius. Nu știu sigur dacă a fost fault, dar știu că nu e în regulă cum ne-am apărat.

S-a făcut 3-2, ceea ce nu ne poate avantaja când jucăm împotriva unei echipe care e atât de bună pe contraatac. Apoi nu am reușit să ne revenim.

ADVERTISEMENT

Ei au devenit mai încrezători și au marcat goluri superbe. Unul a fost deviat. Așa a decurs jocul, a fost ciudat. Aveam cinci sau șase jucători în defensivă, dar niciunul nu ieșea să blocheze.

Asta nu ar trebui să se întâmple. Am fost pasivi. Singurul mod în care poți temporiza un joc este prin păstrarea posesiei, dar noi am pierdut mingi în momente importante la începutul părții secunde. 

ADVERTISEMENT

Vom merge acolo. O să fie un meci de fotbal. Și, da, va fi o provocare imensă. Evident că toată lumea a văzut în seara asta cât de buni sunt la contraatac.

Noi trebuie să înscriem goluri acolo. Iar la ei acasă, pe propriul stadion, fiecare contraatac al lor poate fi decisiv pentru soarta partidei.

Până atunci, trebuie să jucăm în Premier League și să învățăm ceva din acest meci”, a fost concluzia lui Klopp.

ADVERTISEMENT