Sport

Liverpool – Real Madrid 2-5 și Eintracht Frankfurt – Napoli 0-2, în optimile de finală ale Champions League. Campioana Europei, festival ofensiv pe Anfield. Napoli, succes fără drept de apel la Frankfurt

Real Madrid a revenit de la 0-2 și a marcat de cinci ori, Vinicius Jr și Benzema reușind câte o dublă. Napoli a învins lejer la Frankfurt, Eintracht având un singur șut pe poartă!
21.02.2023 | 23:53
Liverpool  Real Madrid 25 si Eintracht Frankfurt  Napoli 02 in optimile de finala ale Champions League Campioana Europei festival ofensiv pe Anfield Napoli succes fara drept de apel la Frankfurt
Vinicius jr. se dovedește din nou ”bestia nera” pentru Liverpool și o readuce pe Real Madrid în meci.
ADVERTISEMENT
21-02-2023
18:51

Liverpool - Real Madrid 2-5 (Darwin Nunez 4, Salah 14 / Vinicius jr. 21, 36, Militao 48, Benzema 55, 67)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min.90+5: Final de meci.

Min.67: GOOOL Real Madrid. Minge pierduttă de Fabinho, Modric combină cu Vinicius Junior, acesta continuă cu Benzema, iar francezul își așează balonul și înscrie.

Min.65: Bajcetic șutează de la mare distanță, cu efect, mingea trece puțin pe lângă poartă.

Min.55: GOOOL Real Madrid. Benzema reia spre poartă după o acțiune prelungită de atac, iar mingea deviată de Gomez îl păcălește pe Allison.

Min.53: Darwin Nunez cade după ce este împins de Carvajal. Jocul continuă, iar din camera VAR nu vine vreun semnal de schimbare a deciziei.

Min.48: GOOOL Real Madrid. Modric execută excelent o lovitură liberă, iar Militao reia cu capul din interiorul careului, și o aduce pe Real în avantaj.

Min.46: Startul reprizei secunde.

Min.45+3: Final de primă repriză.

Min.45+1: Vinicius Junior încearcă o combinație cu Rodrygo, dar faza oaspeților nu este concretizată.

Min.36: GOOOL Real Madrid. Este rândul lui Allison să gafeze la o pasă înapoi. Degajarea sa îl lovește pe Vinicius jr, iar balonul intră în poartă. Este 2-2!

Min.31: Vinicius Jr. șutează din nou din interiorul careului, Allison scoate excelent deși a văzut târziu balonul.

Min.25: Alexander-Arnold centrează perfect, după o acțiune rapidă, Salah întoarce mingea către Darwin Nunez, dar Carvajal și Militao reușesc să respingă balonul de la 3 metri de linia porții!

Min.21: GOOOL Real Madrid. Vinicius jr. reușește să scape din marcajul advers și reduce din handicap cu un șut superb, la colț.

Min.14: GOOOL Liverpool. Carvajal trimite o minge spre Courtois, acesta preia mingea pe piept, nu reușește să o joace cu piciorul, iar Salah nu iartă din 8 metri.

Min.12: Acțiune rapidă de contraatac a lui Liverpool, Salah șutează din interiorul careului, dar mingea trece puțin pe lângă poartă.

Min.4: GOOOL Liverpool. Darwin Nunez finalizează cu călcâiul o centrare perfectă a lui Mo Salah.

Min.1: Start meci.

Au fost anunțate echipele de start pentru „finala” din optimi dintre Liverpool și Real Madrid:

  • Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Gomez, van Dijk, Robertson – Henderson(c), Fabinho, Bajcetic – Salah, Gakpo, Nunez; Rezerve: Adrian, Kelleher – Milner, Keita, Firmino, Oxlade-Chamberlain, Jones, Elliott, Jota, Tsimikas, Carvalho, Matip; Antrenor: Jurgen Klopp
  • Real Madrid: Courtois – Carvajal, Miliato, Rudiger, Alaba – Valverde, Camavinga, Modric – Rodrygo, Benzema(c), Vinicius; Rezerve: Lunin – Vallejo, Nacho, Hazard, Kroos, Asensio, Odriozola, Vazquez, Ceballos, Martin, Arribas, Rodrigues; Antrenor: Carlo Ancelotti
21-02-2023
18:47

Frankfurt - Napoli 0-2 (Osimhen 40, Di Lorenzo 65)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min.90+5: Final de meci.

Min.90+4: O nouă intervenție excelentă a lui Trapp în fața lui Giovanni Simeone.

Min.90+2: Eljif Elmas este blocat cu o intervenție la sacrificiu a defensivei germane.

Min.88: Trapp are o nouă intervenție de excepție, de această dată după o reluare cu capul a lui Giovanni Simeone.

Min.72: Anguissa șutează din interiorul careului, dar mingea trece un pic peste poartă.

Min.65: GOOOL Napoli. Khvicha Kvaratskhelia îl găsește cu o pasă perfectă pe Di Lorenzo, iar acesta mărește avantajul oaspeților.

Min.58: Kolo Muani face un fault și primește cartonașul roșu. Și atacantul lui Eintracht se resimte, dar arbitrul rămâne pe poziții. Iar din camera VAR este confirmată decizia sa.

Min.56: Khvicha Kvaratskhelia primește o minge excelentă în careu, dar nu reușește nici de această dată să-l învingă pe Trapp. 

Min.46: Startul reprizei secunde.

Min.45+2: Final de primă repriză.

Min.41: Osimhen înscrie din nou, însă reușita sa este anulată pentru ofsaid.

Min.40: GOOOL Napoli. Lozano îl găsește excelent pe Osimhen, iar acesta reia, fără probleme, în poarta goală.

Min.34: Buta comite fault, iar arbitrul acordă penalty după semnalizarea VAR. Khvicha Kvaratskhelia nu reușește însă să-l învingă pe Trapp, care-și arată din nou abilitățile la loviturile de pedeapsă.

Min.20: Khvicha Kvaratskhelia șutează excelent, mingea se ducea sub transversală, dar Trapp scoate excelent. 

Min.18: Trapp respinge o minge, aceasta lovește mîna lui N’Dicka, dar jocul continuă.

Min.12: Kolo Muani cade în careu, prins între Kim, Lobotka și Zielinski, dar arbitrul Dias nu acordă nimic.

Min.1: Start meci.

Au fost anunțate echipele de start pentru confruntarea Eintracht Frankfurt – Napoli:

  • Frankfurt: Trapp(c) – Buta, N’Dicka, Tuta, Max – Kamada, Jakic, Sow – Lindstron, Kolo Muani, Gotze; Rezerve: Ramaj – Smolcic, Alidou, Rode, Toure, Borre, Hasebe, Alario, Chandler, Lenz, Knauff; Antrenor: Oliver Glasner
  • Napoli: Meret – Di Lorenzo(c), Rrahmani, Kim, Olivera – Zambo Angulssa, Lobotka, Zielinski – Lozano, Osimhen, Kvaratskhelia; Rezerve: Idasiak, Gollini – Juan Jesus, Mario Rui, Elmas, Simeone, Bereszynski, Politano, Ostigard, Gaetano, Ndombele; Antrenor: Luciano Spalletti
  • Marți, 21 februarie, au loc partidele din turul altor două meciuri din cadrul optimilor de finală ale Champions League: FC Liverpool – Real Madrid și Eintracht Frankfurt – Napoli. Returul se va juca peste două săptămâni, evident pe terenurile echipelor care sunt acum vizitatoare. FC Liverpool – Real Madrid este clar capul de afiș, reeditare a finalelor din 2018 și 2022.

Cine transmite la TV meciurile Liverpool – Real Madrid și Eintracht Frankfurt – Napoli

Partidele FC Liverpool – Real Madrid și Eintracht Frankfurt – Napoli au loc marți, 21 februarie, de la ora 22:00, în turul optimilor de finală ale Champions League și vor putea fi urmărite în direct pe micile ecrane pe canalele Digi Sport, Orange Sport și Prima Sport, după cum urmează: FC Liverpool – Real Madrid  pe Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1, Eintracht Frankfurt – Napoli pe Digi Sport 2, Orange Sport 2 și Prima Sport 2. Le mai puteți viziona și intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO. 

ADVERTISEMENT

Din punctul de vedere al vremii, aceasta va fi una favorabilă fotbalului pentru ambele partide. La Liverpool va fi o zi cu mai mult soare, maxima va ajunge la 11 grade și la ora meciului va coborî până spre 5-6 grade, în timp ce la Frankfurt va fi de asemena o zi frumoasă, 13 grade temperatură, în jur de 7-8 grade la ora jocului.

Toate informaţiile despre Liverpool – Real Madrid, în optimile de finală ale Ligii Campionilor

Ce probleme de lot au cele două echipe

Jurgen  Klopp este antrenorul care aproape în permanență a avut probeme de lot, la el lista de accidentați fiind destul de consistentă și obligându-l la diferite soluții de de a improviza. Acum sunt out Diaz, Konate, Arthur, Thiago Alcantara, Ramsay și destul de incert uruguyanul Nunez.

ADVERTISEMENT

De această dată nici tehnicianul italian Carlo Ancelotti nu poate fi prea liniștit. Mijlocașul Tchouameni este bolnav, Mariano Diaz, care oricum nu conta, Mendy sunt accidentați, dar marea problemă ar putea fi unul dintre pilonii liniei de mijloc, germanul Toni Kroos, care acuza dureri stomacale.

Cine arbitrează Liverpool – Real Madrid

Meciul de pe Anfield Road oferă un alt motiv superîntemeiat pentru ca foarte mulți iubitori ai fotbalului să aleagâ acest meci. Arbitrul român Istvan Kovacs a primit cea mai importantă delegare din carieră, el urmând a fluiera ciocnirea de șoc dintre FC Liverpool și Real Madrid. Asta după ce la turneul final al CM din Qatar a fost doar arbitru de rezervă în opt partide și niciodată delegat la centru.

ADVERTISEMENT

Până acum cel mai important meci din cariera lui Istvan Kovacs, 38 de ani, profesor de sport din Carei, declarat cel mai tânâr arbitru UEFA în 2010, la 25 de ani, a oficiat sezonul trecut finala Conference League câștigată de Roma în fața lui Feyenoord. Kovacs are un frate, Szabolcs, care și el este arbitru în SuperLiga.

Cote la pariuri la jocul Liverpool – Real Madrid

Pentru casele de pariuri FC Liverpool este echipa care are prima șansă, deși are mulți absenți și evoluțiile din ultima vreme nu au fost tocmai la înălțime. Cota pentru cormorani este de 2,30 în timp ce Real Madrid a primit 3,50. Șansă dublă 1X are cotă 1,35 iar șansă dublă X2 are cotă 1,60. Gol marcat Liverpool are cotă de 1,25 iar o reușită a Madridului ajunge la 1,30.

ADVERTISEMENT

Istoricul meciurilor directe este net favorabil echipei spaniole. Cele două echipe au jucat de trei ori finala Champions League sau a Ligii Campionilor cum se numea înainte de 1992. Scorul la victorii în finale este 2-1 pentru Real, succese în 2018 și 2022, triumf Liverpool cu 1-0 în 1981. La meciuri tur-retur Liverpool a avut dublul moment de glorie doar în 2004 (4-0 și 1-0), în 2009 și 2021 Real dovedindu-se mai bună.

Toate informaţiile despre Eintracht Frankfurt – Napoli, în optimile de finală ale Ligii Campionilor

Ce probleme de lot au cele două echipe

Eintracht Frankfurt este cea mai mare surprizâ pentru faza optimilor de finală. Echipa germană ajunsă în grupele Champions League pentru că a câștigat Europa League (altă mare surpriză) a izbutit să iasă din grupa cu Tottenham, Marseille și Sporting Lisabona. La meciul tur cu Napoli nu vor juca Dina Ebimbe, Wening și Rode.

Napoli face un sezon unic în istoria Serie A, toată lumea fiind de acord că este deja campioană la o distanță impresionantă de Inter, ocupanta locului 2. Povestea a curs frumos și în grupele Champions Leagtue, Napoli ieșind alături de Liverpool din grupa în care au mai fost Glasgow Rangers și Ajax. Singurul absent la Frankfurt este atacantul Raspadori.

Cine arbitrează Eintracht Frankfurt -Napoli

Partida de pe stadionul Deutsche Bank Park din Frankfurt va fi condusă de către unul dintre cei mai buni arbitri portughezi, Artur Manuel Ribeiro Soares Dias, 43 de ani. Ani de zile a crescut în umbra celui mai bun arbitru  Olegário Benquerença, al cărui asistent a fost de multe ori. Din 2010 este arbitru FIFA și UEFA.

Artur Soares Dias a avut mari probleme în ianuarie 2017, cu două zile înainte de a conduce partida dintre Pacos Ferreira și FC Porto primind mai multe scrisori de amenințare la adresa sa și a familiei. Ancheta declanșată de poliție a scos la iveală faptul că autorii erau ultrași ai echipei din Porto, care îl considerau pe Soares Dias ca fiind un arbitru corupt, din cei care ajută pe Benfica Lisabona.

Cote la pariuri la jocul Eintracht Frankfurt – Napoli

Este un joc totuși destul de echilibrat și pentru casele de pariuri. Care consideră că Napoli, susținută de nu mai puțin de 3000 de fani care au pus în alertă autoritățile din Frankfurt, pleacă din postură de favorită, la cota de 2,30. 3,30 a primit Eintracht pentru a fi ea echipa mai bună. Șansă dublă X2 are cotă 1,40, șansă dublă 1X ajunge la cota de 1,55. Gol marcat Napoli valorează 1,25 iar un gol Frankfurt ajunge la 1,40.

Cele două echipe s-au mai întâlnit  o singură dată în cupele europene, tocmai în anul 1994 în Cupa UEFA. Și atunci a fost vorba de confruntare în dublă manșă în optimile de finală. Deși Napoli pleca favorită echipa care a urcat în sferturi a fost Eintracht Frankfurt cu două victorii identice, scor 1-0.

ADVERTISEMENT