Sport

Liverpool – Real Madrid 0-1. Golul lui Vinicius aduce al 14-lea trofeu al Ligii Campionilor în vitrina ”galacticilor”. Video

Real Madrid a cucerit pentru a 14-a oară trofeul Ligii Campionilor, după ce a învins în finala de pe Stade de France pe Liverpool, scor 1-0, prin golul reușit de Vinicius.
29.05.2022 | 00:32
Liverpool  Real Madrid 01 Golul lui Vinicius aduce al 14lea trofeu al Ligii Campionilor in vitrina galacticilor Video
Jucătorii lui Real Madrid sărbătorind cu trofeul Ligii Campionilor. Sursă foto: uefa.com
ADVERTISEMENT
28-05-2022
19:37

Liverpool - Real Madrid 0-1 (Vinicius 59)

Liverpool – Real Madrid 0-1 (Vinicius 59). VIDEO

Final de meci – Clement Turpin pune capăt meciului. Real Madrid se impune cu 1-0 și poate sărbători trofeul cu numărul 14.

Min. 69 – Courtois este imperial și îl blochează încă o dată pe Salah.

Min. 64 – Salah șutează superb la colțul lung, dar ”uriașul” Courtois se întinde și reușește să respingă.

Min. 59 – GOOOL Real Madrid!!! Valverde a pătruns în partea dreaptă a centrat în forță în fața porții și Vinicius a pus latul pentru deschiderea scorului.

Min. 43 – Benzema primește o pasă ideală de la Alaba, dar se bâlbâie în fața apărării adverse. Mingea se întoarce în urma unui carambol la el și înscrie, dar golul este anulat cu ajutorul VAR pentru o poziție de ofsaid.

liverpool - real madrid

Min. 41 – ”Torpila” lui Henderson trece pe lângă poartă.

Min. 34 – Alexander-Arnold centrează din dreapta și Salah reia cu capul de la 11 metri, dar direct în brațele lui Courtois.

Min. 21 – Mane are cea mai mare ocazie. Șutul său de la 16 metri lovește bara porții madrilenilor.

Min. 18 – Salah șutează de la marginea careului mare, dar Courtois reține fără probleme.

Min. 16 – Salah ratează prima mare ocazie. Reluarea sa din careu a este blocată in extremis de Courtois.

Min. 1 – A început partida.

28-05-2022
19:03

Liverpool - Real Madrid începe cu 36 de minute întârziere

  • O nouă oră anunțată de organizatori. Finala ar urma să înceapă la 22:36. 
  • Organizatorii anunță o nouă amânare a orei de start. Partida ar urma să înceapă la 22:30 ora României, cu 30 de minute mai târziu decât programul stabilit inițial. Jucătorii au ieșit la încălzire.
  • Marea problemă este la poarta Z, unde sute de fani ai lui Liverpool așteaptă să pătrundă în arenă.

Afluxul mare de fani a blocat sistemele de acces pe stadion. Turnicheții au cedat, iar organizatorii au luat decizia de a amâna startul finalei cu un sfert de oră.

La porțile de acces sunt cozi interminabile, mii de fani așteptând ca problema să fie remediată. Unii dintre ei au încercat să se furișeze pe stadion, provocând și mai multe probleme.

28-05-2022
16:46

Echipele de start la Liverpool - Real Madrid, finala Ligii Campionilor. Schimbare de ultim moment la ”cormorani”

Fanii ”cormoranilor” și managerul Jurgen Klopp au primit prima lovitură în duelul pentru trofeul Champions League. Thiago Alcantara s-a accidentat în timpul încălzirii dinaintea finalei, iar staff-ul medical al englezilor a decis că acest nu poate să mai evolueze.

Astfel, locul spaniolului va fi luat, cel mai probabil, de Naby Keita. Internaționalul din Guinea traversează cea mai bună perioadă de când evoluează sub comanda lui Jurgen Klopp având 39 de meciuri bifate în tricoul lui Liverpool și 4 goluri în acest sezon.    

Liverpool: Alisson – Așlexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson – Fabinho, Henderson, Thiago Alcantara – Salah, Mane, Luis Diaz. Rezerve: Kelleher – Milner, Keita, Firmino, Gomez, Oxlade-Chamberlain, Jones, Minamino, Diogo Jota, Tsimikas, Matip, Elliott. Antrenor: Jurgen Klopp.

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Militao, Alaba, Mendy – Modric, Casemiro, Kroos – Valverde, Benzema, Vinicius. Rezerve: Lunin – Nacho, Hazard, Asensio, Marcelo, Lucas Vazquez, Bale, Ceballos, Rodrygo, Isco, Mariano, Camavinga. Antrenor: Carlo Ancelotti. 

Meciul Liverpool  – Real Madrid are loc sâmbătă, 28 mai, cu începere de la ora 22:00, în finala acestei ediţii a Champions League. Cele două echipe s-au mai întâlnit în aceaşi postură în 2018, în finală, la Kiev, atunci ibericii impunându-se cu scorul de 3-1. „Cormoranii” îşi doresc enorm revanşa, fapt demonstrat de mesajul trimis către madrileni imediat după calificarea acestora în finală: Avem o revanşă de luat!

Unde se joacă meciul Liverpool – Real Madrid, finala Champions League ediția 2021/2022

Întâlnirea Liverpool – Real Madrid se dispută sâmbătă, 28 mai, de la ora 22:00 pe „Stade de France” din Paris, în finala ediţiei 2021/2022 a Champions League şi interesul suscitat a depăşit orice limite. Au fost acordate bilete în procent egal celor două cluburi, pentru spectatorii neutri păstrându-se doar o mică parte, pentru că interesul este ca să aibă prioritate suporterii celor două finaliste.

ADVERTISEMENT

Este aşteptată o adevărată invazie de fani englezi şi spanioli la Paris încă din cursul zilei de vineri, motiv pentru care autorităţile din capitala Franţei sunt în alertă maximă, pentru a stopa rapid orice fel de incidente ar putea avea loc indiferent de locaţie în marea metropolă de pe râul Sena. Sunt mobilizate inclusiv detaşamentele speciale pentru situaţii de urgenţă, fanii englezi având o reputaţie deloc plăcută.

Cine transmite la TV partida Liverpool – Real Madrid

Partida Liverpool – Real Madrid se joacă sâmbătă, 28 mai, de la ora 22:00, pe „Stade de France”, marea arenă unde s-au disputat deja finalele CM 1998 şi EURO 2016, situată la Saint Denis, o prelungire a Parisului. Este transmisă în direct pe micile ecrane pe canalele Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1, dar o mai puteţi urmări şi intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 28 mai, la Paris va fi o zi însorită, dar nu foarte caldă, cu o maximă care nu va depăşi temperatura de 21 de grade la ora prânzului, adică în jur de 14-15 grade la ora partidei. Cum finala este la Paris, UEFA a vrut să ofere şi Franţei un rol în această finală, care va fi arbitrată de Clement Turpin. Nu este cea mai bună alegere, erau arbitri mult mai bine cotaţi, dar astfel Franţa are  rolul ei în finală.

Ce jucători lipsesc din confruntarea Liverpool – Real Madrid

Antrenorul Jurgen Klopp a trecut prin mari emoţii după ce în finala Cupei Angliei, câştigată de Liverpool la lovituri de departajare în faţa lui Chelsea, i s-au accidentat două piese fundamentale în angrenajul echipei, fundaşul central Virgil van Dijk şi golgeterul Mohamed Salah. Alt jucător important, mijlocaşul Fabinho, era accidentat de mai înainte, în total erau trei oameni cheie cu şanse minime de a evolua în finala Champions League.

ADVERTISEMENT

Însă staff-ul medical i-a adus la cunoştinţă o veste excepţională, toţi cei trei jucători au fost recuperaţi şi pot intra pe teren încă din primul minut. Doar mijlocaşul Tiago Alcantara are unele probleme şi se va stabili sâmbătă dacă va putea juca sau nu. La Real Madrid, tehnicianul italian Carlo Ancelotti nu are probleme, înclusiv mereu accidentatul Eden Hazard fiind apt de joc.

Echipele probabile la Liverpool – Real Madrid

  • Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, van Dijk, Konate, Robertson – Fabinho, Henderson, Thiago (Keita) – Salah, Mane, L. Diaz. Antrenor: Jurge Klopp
  • Real Madrid: Curtois – Carvajal, Militao, Alaba (Nacho), Mendy – Kroos, Casemiro, Modric – Valverde, Benzema, Vinicius. Antrenor: Carlo Ancelotti
ADVERTISEMENT

Cote la pariuri la jocul Liverpool – Real Madrid

Real Madrid nu mai este la această finală cu fenomenul portughez Cristiano Ronaldo ca în 2018, deşi atunci eroul ibericilor a fost ostracizatul galez Gareth Bale şi, priu urmare, pentru casele de pariuri posibilitatea ca Liverpool să îşi ia revanşa este destul de reală, acordând cota 2,10 pentru victoria „cormoranilor” şi 3,50 pentru succesul madrilen. „Total goluri 2-5” are cotă de 1,40, semn că nu se aşteaptă totuşi înscrierea multor goluri.

Sunt nu mai puţin de opt meciuri disputate de-a lungul timpului între cele două echipe. Bilanţul este echilibrat: 4 victorii Real, 3 succese Liverpool, un singur egal. Anul trecut, Madridul a scos pe Liverpool în sferturile de finală ale Champions League. Finala din 2018 nu poate fi uitată de „cormorani” şi pentru faptul că, la scorul de 0-0 în prima repriză, Sergio Ramos l-a scos din joc pe Salah, căruia i-a sărit umărul în urma impactului deosebit de dur.

Traseul celor două echipe până în finală

LIVERPOOL

Faza grupelor

Cormoranii au făcut parte din grupa B, obţinând şase victorii din tot atâtea posibile şi evident au terminat pe primul loc

  • Liverpool – FC Porto 2-0 (a) şi 5-1 (d)
  • Liverpool – Atletico Madrid 2-0 (a) şi 3-2 (d)
  • Liverpool – AC Milan 3-2 (a) şi 2-1 (d)

Optimi de finală

  • Liverpool – Inter 2-0 (d) şi 0-1 (a)

Sferturi de finală

  • Liverpool – Benfica 3-1 (d) şi 3-3 (a)

Semifinale

  • Liverpool – Villarreal 2-0 (a) şi 3-2 (d)

REAL MADRID

Faza grupelor

Galacticii au făcut parte din grupa D, câştigată cu cinci victorii şi un eşec, imensă surpriză, 1-2 pe teren propriu cu Sherif Tiraspol

  • Real Madrid – Sherif Tiraspol 1-2 (a) şi 3-0 (d)
  • Real Madrid – Inter 2-0 (a) şi 1-0 (d)
  • Real Madrid – Şahtar Doneţk 2-1 (a) şi 5-0 (d)

Optimi de finală

  • Real Madrid – PSG 0-1 (d) şi 3-1 (a)

Sferturi de finală

  • Real Madrid – Chelsea 3-1 (d) şi 2-3 d.p. (a)

Semifinale

  • Real Madrid – Manchester City 3-4 (d) şi 3-1 d.p. (a)
ADVERTISEMENT