Premier League

Jurgen Klopp, furios pe rivale din cauza schimbărilor: „Doar ele 10 au votat aşa din toată lumea“

20.12.2020 | 19:53
Jurgen Klopp furios pe rivale din cauza schimbarilor Doar ele 10 au votat asa din toata lumea
ADVERTISEMENT

Jurgen Klopp, managerul campioanei Liverpool, este furios pe cele 10 cluburi din prima ligă engleză care au votat împotriva introducerii regulii celor cinci schimbări pe parcursul unui meci.

„Cred că sunt singurele cluburi din lume care au votat în acest fel, dacă nu mă înşel“, a tunat antrenorul german, un susţinător vocal al acestei măsuri aprobate în perioada pandemiei.

ADVERTISEMENT

Premier League este singurul campionat important care nu beneficiază de regula celor cinci schimbări pe parcursul unui meci de fotbal. Spania, Italia, Germania şi Franţa, celelalte patru mari campionate ale Europei, beneficiază de cele cinci schimbări şi în acest sezon.

Jurgen Klopp vrea 5 schimbări în Premier League. 10 cluburi sunt împotrivă

Pentru prima dată, cele cinci schimbări de jucători pe parcursul unui singur meci au fost introduse la restartul general după pauza cauzată de pandemia de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Din cauza lipsei de pregătire fizică, s-a adoptat această decizie pentru a se putea proteja fotbaliştii de accidentări. După restart, în iunie-iulie, toate campionatele au preluat această inovaţie. La debutul noului sezon însă, Premier League a renunţat, deşi toate celelalte întreceri interne au menţinut decizia. Inclusiv Championship, liga secundă din Anglia, beneficiază de cinci schimbări pe meci.

Pe 17 decembrie, cluburile din Premier League au fost invitate să voteze pro sau contra reintroducerii noi reguli. 10 dintre cele 20 de formaţii din primul eşalon englez s-au arătat însă împotrivă, aşa că cel mai important campionat din lume funcţionează după alte reguli decât toate celelalte.

ADVERTISEMENT

Jurgen Klopp, unul dintre cei mai mari susţinători al schimbării regulamentului şi în Premier League, susţinea înainte de vot că 15 dintre cei 20 de manageri sunt de acord cu el. Aşa că nu mică i-a fost surpriza când la votul de joi lucrurile au ieşit pe dos.

Managerul german a fost de-a dreptul furios. „Toată lumea îmi cunoaşte punctul de vedere. Sunt 10 cluburi care au votat împotrivă, toată lumea ştie cine sunt. Nu e vorba despre competiţie sau avantaje, ci despre binele jucătorilor, şi sunt singurele 10 cluburi din lume care au votat astfel din întreaga lume, dacă nu mă înşel“, a tunat Klopp.

ADVERTISEMENT

Liverpool s-a confruntat cu serioase probleme de lot în acest start de sezon. „Cormoranii“ au avut foarte mulţi accidentaţi, ultimul pe listă fiind nou-transferatul Diogo Jota, iar antrenorul crede că introducerea celor cinci schimbări ar putea ajuta fotbaliştii, protejându-i de accidentări.

Cluburile care s-au opus schimbării regulamentului au fost: Aston Villa, Burnley, Crystal Palace, Fulham, Leicester, Leeds, Newcastle, Sheffield United, West Ham şi Wolves.

ADVERTISEMENT