Life

Cine va selecta piesa României pentru Eurovision. Alexandra Ungureanu și Ozana Barabancea, în juriu

Concursul Eurovision România a ales persoanele publice care vor juriza concurenții în ediția de anul viitor. Alexandra Ungureanu și Ozana Barabancea se numără printre vedete.
10.12.2021 | 15:05
Cine va selecta piesa Romaniei pentru Eurovision Alexandra Ungureanu si Ozana Barabancea in juriu
Alexandra Ungureanu și Ozana Barabancea, în juriul de la Eurovision 2022. Ce artiști au mai fost aleși. Sursa foto: Instagram. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Celor două cântărețe li se alătură, la Selecția Națională 2022, și artistul Randi, pe numele din buletin Andrei Ropcea. În plus, juriul mai este format și din doi compozitori.

Cristian Faur şi Adrian Romcescu sunt specialiștii care se vor ocupa de etapa preselecției până în marea finală de la Eurovision România 2022.

ADVERTISEMENT

Alexandra Ungureanu și Ozana Barabancea, în juriul de la Eurovision 2022. Ce artiști au mai fost aleși

Cele cinci vedete se bucură de o bogată activitate în industria muzicală și experiență pe care au căpătat-o prin intermediul participării sau colaborării cu Eurovision.

Membrii juriului de la TVR au rolul de a analiza piesele trimise până duminică, 19 decembrie 2021. Pe 23 decembrie vor fi aflate melodiile calificate în prima etapă a semifinalei.

ADVERTISEMENT

Alexandra Ungureanu, alături de celelalte patru vedete, va selecta numai 20 de piese pentru următoarea etapă din concurs. În premieră, în 2022, cei 5 vor analiza piesele calificate în format video.

Concret, membrii juriului de la Eurovision au un rol esențial în această fază pentru că trebuie să țină cont de calitatea și prestația fiecărui concurent în parte.

ADVERTISEMENT

Eurovision, juriu 2022. Selecția Națională este făcută de cinci vedete autohtone

„În luna ianuarie, vom organiza o sesiune de înregistrări într-unul dintre studiourile TVR, pentru semifinaliști.

Fiecare jurat va analiza, individual, aceste materiale, care vor fi disponibile și pe canalele TVR, tv și online.

ADVERTISEMENT

Vă reamintesc că publicul va salva, votând pe pagina de Facebook oficială, cinci piese în următoarea etapă a competiției”, a dezvăluit Iuliana Marciuc, manager de proiect Eurovision România.

Semifinala şi finala Selecţiei Naţionale se vor desfăşura la începutul anului viitor. Ele sunt programate pe parcursul lunilor februarie și martie 2022.

De asemenea, ultimul act al competiției de talent va avea loc pe 5 martie 2022, atunci când toată lumea va afla cine va reprezenta România la competiția internațională.

Concursul muzical Eurovision se va desfășura anul viitor în Torino, Italia, în perioada 10 – 14 mai 2022, după ce ediția din 2021 a fost câștigată de piesa „Zitti E Buoni”, interpretată de trupa rock Måneskin.

ADVERTISEMENT