Life

Jussie Smollett, actorul mincinos, condamnat. Atacul „rasist și homofob”, înscenat pentru succes în carieră

Jussie Smollett (39 de ani), actorul cunoscut pentru rolul din serialul „Empire”, a primit sentința pentru atacul homofob și rasist din urmă cu aproape 3 ani.
10.12.2021 | 12:43
Jussie Smollett actorul mincinos condamnat Atacul rasist si homofob inscenat pentru succes in cariera
ADVERTISEMENT

Vedeta a minţit poliţia că a fost victima unui atac rasial și homofob, în încercarea de a avansa în carieră și a câștiga simpatia fanilor săi.

Actorul le-a spus oamenilor legii că a fost acostat pe o stradă întunecată din Chicago în ianuarie 2019. Artistul susține că doi străini mascați l-au agresat.

ADVERTISEMENT

Jussie Smollett și-a primit acum sentința, după ce timp de 9 ore un juriu a analizat toate informațiile primite. El a fost găsit vinovat pentru cinci dintre cele şase capete de acuzare.

Jussie Smollett, actorul din serialul Empire, găsit vinovat. Și-a înscenat propriul atac

Jussie Smollett a fost găsit vinovat pentru propria agresiune rasistă joi, 9 decembrie 2021. Actorul susține că agresorii i-au pus o frânghie în jurul gâtului. El a negat că a plătit doi fraţi, Olabinjo şi Abimbola Osundairo, să îl atace.

ADVERTISEMENT

În plus, vedeta a mai adăugat că a primit expresii de susţinere pentru fostul preşedinte american Donald Trump. Actorul din serialul „Empire” riscă până la trei ani de închisoare pentru fiecare cap de acuzare.

Procurorii anunță că acesta ar putea scăpa basma curată pentru că nu are alte antecedente penale, procurorul special care a analizat cazul precizând că întâmplarea este considerată de-a dreptul „ridicolă”.

ADVERTISEMENT

„Domnul Smollett nu ar fi pierdut acest caz, aşa cum s-a întâmplat astăzi (joi, n.a.), dacă juriul nu ar fi constatat că a fost minţit”, le-a spus procurorul special Dan Webb, scrie BBC.

Pe de cealaltă parte, avocatul principal al apărării, Nenye Uche, a susţinut că Smollett este „un om nevinovat” şi s-a declarat încrezător că verdictele de vinovăţie vor fi anulate în apel.

ADVERTISEMENT

„Nu cred nici măcar o secundă că astăzi s-a făcut dreptate. Jussie a fost deja judecat şi condamnat în mass-media”, a mai spus avocatul lui Smollett.

Jussie Smollett, dat de gol de bărbații pe care i-a plătit

Atacatorii din 29 ianuarie 2019, frații Abimbola şi Olabinjo Osundairo, au depus mărturie în fața tribunalului, precizând că au fost plătiți de cunoscutul actor.

Cei doi au primit 3.500 de dolari pentru presupusa farsă, fiind instruiți chiar de personajul din serialul „Empire”. În timpul procesului, actorul a contestat declaraţiile celor doi.

Mai mult decât atât, experţii juridici sunt de părere că Jussie Smollett va primi cel mai probabil o eliberare condiționată cu o anumită perioadă de serviciu în folosul comunității.

Judecătorul comitatului Cook, James Linn, nu a stabilit o dată pentru sentinţă, însă a programat o audiere de prezentare pentru 27 ianuarie 2022 pentru presupusul rol al vedetei în atac.

Din păcate, cariera de actor a lui Jussie Smollett a intrat în declin după incident. El şi-a pierdut rolul din ultimul sezon al serialului „Empire” produs de Fox.

ADVERTISEMENT