Fotbal international

Lyon, prima formaţie din Franţa care elimină Juventus în cupele europene! Tătăruşanu, bucurie nebună în vestiar

07.08.2020 | 23:53
Lyon prima formatie din Franta care elimina Juventus in cupele europene Tatarusanu bucurie nebuna in vestiar
ADVERTISEMENT

Juventus a câştigat cu scorul de 2-1 returul cu Lyon, însă a fost insuficient ca echipa lui Sarri să se califice în turneul Final 8 de la Lisabona. Cristiano Ronaldo a marcat ambele goluri ale campioanei Italiei. Însă echipa care merge mai departe este Lyon. Golul lui Depay din penalty în minutul 12 a fost suficient ca francezii să se califice după 1-0 în tur. 

VEZI AICI GOLURILE

UPDATE, 00:20. Bucurie nebună în vestiarul celor de la Lyon. Francezii au făcut o poză de grup, acolo unde l-am putut observa şi pe Ciprian Tătăruşanu, portarul de rezervă al francezilor din această seară.

ADVERTISEMENT
Lyon, prima formaţie din Franţa care elimină Juventus în cupele europene! Tătăruşanu, bucurie nebună în vestiar
Lyon, prima formaţie din Franţa care elimină Juventus în cupele europene! Tătăruşanu, bucurie nebună în vestiar

UPDATE, ora 22:53. Două penalty-uri în primele 45 de minute la Juventus – Lyon, câte unul pentru fiecare echipă. Ambele lovituri de departajare au fost uşor acordate, susţin specialiştii. Italienii au nevoie de o victorie cu 3-1 pentru calificare.

Fostul selecţioner al naţionalei, Cosmin Contra, este la meci. El a postat o fotografie de la meci pe Instagram.

ADVERTISEMENT


Nu se anunţă a fi deloc un meci uşor pentru cei care tocmai au cucerit al nouălea scudetto consecutiv, întrucât Lyon vine în avantaj, 1-0, o victorie puţin scontată, dar pe deplin meritată judecând după aspectul partidei din tur când bianconerii au suferit serios, mai ales în plan defensiv.

Desigur, Juventus are capacitatea şi armele necesare pentru a putea trece de Lyon, oricât de incomodă ar fi echipa franceză, însă faptul că antrenorul oaspeţilor, Rudi Garcia, ani de zile pe banca Romei, a declarat că şansele sunt 50 la 50 demonstrează că francezii nu vin deloc pe post de victimă şi cred cu tărie că pot elimina favoritul.

ADVERTISEMENT

Juventus – Lyon Live Stream Digi Sport, Telekom Sport şi Look TV

Partida Juventus – Lyon se joacă vineri, 7 august, de la ora 22:00 pe stadionul din Torino şi va fi condusă de arbitrul german Florian Zwayer. Meciul va putea fi vizionat în direct pe programele Digi Sport, Telekom Sport şi Look TV, dar îl puteţi urmări şi pe site-ul FANATIK.RO în format LIVE VIDEO.

Meciul este foarte important pentru ambiţia campioanei Italiei şi pentru viitorul lui Maurizio Sarri, pentru că adevăratul obiectiv de ani buni pentru torinezi nu mai este titlul în Serie A, pe care îl tot câştigă fără să forţeze, ci trofeul Champions League. Juve a jucat două finale în ultimii cinci ani, pieerdute cu Barcelona şi cu Real Madrid.

ADVERTISEMENT

Marea problemă e accidentarea argentinianului

Problema este că jocul bianconerilor nu este la nivelul maxim, existând multe lacune, în special în defensivă, care au creat nemulţuimiri fanilor şi au acreditat opinia că Maurizio Sarri va fi schimbat în această vară, dar şefii clubului din capitala Piemontului au dezminţit zvonurile, care probabil că ar putea deveni realitate numai dacă echipa ar fi eliminată acum în optimi.

Pentru acest meci Maurizio Sarri are un uriaş semn de întrebare privind primul unsprezece.Paulo Dybala este mai mult decât incert, după accidentarea suferită acum două săptămâni şi vineri, în ziua partidei, el va încerca pentru prima dată să participe la uşoara şedinţă de pregătire alături cu tot grupul. Dacă va fi OK va fi trecut pe foaia de joc, dacă nu Gonzalo Higuain îl va înlocui, ceea ce ar fi o imensă pierdere pentru torinezi.

Cristiano Ronaldo, iritat că Dybala a fost declarat jucătorul sezonului în Serie A

Cristiano Ronaldo, despre care s-a scris în ultimele zile că ar fi gata să plece de la Juventus, cu care are contract până în 2022 şi să meargă la PSG, a digerat greu faptul că Pauolo Dybala a fost desemnat jucătorului sezonului 2019-2020 în Serie A, dar obsesia de a câştiga a şasea oară Champions League e mai presus de orgoliul său şi e gata să conducă echipa spre calificare.

De altfel, portarul Szecsny nu s-a sfiit să declare public dependenţa echipei de portughez, spunând că toată lumea aşteaptă un nou miracol din partea lui Cristiano pentru a ajunge la Lisabona, la Final 8. Juve va avea în faţă un adversar cu multă experienţă europeană, dar clătinat serios de faptul că după zeci de ani a ratat accesul în cupele europene pentru viitorul sezon. Cota la victorie pentru Juventus este de 1,42, faţă de 8,70 pentru Lyon.

ADVERTISEMENT