Fotbal international

Oficial: Maurizio Sarri a fost demis de Juventus după ratarea calificării! Numele surpriză care îi ia locul. Update

08.08.2020 | 20:46
Oficial Maurizio Sarri a fost demis de Juventus dupa ratarea calificarii Numele surpriza care ii ia locul Update
ADVERTISEMENT

Juventus a suferit o mare umilinţă, fiind eliminată încă din faza optimilor de finală ale Champions League de francezii de la Lyon. Un rezultat imposibil de digerat de conducerea clubului şi de suporteri, care cer cu insistenţă înlăturarea antrenorului Maurizio Sarri.

Umilinţa este cu atât mai mare cu cât eliminarea a survenit în faţa unei echipe care în ultimele cinci luni susţinuse o singură partidă oficială, finala Cupei Ligii, ratată doar la lovituri de departajare în faţa lui PSG. Lyon fusese învinsă fără drept de apel într-un meci amical de către Glasgow Rangers, cu scorul de 2-0, dublă a lui Ianis Hagi.

ADVERTISEMENT

La Torino e un aer de înmormântare, deşi „bianconerii” tocmai au cucerit al nouălea scudetto consecutiv, însă acest lucru nu mai imopresionează, conducerea ridicând ştacheta pretenţiilor pentru o performanţă în Europa.

UPDATE 8 august, ora 21:22 / Conducerea lui Juventus a confirmat în mod oficial că Andrea Pirlo este noul antrenor al echipei.

ADVERTISEMENT


UPDATE 8 august, ora 20:14 / Gazzetta dello Sport susține că Juventus îl va anunța cât de curând pe Andrea Pirlo drept succesor al lui Mauruzio Sarri pe banca tehnică a campioanei Italiei. Pirlo, la prima experiență ca tehnician, fusese numit în urmă cu puțin timp antrenor la echipa U23 a clubului torinez, dar acum va face saltul direct la prima formație.


UPDATE 8 august, ora 16:55 / Maurizio Sarri a fost demis de Juventus în urma ratării calificării în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, dar clubul torinez va trebui să-i plătească o sumă imensă drept despăgubire pentru rezilierea unilaterală a angajamentului. Sarri mai avea contract încă doi ani cu „Bătrâna Doamnă”, unde era plătit cu 5,5 milioane de euro net pe sezon, astfel că șefii lui Juventus vor fi nevoiți să-i achite 11 milioane de euro net (aproape 20 de milioane de euro brut).

ADVERTISEMENT

UPDATE 8 august, ora 16:08 / Clubul Juventus Torino a anunțat oficial că antrenorul Maurizio Sarri a fost demis după ratarea calificării în sferturile de finală ale Ligii Campionilor.

Torinezii au învins doar cu 2-1 pe Lyon în retur, după ce pierduseră prima șansă cu scorul de 0-1, astfel că au irosit șansa de a se califica în Final 8 de la Lisabona.

ADVERTISEMENT

Juventus FC anunță că Maurizio Sarri nu va mai îndeplini funcția de antrenor al primei echipe. Clubul îi mulțumește pentru că a scris o nouă pagină în istoria lui Juventus, reușind să câștige cel de-al 9-lea titlu consecutiv – apogeul călătoriei sale personale”, se arată în comunicatul emis de Juventus.


UPDATE 8 august, ora 15:26 / Jurnalistul italian Fabrizio Romano anunță că Maurizio Sarri a fost dat afară de Juventus după ce a ratat calificarea în sferturile de finală ale Ligii Campionilor.


Presa italiană cere demiterea lui Maurizio Sarri

Anul trecut, a fost Ajax, cea care i-a scos pe torinezi, la fel de neaşteptat, în sferturi, acum este Lyon şi frustrarea preşedintelui Andrea Agnelli este foarte mare. “Suntem foarte dezamăgiți. Vom reflecta inclusiv asupra antrenorului”

Presa peninsulară nu mai are răbdare, la fel ca şi suporterii. Marile cotidiane din Peninsulă cer pur şi simplu demiterea lui Sarri: “Sarri out!”, a titrat Tuttosport. “Adieu, Maurizio!”, a fost titlul pe coperta Corriere dello Sport. “Sarri riscă”, a scris Gazzetta dello Sport.

Sarri dă vina pe arbitrul Zwayer

Cel în cauză se simte însă ofensat de aceste întrebări referitoare la demisie şi aruncă totul în spatele arbitrului Zwayer, pentru penalty-ul acordat lui Lyon în debut de meci.

“Acum înțeleg de ce fanii noștri consideră Liga Campionilor blestemată. În fiecare an, suntem pedepsiți de arbitri. Trebuia să întoarcem scorul, dar am fost conduși de la început, după o tâmpenie de penalty. Îmi puneți acum o asemenea întrebare? E o ofensă! Sunt devastat”.

Zinedine Zidane sau Simone Inzaghi, visurile prohibite

Ofensă sau nu, şefii lui Juve şi-au făcut o listă de şapte tehnicieni pentru a alege înlocuitorul mâncătorului de ţigări. Printre ei figurează multe nume grele, în frunte cu Zinedine Zidane şi Mauricio Pochettino, dar şi o revenire a lui Massimiliano Allegri.

Lista completă e alcătuită din Zinedine Zidane, greu de luat de la Real Madrid, Simone Inzaghi, Massimiliano Allegri, varianta cea mai uşoară, Antonio Conte, Mauricio Pochettino, Luciano Spalletti, puţin probabil, şi surpriza Andrea Pirlo, abia instalat la U23.

ADVERTISEMENT