Sport

Karim Benzema și-a prelungit contractul cu Real Madrid! Clauza secretă din spatele noii înțelegeri

Karim Benzema și-a prelungit contractul cu Real Madrid. Înțelegerea s-a reînnoit automat pentru că atacantul a cucerit Balonul de Aur.
19.04.2023 | 15:52
Karim Benzema sia prelungit contractul cu Real Madrid Clauza secreta din spatele noii intelegeri
Karim Benzema și-a prelungit contractul cu Real Madrid. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Karim Benzema este pregătit pentru cel de-al 15-lea sezon pe Santiago Bernabeu. Atacantul francez va rămâne jucătorul celor de la Real Madrid până în iunie 2024, atunci când cel mai probabil va părăsi corabia „blanco”, după sosirea lui Endrick.

Karim Benzema și-a prelungit contractul cu Real Madrid până în 2024

Înțelegerea dintre Karim Benzema și Real Madrid s-a extins pentru încă un sezon este anunțul făcut de publicația spaniolă AS.com. Atacantul francez mai avea contract cu „galacticii” până la finalul sezonului.

ADVERTISEMENT

Prelungirea contractului lui Karim Benzema s-a produs automat cu ajutorul regulii nescrise a fotbalului prin care Balonul de Aur își va extinde automat înțelegerea la echipa de club. Atacantul francez a câștigat cel mai râvnit trofeu individual la finalul anului trecut. În sezonul precedent, atacantul francez a condus Real Madrid spre cel de-al 14-lea trofeu al Ligii Campionilor, al 35-lea titlu în La Liga și a 12-a Supercupă a Spaniei.

Totuși, atacantul francez care va împlini 35 de ani în luna decembrie este conștient că sezonul viitor va fi ultimul în cadrul clubului „blanco”. Real Madrid i-a găsit deja înlocuitor prin transferul lui Endrick. Puștiul brazilian nu se va putea alătura „galacticilor” până în vara lui 2024, perioadă care ar putea reprezenta schimbul de generații între atacanți la Real Madrid.

ADVERTISEMENT

Karim Benzema, în Top 10 marcatori la Real Madrid împotriva Barcelonei

Cu siguranță, unele dintre cele mai mari rivalități pe care Karim Benzema le-a avut de-a lungul carierei la Real Madrid au fost în fața Barcelonei. În ultimul „El Clasico”, „galaticii” s-au impus categoric, scor 4-0 în semifinalele Cupei Spaniei, iar atacantul francez a marcat „hattrick”.

Astfel, Karim Benzema l-a depășit pe Raul Gonzalez și a ajuns în Top 10 cei mai buni marcatori ai Realului în derby-urile cu Barcelona. După cele trei goluri marcate în ultima partidă împotriva „catalanilor”, Balonul de Aur a ajuns la cota 16.

ADVERTISEMENT

Fostul atacant de la Lyon se află pe locul 7 în topul marcatorilor all-time pentru Real Madrid în „El Clasico”, în spatele unor legende, precum Gorostiza (29), Campanal (20) sau Cristiano Ronaldo (20), dar și în fața altor mari jucători, precum Raul, Puskas sau Gento.

Karim Benzema, număr record de meciuri pentru Real Madrid în Liga Campionilor

Real Madrid s-a calificat „en-fanfare” în semifinalele Ligii Campionilor după „dubla” victorie cu Chelsea, scor 4-0 la general. După meciul retur de la Londra, Karim Benzema i-a depășit pe Raul și Sergio Ramos și a devenit jucătorul de câmp cu cele mai multe meciuri din istorie pentru Real Madrid în Liga Campionilor (131).

ADVERTISEMENT

În continuare, recordul fotbalistului cu cele mai multe meciuri în Liga Campionilor din istoria lui Real Madrid este portarul Iker Casillas (150). Cu cele 19 meciuri disputate în tricoul lui Lyon, Karim Benzema însumează, de asemenea, 150 de partide în cea mai tare competiție inter-cluburi din Europa.

Cristiano Ronaldo este jucătorul cu cele mai multe meciuri în Liga Campionilor, cu 183 de meciuri la Manchester United, Real Madrid și Juventus. Iker Casillas și Lionel Messi completează podiumul cu 177, respectiv 163 de partide.

ADVERTISEMENT