Sport

Karim Benzema, din nou la Tribunal! Balonul de Aur, război în instanță cu un politician de extremă dreapta

Karim Benzema va trebui să ajungă în iunie la tribunalul din Lyon pentru a-și susține cauza într-un proces de defăimare intentat unui politician de extremă dreapta.
13.04.2023 | 11:35
Karim Benzema din nou la Tribunal Balonul de Aur razboi in instanta cu un politician de extrema dreapta
Karim Benzema va trebui să ajungă în iunie la tribunalul din Lyon pentru a-și susține cauza într-un proces de defăimare intentat unui politician de extremă dreapta care l-a luat în vizor pentru că este practicant al Islamului. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Lucrurile îi merg din plin lui Karim Benzema. Pe teren, pentru că și-a regăsit pofta de gol. Și după recitalul oferit contra lui FC Barcelona, în returul semifinalei Cupei, când a marcat o ”triplă”, a izbutit să înscrie și contra lui Chelsea, în manșa tur a sferturilor Ligii Campionilor. Dar, scrie presa franceză, lucrurile nu se opresc aici.

Karim Benzema n-are milă față de politicianul Damien Rieu, politician al mișcării de extremă dreaptă Reconquête

Le Parisien scrie că Benzema a fost informat de către Tribunalul din Lyon că procesul pentru defăimare pe care l-a intentat împotriva lui Damien Rieu se va judeca pe 20 iunie.

ADVERTISEMENT

Povestea are rădăcini mai vechi. Rieu face parte dintre militanții activi ai Reconquête. Mișcare de extremă dreaptă transformată în partid naționalist. Și este chiar atașat parlamentar al lui Philippe Olivier, consilier special și apropiat al lui Marine Le Pen.

Și, în toamna lui 2020, activistul a avut două postări pe rețelele sociale în care-l viza pe Karim Benzema. Prima îl înfățișa pe jucător alături de imamul din Meaux (Seine-et-Marne), Nourdine Mamoune. Iar comentariul viza, desigur, originile sale musulmane.

ADVERTISEMENT

Un al doilea era și mai dur. Lângă o fotografie a lui Karim, cu degetul ridicat spre cer, semn al credinței în Islam, al cărui practicant este, apărea alături de jihadiștilor care efectuează același gest.

„Cred că @benzema vrea să ne trimită un mesaj”, scria Damien Rieu. A fost momentul în care, la sugestia consilierului său juridic, Sylvain Cormier, Benzema a decis să-l dea în judecată pentru defăimare.

ADVERTISEMENT

”Damien Lefèvre (numele real al lui Damien Rieu) a abuzat de prea mult timp de acest sentiment de impunitate cu pseudonimul său și cu eforturile sale de a-și ascunde adresa reală. În cele din urmă, va răspunde pentru acțiunile sale în instanță”, a precizat Cormier.

Se pare însă că nici măcar faptul că va apărea în fața instanței nu a schimbat discursul activistului de extremă dreapta. Acesta a precizat pentru Le Parisien: ”Karim Benzema face prozelitism islamului arătându-se în fotografie în Mecca.

ADVERTISEMENT

Ceea ce are dreptul să facă, dar transmite semnale îngrijorătoare pentru tineri pentru că este foarte urmărit online”. Rămâne acum de văzut care va fi decizia judecătorilor.

ADVERTISEMENT