News

Kelemen Hunor despre premierul Ungariei: “Pentru România nu cred că se poate găsi un asemenea lider”

Kelemen Hunor, viceprim-ministru al României, a analizat prestația politică a premierului Ungariei, Viktor Orban, declarând: "Pentru România nu cred că se poate găsi un lider precum el. Dacă am fi avut noi o altfel de personalitate, probabil ar fi fost deja la guvernare".
02.06.2021 | 20:58
Kelemen Hunor despre premierul Ungariei Pentru Romania nu cred ca se poate gasi un asemenea lider
ADVERTISEMENT

Hunor a declarat în urmă cu aproape o lună că în urma negocierilor purtate cu autoritățile maghiare, se poate ajunge la un acord cu Ungaria referitor la recunoașterea bilaterală a certificatelor de vaccinare.

În urmă cu câteva zile, a fost anunțat oficial că cetățenii români vaccinați vor să putea să intre în Ungaria fără alte restricții.

ADVERTISEMENT

Kelemn Hunor, despre premierul Ungariei: “Nu cred că se poate găsi pentru România un lider ca el”

Radu Tudor: “Între Florin Cîțu și Ludovic Orban pe cine susțineți?”

Kelemen Hunor: “Nu mă voi pronunța, este fix treaba lor internă ce fac, ne respectăm reciproc și nu intervenim nici măcar în pauza de publicitate a discuției lor.”

Bogdan Chirieac: “Credeți că România ar trebui să aibă un prim-ministru precum Viktor Orban?”

ADVERTISEMENT

Kelemen Hunor :”Pentru România nu cred că se poate găsi un lider precum este Viktor Orban. Dacă am fi avut noi o altfel de personalitate, probabil ar fi fost deja la guvernare.

El are o viziune extrem de clară despre Ungaria și Europa. Nu este prima dată când spun că îl apreciez, nu am făcut niciun secret din asta.

ADVERTISEMENT

Toată lumea spune că nu are dreptate la început, dar în cinci ani toată lumea spune că așa este. Nu cred că trebuie să facem o comparație între liderii politici din România și premierul Ungariei. Nu poți să compari premierul României cu cancelarul Germaniei, nu că nu ar fi capabil, dar…”

Viktor Orban şi episoadele în care a stârnit “provocări” la adresa ţărilor vecine!

Guvernul maghiar derulează mai multe politici publice prin care încearcă recuperarea “naţiunii maghiare”. O reformă recentă a materiei predate în şcoli din Ungaria prezintă Transilvania drept casa maghiarilor.

ADVERTISEMENT

Oficialii guvernamentali maghiari utilizează de câţiva ani în mod constant această hartă. În 2018, România şi Slovenia au condamnat publicarea pe un site gestionat de guvernul condus de Viktor Orban o hartă reprezentând “Ungaria mare” din care statele vecine rup câte o bucată.

România este reprezentată ca luând Transilvania. În decembrie, Viktor Orban a stârnit furia premierului croat după ce a prezita o şedinţă cu harta Ungariei Mari pe fundal. Spaţiul Ungariei istorice cuprindea şi bucăţi din actuala Croaţie.

Acest mesaj indirect transmis de premierul de la Budapesta a fost catalogat drept “o provocare” de către omologul său croat. La finalul lunii aprilie 2020, un ministru maghiar a acordat un interviu pentru BBC având pe fundal aceeaşi hartă.

ADVERTISEMENT