News

Kelemen Hunor, vicepremier al României, despre congresele din PNL și USR PLUS: “Este bine să se termine cât mai repede”

Kelemen Hunor, vicepremier al României și lider al UDMR, a vorbit despre congresele politice din PNL și USR PLUS, declarând: "este bine să se termine cât mai repede".
17.08.2021 | 22:23
Kelemen Hunor vicepremier al Romaniei despre congresele din PNL si USR PLUS Este bine sa se termine cat mai repede
ADVERTISEMENT

Cristian Ghinea, Ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, a declarat în urmă cu ceva timp că lupta politică din PNL afectează puternic actul guvernării și așteaptă că acesta să se termine.

Congresul PNL a fost stabilit pentru 25 septembrie în acest an, iar congresul din USR PLUS urmează și el să aibă loc tot în această toamnă.

ADVERTISEMENT

Kelemen Hunor, despre congresele din PNL și USR PLUS: “Este bine să se termine cât mai repede”

“Este treaba lor internă, nu vreau să mă bag, dar este bine să se termine cât mai repede competiția lor. Fiecare partid își gestionează competițiile interne cum poate, dar e bine să se termine cât mai bine. În Guvern nu se simte în activitatea noastră ce se întâmplă în PNL, actul de guvernare nu este afectat.

Se simte în coaliție, mai ales că și în USR PLUS este competiție, în bula lor, nu știu dacă este liniștită sau nu, nici asta nu vreau să comentez, dar este și acolo o competiție.

ADVERTISEMENT

De aceea apar discuții în care eu simt că ar trebui să depășim repede aceste momente ale partenerilor noștri de coaliție.

Mai e o lună de zile până în 25 septembrie, într-o lună se pot face multe lucruri bune, dar și multe lucruri mai puțin bune. Probabil săptămâna viitoare vom avea un nou Ministru de Finanțe, probabil va veni cu o rectificare bugetară.

ADVERTISEMENT

Fiecare dorește mai mult decât a primit teoretic și se uită la investiții, la partea socială, la salarii, la UAT-uri, mai ales la cele mici unde sunt probleme cu funcționarea.

Va mai fi o rectificare în noiembrie, dar important este să nu depășim 7.2 la deficit, nu vom depăși, există o creștere economică spectaculoasă, dar depinde la ce ne raportăm, nu este sustenabilă pe termen lung o creștere de 13%, dar dacă noi ne vom așeza la 6-6.5% la sfârșitul anului cred că va fi o creștere sustenabilă.

ADVERTISEMENT

Am plecat de la 11% deficit și trebuie să ne apropiem în trei ani la 3%, dar pe de altă parte ce facem cu investițiile publice?

Este o colectare puțin mai bună, dar nu este spectaculoasă, se va îmbunătăți, pentru că au fost niște măsuri legate de zona comercială, de casele de marcat, programul vechi era dezastruos, acum se apropie de o formă mai bună.

E o structură discutabilă a creșterii, dar e important că economia în anumite sectoare va reveni, vom avea resurse necesare să facem investiții publice”, a declarat Kelemen Hunor la Digi24.

ADVERTISEMENT