Sport

Ken Block a murit! Șoc în lumea motorsportului: celebrul pilot și cascador a decedat într-un accident de snowmobil!

Șoc în lumea motorsportului. Ken Block, unul dintre cei mai cunoscuți piloți de curse și cascadori a murit într-un accident de snowmobil.
03.01.2023 | 10:05
Ken Block a murit Soc in lumea motorsportului celebrul pilot si cascador a decedat intrun accident de snowmobil
Ken Block a murit! Șoc în lumea motorsportului: celebrul pilot și cascador a murit într-un accident de snowmobil!
ADVERTISEMENT

Lumea motorsportului este în doliu după ce cunoscutul pilot de curse Ken Block a decedat. În vârstă de 55 de ani, americanul a murit într-un accident de snowmobil în Utah. Anunțul a fost făcut de echipa sa, Hoonigan Racing.

Ken Block a murit! Anunţul făcut de echipa sa

“Cu profund regret putem confirma decesul lui Ken Block într-un accident cu snowmobilul. Ken a fost un vizionar, un adevărat pionier și un star. Și cel mai important, tată și soț. Ne va fi incredibil de dor”, se arată în anunţul echipei sale.

ADVERTISEMENT

Accidentul a avut loc în Utah. Biroul şerifului local a transmis că Block mergea pe o pantă abruptă când snowmobilul s-a răsturnat şi s-a prăbuşit peste el, conform Guardian:

“Decesul a fost pronunţat la locul accidentului din cauza rănilor severe suferite în accident”, se arată în comunicatul poliţiştilor, care au menţionat că Block a fost cu un grup la plimbare, dar a fost singur când s-a întâmplat accidentul.

ADVERTISEMENT

Şi-a început cariera în raliuri în anul 2005!

Şi-a început cariera în raliuri în 2005, iar Ken Block a fost numit cel mai bun debutant în Rally America Championship. A concurat în Campionatul Mondial de Raliuri şi a câştigat mai multe medalii în rallycross la X Games.

Ken Block este co-fondatorul companiei DC Shoes şi a produs seria video Gymkhana, în care pilotul a condus pe drumuri periculoase şi prin diverse trasee cu obstacole. Seria a devenit foarte cunoscută pe Youtube.

ADVERTISEMENT

A apărut în mai multe jocuri video!

După ce a vândut procentele pe care le avea în DC Shoes, Ken Block s-a concentrat pe afacerea cu Hoonigan Industries, o marcă de îmbrăcăminte pentru pasionaţii de maşini. A fost co-proprietar al companiei.

Americanul a apărut în mai multe jocuri video. Ken Block a fost parte în trei jocuri ale seriei Dirt, a companiei Codmasters, iar în anul 2015 a fost parte a celebrei serii de jocuri “Need for Speed”.

ADVERTISEMENT

Ken Block era căsătorit cu Lucy Block, alături de care a avut o fetiţă în vârstă de 16 ani, Lia Block. Primăvara trecută, Ken a concurat în Olympus Rally alături de soţia şi fiica sa.

  • 55 de ani avea Ken Block
  • 100.000.000 de dolari era averea estimată a pilotului american
ADVERTISEMENT