Sport

Kevin De Bruyne, accidentare cu repetiție în finala Champions League. Verdict crunt pentru mijlocașul lui Manchester City. Update

Manchester City a înregistrat o pierdere uriașă în prima repriză a finalei Champions League cu Inter. Pep Guardiola a fost nevoit să-l schimbe pe Kevin De Bruyne.
11.06.2023 | 22:14
Kevin De Bruyne accidentare cu repetitie in finala Champions League Verdict crunt pentru mijlocasul lui Manchester City Update
Manchester City l-a pierdut pe Kevin De Bruyne în prima repriză a finalei Champions League. Foto: Twitter @elchiringuitotv
ADVERTISEMENT
11-06-2023
19:19

Cât va lipsi Kevine De Bruyne

Kevin De Bruyne a ieșit accidentat în prima repriză a finalei Champions League dintre Manchester City și Inter. Fotbalistul a fost înlocuit de Pep Guardiola cu Phil Foden după ce belgianul a făcut semn că nu poate continua. Este vorba despre o problemă medicală care i-a dat bătăi de cap internaționalului belgian în ultimele două luni. 

Potrivit Daily Mail, după primele analize medicale verdictul nu este deloc îmbucurător. Kevin De Bruyne ar fi suferit o ruptură a mușchiului ischiobial și ar putea fi indisponibil în următoarele trei luni. Astfel, belgianul ar putea rata primele partide oficiale ale lui Manchester City din sezonul următor. 

Manchester City a suferit o pierdere uriașă în prima repriză a finalei Champions League cu Inter. Kevin De Bruyne a acuzat probleme musculare și a fost înlocuit de Pep Guardiola. Internaționalul belgian s-a accidentat după cea mai mare ocazie a britanicilor din prima repriză.

Manchester City, pierdere uriașă în prima repriză a finalei cu Champions League. Pep Guardiola, nevoit să-l schimbe pe Kevin De Bruyne

Kevin De Bruyne a acuzat probleme musculare la scurt timp după ce i-a oferit o pasă genială lui Erling Haaland. În minutul 27 al partidei, belgianul i-a pasat excelent norvegianului, care a avut șansa să înscrie al 13-lea gol al sezonului în Champions League.

ADVERTISEMENT

Atacantul norvegian a avut timp să își pregătească execuția, însă șutul acestuia a fost respins excelent de Andre Onana. Pep Guardiola l-a lăudat pe portarul camerunez înaintea finalei de la Istanbul. Ocazia mare de gol a „Cetățenilor” a echivalat cu accidentarea lui Kevin De Bruyne.

Belgianul a încercat să continue, însă după mai puțin de 10 minute a făcut semn că nu poate continua. Mijlocașul lui Manchester City a avut nevoie de îngrijiri medicale chiar pe gazon. Pep Guardiola l-a înlocuit pe Kevin De Bruyne cu Phil Foden în minutul 36.

ADVERTISEMENT

Ghinion pentru Kevin De Bruyne! Belgianul a ieșit accidentat și la finala din 2021

Nu este pentru prima oară când Kevin De Bruyne încheie într-un asemenea mod o finală de Champions League. În 2021, contra celor de la Chelsea, belgianul a fost schimbat de Pep Guardiola după 60 de minute. Manchester City avea să piardă ultimul act, scor 0-1 împotriva londonezilor.

În urmă cu doi ani, Kevin De Bruyne a fost lovit în finală de Antonio Rudiger, iar fotbalistul lui Manchester City a încercat să continue, însă rezultatele au întârziat să apară. Astfel, Pep Guardiola a apelat la varianta de a-l înlocui pe Kevin De Bruyne cu Gabriel Jesus.

ADVERTISEMENT

În actuala stagiune, Kevin De Bruyne a marcat 10 goluri și a oferit 31 de pase decisive în 48 de partide. Alături de formația lui Pep Guardiola, mijlocașul belgian a cucerit trofeul Cupei Angliei și titlul în Premier League.

Pep Guardiola, nervos pe Ederson în startul finalei Champions League

Emoțiile au pus stăpânire pe Ederson în startul finalei dintre Manchester City și Inter. Portarul brazilian a greșit în fața lui Lautaro Martinez și a degajat defectuos în debutul de meci. După ce a trimis o degajare inexactă, Pep Guardiola și-a ieșit din minți.

ADVERTISEMENT

Antrenorul iberic i-a făcut semn de pe margine și i-a strigat lui Ederson să se relaxeze. Manchester City a avut o posesie superioară în prima repriză și a trimis două șuturi pe spațiul porții lui Andre Onana. Italienii au șutat o singură dată pe spațiul porții lui Ederson.

ADVERTISEMENT