Sport

Pep Guardiola, avertisment pentru jucătorii lui City înainte de finala Champions League: „Din acest punct de vedere, Inter e mai bună decât noi”

Pep Guardiola a susținut conferința de presă premergătoare finalei Champions League de la Istanbul dintre Manchester City și Inter.
09.06.2023 | 21:19
Pep Guardiola avertisment pentru jucatorii lui City inainte de finala Champions League Din acest punct de vedere Inter e mai buna decat noi
Pep Guardiola a susținut conferința de presă înainte de finala Manchester City - Inter. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Pep Guardiola a oferit ultimele declarații înainte de finala Champions League care le pune față în față pe Manchester City și Inter. Antrenorul spaniol a recunoscut superioritatea „nerazzurrilor” din punct de vedere istoric, însă a precizat că jucătorii știu care este planul.

Pep Guardiola a stabilit obiectivul lui Manchester City pentru finala cu Inter: „Să jucăm cât mai bine posibil”

Manchester City are șansa să își treacă în palmares primul trofeu al Ligii Campionilor din istorie. Pentru a bifa această performanță, gruparea de pe Etihad are nevoie de o victorie în fața celor de la Inter. Pep Guardiola s-a arătat încrezător înainte de ultimul act programat pe Ataturk Stadium din Istanbul, sâmbătă, 10 iunie, ora 22:00.

ADVERTISEMENT

„Cu siguranță este un vis, absolut. Ca să obții anumite lucruri trebuie să ai întotdeauna o proporție potrivită de obsesie, dorință. Obsesia este un cuvânt pozitiv. Este un vis pentru noi toți. Știm cât de importantă este această competiție.

Nu pot controla opinia oamenilor, trebuie să ne concentrăm pe ce avem de făcut. Am văzut suficiente meciuri ale lui Inter ca să știm ce avem de făcut. La final, este un joc de fotbal. Echipa care va juca mai bine 90 de minute va câștiga.

ADVERTISEMENT

Din punct de vedere al istoriei, Inter este mai bună decât noi. Asta nu este important. Important este ca mâine, la ora 22:00, să jucăm cât mai bine posibil”, a declarat Pep Guardiola, la conferința de presă.

Pep Guardiola, încrezător în forțele lui Erling Haaland pentru finala Champions League: „Va fi pregătit”

Pep Guardiola le cere tuturor să se bucure de finala Champions League, indiferent de cine va ieși triumfătoare la finalul partidei. Antrenorul iberic a vorbit și despre Erling Haaland. Atacantul norvegian, cel mai bun jucător al britanicilor în actuala stagiune, este pregătit pentru a-și trece în cont un nou trofeu.

ADVERTISEMENT

„Sunt de acord cu Ilkay, este o zi în care trebuie să sărbătorim. Fanii lui Inter, fanii lui City trebuie să fie fericiți. Să sărbătorim că suntem aici. Este o competiție incredibilă organizată de UEFA. Nu vom mai huidui și ne vom distra.

Nu sunt aici să vorbesc despre felul în care Haaland înscrie. Nu am niciun dubiu, mâine va fi pregătit să ne ajute să câștigăm Champions League”, a spus Pep Guardiola.

ADVERTISEMENT

„Sunt unele momente unde nu mai este vorba despre tactică”

Pep Guardiola a vorbit despre diferențele dintre finala din sezonul 2022/2023 și ultimul act pierdut de Manchester City în urmă cu două sezoane în fața rivalei Chelsea. Fostul antrenor al Barcelonei sau Bayern Munchen a precizat că echipa sa are un plan și pentru finala cu Inter.

„Mi-ar plăcea să vorbesc despre lecții, dar nu știu. Este un joc diferit, au trecut doi ani, sunt alți jucători. În urmă cu două sezoane, am plănuit să avem un joc bun împotriva lui Chelsea. Nu a mers, oamenii au spus că decizia a fost greșită. Avem un plan și pentru mâine. Dacă vom avea succes, va fi bine. Suntem pregătiți, jucătorii vor da totul.

Să te ții de plan îți dă stabilitate. Meciurile devin nebunești în anumite momente. Dacă ceva merge prost, băgăm mai mulți atacanți sau poate trebuie să apărăm ceva în ultimul minut.  Sunt unele momente unde nu mai este vorba despre tactică, ci doar despre dorință. Depinde de meci, trebuie să fii stabil într-o finală. Mult control, ei sunt maeștri în apărare.

Trebuie să fim răbdători. Cel mai important este ca la 0-0 să nu ne gândim că pierdem. Echipele din Italia, la 0-0, cred că vor câștiga. Trebuie să fim stabili, iar în momentele grele să pășim înainte. Nu se știe niciodată ce se va întâmpla”, au fost cuvintele lui Pep Guardiola.

Pep Guardiola se teme de apărarea celor de la Inter: „ Este dificil în fața a cinci jucători în defensivă”

Pep Guardiola a pomenit numele portarului Andre Onana și fundașului Alessandro Bastoni în momentul în care a fost întrebat despre cei mai periculoși jucători din lotul lui Inter. Antrenorul spaniol a remarcat forța defensivă a italienilor.

„Sunt periculoși prin felul în care joacă, cu un pressing avansat. Onana este un portar incredibil, procesele, Bastoni, pe partea stângă. Calitatea de a trimite mingea atacanților, abilitatea de a pasa. Trebuie să încercăm să ne apărăm.

Când avem mingea, trebuie să încercăm să atacăm. Este dificil în fața a cinci jucători în defensivă, trebuie să găsim soluții, să fim eficienți”, a încheiat Pep Guardiola.

ADVERTISEMENT