Sporturi

Kevin Krawietz, campion la Wimbledon și la Roland Garros a lucrat într-un market din Munchen pe tot timpul pandemiei: a făcut inclusiv pe portarul!

26.04.2020 | 17:33
Kevin Krawietz campion la Wimbledon si la Roland Garros a lucrat intrun market din Munchen pe tot timpul pandemiei a facut inclusiv pe portarul
ADVERTISEMENT

Germanul Kewin Krawietz este unul dintre specialiștii probei de dublu în tenisul masculin. Alături de compatriotul său Andreas Mies, a reușit în 2019 să câștige atât turneul de Grand Slam de la Roland Garros, cât și pe cel de la Wimbledon.

Kewin Krawietz a preferat să muncească într-un supermarket decât să stea

Locul 13 în ierarhia ATP la dublu a adunat în urma acestor succese peste un milion de euro în cont, ceea ce îi putea asigura o carantină liniștitită din momentul în care pandemia de coronavirus s-a năpustit și asupra țării sale.

ADVERTISEMENT

Însă Kevin Krawietz are o altă filozofie asupra vieții, mai ales în astfel de momente extrem de grele pentru toată omenirea.

Filozofia lui Kevin Krawietz

“Cred că fiecare dintre noi trebuie să facem câteva ceva pentru binele tuturor, pentru a depăși mai repede șocul pandemiei”.

ADVERTISEMENT

Și Kevin Krawietz a decis să nu rămână doar la stadiul de vorbe, trecând la fapte. Săptămâni la rând, până ce oficialitățile germane au dat semnalul măsurilor de relaxare, tenismanul a decis să lucreze într-un supermarket din Munchen, unde a făcut de toate.

A lucrat pentru 450 de euro

“Lucram într-un supermarket pentru 450 de euro. Am umplut rafturile cu cârnați și brânză, am sortat produsele, am dezinfectat coșurile și cărucioarele de cumpărături și chiar am acționat ca un agent de pază la intrare “, spune Krawietz

ADVERTISEMENT

Acum s-a întors deja la antrenamente, după ce a avut un permis special eliberat de guvernul kandului Bavaria, ca sportiv de elită.

S-a trezit zilnic la ora 5 dimineața

Krawietz s-a sculat în toată această perioadă, în ultimele săptămâni, la cinci dimineața pentru a lucra. și s-a deplasat pe străzile orașului bavarez ajutat de un scuter, primit de la supermarket, pentru a veni la serviciu.

ADVERTISEMENT

El consideră că a fost ceva normal să procedeze astfel și spune că această experiență o va ține minte toată viața, mai ales că i s-a părut una dintre cele mai interesante experiențe din viața sa, cu totul diferită decât cea trăită pe terenul de tenis.

ADVERTISEMENT