News

Kim Jong-Un anunță victoria împotriva Covid în Coreea de Nord. OMS crede că situația s-a înrăutățit

Dictatorul nord-coreean Kim Jong-Un a ”declarat” victoria împotriva Covid-19 și a renunțat la restricții. Situația ar putea fi total diferită, în realitate.
11.08.2022 | 08:26
Kim JongUn anunta victoria impotriva Covid in Coreea de Nord OMS crede ca situatia sa inrautatit
Kim Jong Un anunță că țara sa a scăpat de Covid. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Coreea de Nord ridică măsurile anti-Covid impuse în luna mai, după ce liderul Kim Jong-Un a anunțat un triumf al sistemului medical comunist împotriva pandemiei.

Coreea de Nord ar fi scăpat de Covid-19

În realitate, crede OMS, situația din Coreea de Nord poate fi și mai rea, în condițiile în care sistemul medical primitiv din această țară nu are cum să stopeze pandemia.

ADVERTISEMENT

Coreea de Nord nu a anunțat niciodată câte cazuri de infectare Covid-19 a avut, iar acum se laudă că din 29 iulie nu a mai înregistrat niciun caz nou. Cu toate acestea, OMS și alte organizații internaționale spun că numărul mic de cazuri are legătură cu incapacitatea de testare a regimului comunist, conform news.ro.

Cu toate acestea, într-un mesaj de propagandă clasic, Kim a precizat că țara sa a scăpat de Covid, dar trebuie să mențină ”o barieră antiepidemică puternică ca oţelul şi să intensifice activitatea antiepidemică până la sfârşitul crizei globale de sănătate”.

ADVERTISEMENT

Restricțiile impuse de Coreea de Nord au fost un pretext perfect pentru a înăspri controalele sociale, însă au afectat comerțul, explică specialiștii. Mai mult, Kim e nerăbdător să efectueze un nou test de armă nucleară.

Oficial, în Coreea de Nord au murit doar 74 de oameni, deși autoritățile raportau 392.000 de cazuri de infectare cu ”febră” pe 15 mai. Cifrele sunt irelevante, în condițiile în care organizații independente nu le pot confirma.

ADVERTISEMENT

De altfel, Organizația Mondială a Sănătății crede că cifrele oferite de Coreea de Nord sunt inventate. Situația în această țară are toate șansele să fie mai rea ca în trecut, scenariul unei ameliorări fiind improbabil.

Coreea de Nord are un sistem medical înapoiat și o populație extrem de săracă. Mai mult, nu a existat niciodată un program de vaccinare și boala a fost ”eradicată” după sistemul chinezesc bazat pe închideri. Cu toate acestea, Kim susține că țara sa a trecut miraculos pentru această boală datorită sistemului socialist avantajos de tip coreean”, bazat pe medicamente de producție proprie.

ADVERTISEMENT

În 2017, un soldat din Coreea de Nord a dezertat în sud. Medicii au fost șocați să găsească în stomacul bărbatului diferiți paraziți și viermi, demonstrând nivelul scăzut la care se află societatea comunistă condusă de Kim Jong-Un.

ADVERTISEMENT