News

Klaus Iohannis a semnat numirea generalului Gheorghiță Vlad în fruntea Statului Major al Apărării. Șeful Armatei, înaintat în grad

Klaus Iohannis a semnat numirea generalului Gheorghiță Vlad în funcția de șef al Statului Major al Apărării și avansarea sa în grad.
29.11.2023 | 12:45
Klaus Iohannis a semnat numirea generalului Gheorghita Vlad in fruntea Statului Major al Apararii Seful Armatei inaintat in grad
Președintele Klaus Iohannis a oficializat numirea generalului Vlad în fruntea Statului Major Sursa foto: Facebook Monitorul Apărării și Securității
ADVERTISEMENT

Din data de 16 august 2022, generalul Gheorghiță Vlad a îndeplinit funcția de locțiitor al șefului Statului Major al Apărării. Odată cu numirea în fruntea Armate, generalul Vlad a fost și avansat în grad.

Generalul Gheorghiță Vlad, numit în fruntea Statului Major al Apărării

Astfel, Gheorghiță Vlad a trecut de la gradul de general-locotenent cu trei stele la cel de general-locotenent cu patru stele, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

ADVERTISEMENT

”Președintele Klaus Iohannis a semnat următoarele decrete:

Decret privind numirea în funcția de șef al Statului Major al Apărării a domnului general-locotenent – cu trei stele Vlad Gheorghiță din Ministerul Apărării Naționale, la data de 1 decembrie 2023;

Decret privind înaintarea în gradul de general – cu patru stele a domnului general-locotenent – cu trei stele Vlad Gheorghiță din Ministerul Apărării Naționale, la data de 1 decembrie 2023”, a informat Administrația Prezidențială.

ADVERTISEMENT

Generalul Gheorghiță Vlad activează în cadrul Statului Major al Apărăii (SMAp) din 2020. În perioada februarie 2020-august 2022, acesta a deținut funcția de locțiitor pentru operații și instrucție al șefului SMAp, potrivit Ministerului Apărării Naționale.

Gheorghiță Vlad a comandat Diviziei 2 Infanterie „Getica” Buzău în perioada august 2017 – februarie 2020, iar între 2016-2017 s-a aflat la comanda Centrului Național de Instruire Întrunită „Getica” de la Cincu.

ADVERTISEMENT

Între anii 2005-2014 a ocupat diferite funcții cum ar fi: comandant al Batalionului 631 Tancuri, şef al planificării în Serviciul Operativ la Statul Major al Forţelor Terestre, şef al informaţiilor la Componenta Operaţională Terestră şi comandant al Brigăzii 1 Mecanizată „Argedava”.

În 2007, a participat ca ofiţer de stat major în cadrul Comandamentului Multinaţional al Forţei în Irak. Gheorghiță Vlad și-a început cariera în funcția de comandant de pluton tancuri la Regimentul 22 Tancuri în Bucureşti.

ADVERTISEMENT

Generalul Gheorghiță Vlad s-a născut la data de 7 septembrie 1969, în București. Este căsătorit şi are doi copii, scrie publicația de specialitate Defense Romania.

ADVERTISEMENT