News

Klaus Iohannis a semnat numirea generalului Gheorghiță Vlad în fruntea Statului Major al Apărării. Șeful Armatei, înaintat în grad

Klaus Iohannis a semnat numirea generalului Gheorghiță Vlad în funcția de șef al Statului Major al Apărării și avansarea sa în grad.
29.11.2023 | 12:45
Klaus Iohannis a semnat numirea generalului Gheorghita Vlad in fruntea Statului Major al Apararii Seful Armatei inaintat in grad
Președintele Klaus Iohannis a oficializat numirea generalului Vlad în fruntea Statului Major Sursa foto: Facebook Monitorul Apărării și Securității
ADVERTISEMENT

Din data de 16 august 2022, generalul Gheorghiță Vlad a îndeplinit funcția de locțiitor al șefului Statului Major al Apărării. Odată cu numirea în fruntea Armate, generalul Vlad a fost și avansat în grad.

Generalul Gheorghiță Vlad, numit în fruntea Statului Major al Apărării

Astfel, Gheorghiță Vlad a trecut de la gradul de general-locotenent cu trei stele la cel de general-locotenent cu patru stele, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

ADVERTISEMENT

”Președintele Klaus Iohannis a semnat următoarele decrete:

Decret privind numirea în funcția de șef al Statului Major al Apărării a domnului general-locotenent – cu trei stele Vlad Gheorghiță din Ministerul Apărării Naționale, la data de 1 decembrie 2023;

Decret privind înaintarea în gradul de general – cu patru stele a domnului general-locotenent – cu trei stele Vlad Gheorghiță din Ministerul Apărării Naționale, la data de 1 decembrie 2023”, a informat Administrația Prezidențială.

ADVERTISEMENT

Generalul Gheorghiță Vlad activează în cadrul Statului Major al Apărăii (SMAp) din 2020. În perioada februarie 2020-august 2022, acesta a deținut funcția de locțiitor pentru operații și instrucție al șefului SMAp, potrivit Ministerului Apărării Naționale.

Gheorghiță Vlad a comandat Diviziei 2 Infanterie „Getica” Buzău în perioada august 2017 – februarie 2020, iar între 2016-2017 s-a aflat la comanda Centrului Național de Instruire Întrunită „Getica” de la Cincu.

ADVERTISEMENT

Între anii 2005-2014 a ocupat diferite funcții cum ar fi: comandant al Batalionului 631 Tancuri, şef al planificării în Serviciul Operativ la Statul Major al Forţelor Terestre, şef al informaţiilor la Componenta Operaţională Terestră şi comandant al Brigăzii 1 Mecanizată „Argedava”.

În 2007, a participat ca ofiţer de stat major în cadrul Comandamentului Multinaţional al Forţei în Irak. Gheorghiță Vlad și-a început cariera în funcția de comandant de pluton tancuri la Regimentul 22 Tancuri în Bucureşti.

ADVERTISEMENT

Generalul Gheorghiță Vlad s-a născut la data de 7 septembrie 1969, în București. Este căsătorit şi are doi copii, scrie publicația de specialitate Defense Romania.

ADVERTISEMENT
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
După 8 ani, a recunoscut relația cu Ion Țiriac și a spus totul...
După 8 ani, a recunoscut relația cu Ion Țiriac și a spus totul despre viața lângă un miliardar: "Mai bine plâng pe un iaht!"
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de...
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de top în care 90% dintre studenți au încercat
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Garsonieră de 15 metri pătraţi,
Garsonieră de 15 metri pătraţi, "cu patul sub masă", scoasă la vânzare cu 143.000 de euro, preţ redus. Afaceri cu imobiliare în Milano
Scriitor reclamat de vecini dintr-un motiv bizar: „Blocul riscă să se prăbușească din...
Scriitor reclamat de vecini dintr-un motiv bizar: „Blocul riscă să se prăbușească din cauza cărților“
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor...
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor fi cei mai influențați de Luna Plină
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Legea pensiilor. Articolul care spulberă speranțele pensionarilor
Legea pensiilor. Articolul care spulberă speranțele pensionarilor
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere....
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere. Ultimele intervenții estetice pe care și le-a făcut
Zodii protejate de Dumnezeu în ultimele zile ale lunii februarie. Au parte de...
Zodii protejate de Dumnezeu în ultimele zile ale lunii februarie. Au parte de schimbări benefice și noroc cât cuprinde