News

Klaus Iohannis, candidat la șefia NATO, discuție cu preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan

Klaus Iohannis, candidat la șefia NATO, a avut, vineri seara, o discuție la telefon cu preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan.
20.04.2024 | 00:25
Klaus Iohannis candidat la sefia NATO discutie cu presedintele Turciei Recep Tayyip Erdogan
Klaus Iohannis, discuție cu președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan: ”Am subliniat rolul esențial al NATO în asigurarea securității regiunii noastre”. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Președintele României, Klaus Iohannis, candidat la șefia NATO, a avut, vineri seara, o discuție la telefon cu președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan. Care a fost subiectul convorbirii.

Klaus Iohannis, discuție cu președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan: ”Am subliniat rolul esențial al NATO în asigurarea securității regiunii noastre”

Pe 12 martie 2024, Klaus Iohannis și-a anunțat candidatura pentru funcția de secretar general al NATO. Surse neoficiale au spus, încă de la acea dată, că cel mai puternic susținător al său pare a fi chiar cea de-a doua cea mai mare armată a Alianței Nord Atlantice, Turcia.

ADVERTISEMENT

Vineri, 19 aprilie 2024, în contextul luptei cu Mark Rutte pentru postul din fruntea alianței militare, liderul de la Cotroceni a purtat un dialog telefonic cu omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan. Cei doi șefi de stat au discutat despre actuala situație din regiunea noastră.

Iohannis a subliniat, în discuția cu preşedintele Turciei, ”rolul esenţial al NATO în asigurarea securităţii regiunii noastre şi contribuţia României şi a Turciei la obiectivele Aliate şi la unitatea noastră puternică”, conform unui mesaj postat pe X (fostul Twitter).

ADVERTISEMENT

Am avut o discuţie telefonică foarte bună cu preşedintele Recep Tayyip Erdogan. Am vorbit despre consolidarea parteneriatului nostru strategic, cu accent pe investiţii şi schimburi economice”, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis.

În aceeași postare de pe platforma de socializare unde are aproape 290.000 de urmăritori, Iohannis a mai adăugat că a subliniat importanţa NATO pentru securitatea din regiune.

ADVERTISEMENT

”Am subliniat, de asemenea, rolul esenţial al NATO în asigurarea securităţii regiunii noastre şi contribuţia României şi a Turciei la obiectivele Aliate şi la unitatea noastră puternică”, a subliniat șefului statului român.

Iohannis, despre candidatura la șefia NATO: ”Discuțiile sunt foarte intense”

În urmă cu două zile, Klaus Iohannis spunea, în cadrul unei conferințe de presă înaintea reuniunii extraordinare a Consiliului European, că în ceea ce privește candidatura sa la funcția de secretar general NATO, ”discuții se poartă, sunt foarte intense, dar sunt altfel decât la alte formate”. El a mai subliniat că ”chestiunile NATO nu se discută în public și negocierile nu se fac publice”.

ADVERTISEMENT

În ce privește NATO, discuții se poartă, sunt foarte intense. Ele sunt altfel decât la alte formate. Chestiunile NATO nu se discută în public și negocierile nu se fac publice.

Continuăm ca și până acum. Am avut câteva discuții foarte bune. În plan diplomatic se continuă și vom vedea când vom avea un rezultat”, a afirmat Klaus Iohannis în fața presei.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas:...
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas: „Am impus sistarea de urgenţă a lucrărilor“
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Salarii îngheţate şi tăieri la stat. Măsuri dure după ce economia arată tot...
Salarii îngheţate şi tăieri la stat. Măsuri dure după ce economia arată tot mai rău: datoria a depăşit 50% din PIB, iar deficitul e deja peste 3%
Lovitura de milioane de euro dată de afaceristul de doar 28 de ani...
Lovitura de milioane de euro dată de afaceristul de doar 28 de ani care a părăsit definitiv SUA pentru România: E un exemplu
Ce nu s-a văzut la TV, în marea finală de la Chefi la...
Ce nu s-a văzut la TV, în marea finală de la Chefi la cuțite! Câștigătorul a spus tot adevărul, după plecarea celor trei chefi: „Se vede că...„
Se SCHIMBĂ TOTUL privind PENSIILE! ANUNȚUL Ministerului Muncii
Se SCHIMBĂ TOTUL privind PENSIILE! ANUNȚUL Ministerului Muncii
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Ștefan Bănică Jr., în culmea fericirii. Fiul cel mic a împlinit 5 ani
Ștefan Bănică Jr., în culmea fericirii. Fiul cel mic a împlinit 5 ani
Carmen Harra, anunţul care o va înfuria pe Prodanca. Ce spune de relaţiile...
Carmen Harra, anunţul care o va înfuria pe Prodanca. Ce spune de relaţiile pasagere şi a treia căsătorie
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac...
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac Robert Fico
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților