News

Klaus Iohannis, de Ziua Națională a Egalității de Șanse: ”Femeile încă se mai confruntă cu stereotipuri și prejudecăți”

08.05.2021 | 13:28
Klaus Iohannis de Ziua Nationala a Egalitatii de Sanse Femeile inca se mai confrunta cu stereotipuri si prejudecati
ADVERTISEMENT

Sâmbătă, cu ocazia Zilei Naționale a Egalității de Șanse între femei și bărbați, președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj în care a subliniat încă o dată cât de importantă e combatarea discriminării între sexe.

Șeful statului mai afirmă că violenţa împotriva femeilor, inegalitatea de gen şi discriminarea trebuie combătute cu toate forțele.

ADVERTISEMENT

Acesta încurajează susținerea femeilor în procesul decizional, în societate, politică şi economie.

Klaus Iohannis, mesaj cu ocazia Zilei Naționale a Egalității de Șanse

Într-o postare pe pagina oficială de Facebook, Klaus Iohannis susține că egalitatea de șanse între femei și bărbați reprezintă normalitatea într-o societate liberă și democratică.

ADVERTISEMENT

”Violenţa împotriva femeilor, inegalitatea de gen şi discriminarea sunt fenomene nocive şi trebuie combătute cu toate forţele”, afirmă șeful statului pe site-ul de socializare.

Iohannis mai adaugă faptul că, de Ziua Naţională a Egalităţii de Șanse, încurajează susţinerea cât mai activă a femeilor în procesul decizional, în societate, politică şi economie.

ADVERTISEMENT

”Egalitatea de șanse între femei și bărbați reprezintă normalitatea într-o societate liberă și democratică. Deși mai sunt încă multe lucruri de îmbunătățit, sunt convins că România va continua să facă eforturi susținute pentru a reduce inechitățile existente.

Ziua Națională a Egalității de Șanse este un bun prilej de a conștientiza o dată în plus că femeile încă se mai confruntă cu stereotipuri și prejudecăți legate de carieră și rolul în familie, tendințe negative care s-au accentuat la nivel global în contextul pandemiei de COVID-19.

ADVERTISEMENT

Violența împotriva femeilor, inegalitatea de gen și discriminarea sunt fenomene nocive, care trebuie combătute cu toate forțele.

Încurajez, de aceea, susținerea cât mai activă a femeilor în procesul decizional, în societate, politică și economie, cât și implicarea bărbaților ca parteneri activi în viața de familie”, se arată în mesajul adresat de Klaus Iohannis pe pagina sa de Facebook.

Ziua de 8 mai a fost declarată Ziua Naţională a Egalităţii de Şanse între Femei şi Bărbaţi în România prin Legea nr. 23 din 9 martie 2015.

ADVERTISEMENT