News

Klaus Iohannis lansează o nouă carte! Cum se va numi opera președintelui

08.04.2019 | 13:26
Klaus Iohannis lanseaza o noua carte Cum se va numi opera presedintelui
ADVERTISEMENT

Președintele României a anunțat că în curând va lansa o nouă carte. Șeful statului a oferit un ”teaser” despre noul său proiect literar, intitulat ”EU.RO”. Cel mai probabil, este vorba despre o carte despre România în contextul european modern, o carte despre politică și provocările ei, căci mesajul este: ”Pune întrebările, înțelege contextul”.

Klaus Iohannis a încasat până în 2016 82.844 lei din vânzarea cărților

Președintele Klaus Iohannis a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie cu cartea pe care o va lansa în curând. Fotografia prezintă coperta cărții scrise de fostul primar al Sibiului, care în 2014 a fost ales președinte. Nu este prima carte pe care Iohannis o scrie. Merită amintit și volumul ”Pas cu pas”, lansat chiar în campania electorală de acum 5 ani.

ADVERTISEMENT

După lansarea, în 2014, a primei sale cărți, în 2015 a urmat și volumul ”Primul pas”, care s-a bucurat de un succes la fel de mare ca precedentul. Conform declarației de avere completată în anul 2016, din vânzarea cărților, până la acea dată, Iohannis încasase suma de 82.844 de lei (drepturi de autor).

Cartea pe care Klaus Iohannis o va lansa în curând

”Pas cu pas”, prima carte a lui Iohannis, retușată după pofta regimului chinez

Cu una dintre cărți, ”Pas cu pas”, Iohannis a avut probleme în China. Statul chinez, în care cartea a ajuns tradusă în mandarină, a cenzurat anumite pasaje care nu conveneau regimului de la Beijing. În carte, în anumite pagini, se face referire la fărădelegile comise de regimurile comuniste. Pasajele cu pricina au fost adaptate la solicitarea guvernului chinez.

ADVERTISEMENT

”Experienta respectivă, în timpul comunismului, a însemnat o totală pierdere de vreme: totul era aberant. Eu pot să accept foarte ușor disciplină dacă înțeleg sensul din spatele ei. Însă disciplină aceea era un nonsens total.”-pag 20-21. ”Si eu, și prietenii, și colegii mei de școală îi detestăm pur și simplu pe comuniști și întregul lor sistem. Evident că lumea ascultă Radio Europa Liberă;

La petreceri se spuneau bancuri despre comuniști. La vremea respectivă, în Sibiu nu a existat, după știință mea, niciun fel de opoziție organizată împotrivă sistemului, iar singură formă în care am înțeles eu să-mi manifest disprețul față de comuniști au fost acțiuni de nesupunere civică, absolut banale. Nu am fost un dizident anticomunist. Doar i-am urât, nu i-am putut suferi. Atât. Erau lucruri banale.”-pag. 22-23, sună pasajele pentru care cartea ”Pas cu pas” a fost retușată înainte de punerea în vânzare, în China.

ADVERTISEMENT