News

Klaus Iohannis, mesaj de felicitare pentru Joe Biden. Liderii lumii care l-au felicitat pe președintele american

20.01.2021 | 23:39
Klaus Iohannis mesaj de felicitare pentru Joe Biden Liderii lumii care lau felicitat pe presedintele american
ADVERTISEMENT

Președintele Klaus Iohannis se numără printre liderii lumii care au transmis mesaje de felicitare noului președinte american Joe Biden și noului vicepreședinte american Kamala Harris.

Iohannis a vorbit despre convingerea că, împreună cu noua echipă de la Casa Albă, România va continua să dezvolte parteneriatul strategic dintre cele două state.

ADVERTISEMENT

Mesajele de felicitare pentru noua administrație americană vin de la lideri mondiali, politicieni și lideri religioși.

Liderii lumii trimit mesaje de felicitare președintelui Biden și vicepreședintelui Harris

“Felicitări președintelui Joe Biden și vicepreședintelui Kamala Harris. Sunt convins că împreună vom continua să dezvoltăm și să aprofundăm parteneriatul strategic în beneficiul popoarelor noastre și să lucrăm în adevăratul spirit al valorilor transatlantice”, este mesajul președintelui Klaus Iohannis.

ADVERTISEMENT

Prim-ministrul japonez Yoshihide Suga

“Felicitări președintelui @JoeBiden și vicepreședintelui @KamalaHarris pentru inaugurare. Japonia și Statele Unite sunt aliați legați ferm de legături și de valori universale comune.”

Președintele Chile, Sebastian Piñera

“Astăzi @JoeBiden devine al 46-lea președinte SUA. Administrația sa va avea misiunea de a vindeca sufletul țării și de a întări prietenia civică. Angajamentul față de democrație, libertate și drepturile omului nu recunoaște granițe. Îi doresc președintelui Biden tot ce este mai bun.”

ADVERTISEMENT

Președintele Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador

Obrador l-a felicitat pe Joe Biden cu mult înainte de învestirea în funcție. În timpul sesiunii sale zilnice, Lopez Obrador a mai spus că pandemia coronavirusului, redresarea economică și migrația vor fi domenii cheie ale relației bilaterale cu Statele Unite. „Aceste trei teme sunt foarte importante: pandemie, redresare economică și migrație”, a spus el. Lopez Obrador a mai spus că Biden ar trebui să ia măsuri pentru a stabili statutul de imigrație al mexicanilor care lucrează în SUA.

Primul ministru pakistanez Imran Khan

“Îl felicit pe președintele @JoeBiden pentru inaugurarea sa. Aștept cu nerăbdare să colaborez cu @POTUS la construirea unui parteneriat mai puternic între SUA și SUA prin angajament comercial și economic, combaterea schimbărilor climatice, îmbunătățirea sănătății publice, combaterea corupției și promovarea păcii în regiune și dincolo.”

ADVERTISEMENT

Prim-ministrul indian Narendra Modi

Într-o serie de tweeturi, prim-ministrul indian Narendra Modi le-a oferit „cele mai calde felicitări” lui Biden și Harris.

Papa Francisc

Vaticanul a publicat mesajul Papei Francisc către președintele Joe Biden în urma inaugurării sale, extinzând „dorințe cordiale de bine și asigurarea rugăciunilor mele că Dumnezeul Atotputernic vă va acorda înțelepciune și putere în exercitarea înaltei dumneavoastră funcții”.

„Sub conducerea voastră, poporul american să continue să tragă forță din înaltele valori politice, etice și religioase care au inspirat națiunea de la înființarea sa. Într-un moment în care crizele grave cu care se confruntă familia noastră umană fac apel la răspunsuri perspicace și unite, mă rog ca deciziile dumneavoastră să fie ghidate de preocuparea pentru construirea unei societăți marcate de justiție și libertate autentice, împreună cu respectarea infailibilă a drepturilor și demnității fiecare persoană, în special cei săraci, cei vulnerabili și cei care nu au voce ”, continuă mesajul Suveranului Pontif.

Mesajul concluzionează: „De asemenea, îl rog pe Dumnezeu, sursa oricărei înțelepciuni și adevăruri, să vă ghideze eforturile de a încuraja înțelegerea, reconcilierea și pacea în Statele Unite și între națiunile lumii, pentru a avansa binele comun universal. Cu aceste sentimente, invoc de bunăvoie asupra ta, a familiei tale și a iubitului popor american o mulțime de binecuvântări.”

Președintele Palestinei, Mahmoud Abbas

Președintele palestinian Mahmoud Abbas i-a felicitat pe președintele Joe Biden și vicepreședintele Kamala Harris, dorindu-le succes în a face față marilor provocări viitoare, potrivit WAFA, agenția oficială de știri palestiniană.

“Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm împreună pentru pace și stabilitate în regiune și în lume”, a spus Abbas în scrisoarea adresată lui Biden. Abbas și-a afirmat disponibilitatea pentru „un proces de pace cuprinzător și corect care să realizeze aspirațiile poporului palestinian în libertate și independență”.

Regina Elisabeta a Marii Britanii

Regina Elisabeta i-a trimis președintelui Biden un mesaj de felicitare privat înainte de inaugurare, a declarat miercuri o sursă regală, citată de CNN.

Conținutul scrisorii nu a fost dezvăluit. Este normal ca regina să felicite un alt șef de stat în ziua inaugurării.

ADVERTISEMENT