News

Klaus Iohannis: ”Numărul de decese este în continuare prea mare.” Ce spune președintele despre paturile ATI

22.11.2020 | 10:44
Klaus Iohannis Numarul de decese este in continuare prea mare Ce spune presedintele despre paturile ATI
ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis a precizat duminică, 22 noiembrie, care este situația la ATI și ce se dorește în continuare. Șeful statului este îngrijorat de numărul mare de decese.

”Din martie până acum am dublat numărul de paturi de la ATI. Nu este încă suficient,” a declarat președintele României.

ADVERTISEMENT

”În fiecare săptămână se adăugă noi paturi la ATI”, a mai precizat Iohannis. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei vizite la spitalul Fundeni.

Klaus Iohannis: ”Vrem să fim cu un pas înaintea virusului”

”Numărul de decese provocate de acest virus necruțător este în continuare prea mare. La fel, presiunea pe secțiile ATI se menține la cote foarte înalte și de aceea am hotărât împreună cu ministrul Sănătății să intensificăm eforturile pentru a crește numărul de locuri în ATI. Am ținut să vin la Fundeni pentru a le transmite medicilor din ATI că efortul lor este foarte apreciat.

ADVERTISEMENT

(…) Compartimentele modulare sunt o soluție. Containerul este dotat cu toată aparatura necesară și este foarte util. Am vizitat și sistemul modular dedicat copiilor, care de asemenea este dotat cu aparatură de ultimă oră.”, a spus Klaus Iohannis.

Deși a observat lucruri pozitive în ultima perioadă, președintele a precizat că ”mai avem încă mult de luptat, pentru a ţine această pandemie sub control”.

ADVERTISEMENT

România a înregistrat peste 9.500 de cazuri la ultima raportare transmiă de Grupul de Comunicare Strategică. Situația rămâne complicată la Terapie Intensivă. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.294. Dintre acestea, 1.132 sunt internate la ATI.

Klaus Iohannis, alte declarații de la Fundeni

”Dacă ne-am întâlnit în București, vă dați seama că nu sunt la Sibiu. Nu, nu am de gând să merg în Sibiu cât timp este carantinat, dar motivul principal este că avem foarte, foarte multă treabă aici și stau să mă ocup de aceste lucruri, nu să-mi petrec weekend-ul la Sibiu”, a adăugat preşedintele.

ADVERTISEMENT

”Măsurile recomandate de experți și puse în aplicare de autorități au fost corecte.” – Klaus Iohannis.

ADVERTISEMENT