News

Klaus Iohannis, prima apariție din 2024 după ce a fost dat dispărut. Prim-ministrul Vietnamului a fost primit de șeful statului

Prima apariție din 2024 a președintelui Klaus Iohannis. Săptămâna trecută, un deputat AUR l-a dat dispărut în mod oficial.
22.01.2024 | 17:16
Klaus Iohannis prima aparitie din 2024 dupa ce a fost dat disparut Primministrul Vietnamului a fost primit de seful statului
Klaus Iohannis, prima apariție din 2024 după ce a fost dat dispărut. Foto presidency.ro
ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis, prima apariție din 2024 după ce a fost dat dispărut. După numeroase plângeri din partea opoziției privind lipsa de activitate a președintelui, Klaus Iohannis și-a făcut, astăzi, apariția în mod oficial.

Klaus Iohannis, prima apariție din 2024. Opoziția l-a dat dispărut

Șeful statului l-a primit, luni, pe prim-ministrul Vietnamului, Pham Minh Chinh, la Palatul Cotroceni. De asemenea, pe agenda președintelui apar și alte întrevederi pe care le va avea cu opt ambasadori străini.

ADVERTISEMENT

„Sunt bucuros, domnule prim-ministru, că, după ce ne-am întâlnit de două ori, aţi decis să vizitaţi ţara despre care sper că aveţi amintiri foarte frumoase”, i-a transmis Klaus Iohannis premierului Republicii Socialiste Vietnam.

Ultima apariție publică a lui Klaus Iohannis a fost înainte de Crăciun, pe 18 decembrie 2023. Administrația Prezidențială nu a mai avut program public de la data menționată. Șeful statului s-a bucurat de o pauză de aproximativ o lună.

ADVERTISEMENT

Amintim că absența președintelui a fost remarcată și ironizată de opoziție. Ba chiar, un deputat AUR l-a dat dispărut, în mod oficial, pe Klaus Iohannis. Săptămâna trecută, Adrian Axinia a mers la Secția 17 de Poliție din Capitală.

Deputatul a precizat că șeful statului nu s-a mai prezentat la locul de muncă din data de 18 decembrie 2023. Totodată, el a amintit că România se confruntă cu un val de proteste organizate de agricultori și transportatori.

ADVERTISEMENT

„De la depunerea jurământului, președintele Klaus Iohannis nu s-a aflat în concediu de odihnă”

În acest context, administrația Prezidențială a anunțat, luni, faptul că șeful statului nu a avut concediu de odihnă de când și-a preluat mandatul. Totodată, Palatul Cotroceni a precizat că în toată această perioadă, președintele nu a încetat să își exercite atribuțiile constituționale.

„Având în vedere obligațiile și atribuțiile sale constituționale, președintele României se află în permanență în exercitarea mandatului”,a informat Administrația Prezidențială.

ADVERTISEMENT

Astfel, începând de la depunerea jurământului în funcție, președintele Klaus Iohannis nu s-a aflat în concediu de odihnă, în sensul noțiunii definite de legislația muncii”, se mai arată în mesajul transmis de Palatul Cotroceni.

 

ADVERTISEMENT