News

Klaus Iohannis, prima reacție despre demisiile miniștrilor Firea și Budăi. ”Trebuie să se găsească toate persoanele vinovate”

Klaus Iohannis a comentat, luni, demisiile miniștrilor Firea și Budăi. Președintele spune că acestea au fost suficiente, dar persoanele vinovate trebuie găsite toate.
17.07.2023 | 17:32
Klaus Iohannis prima reactie despre demisiile ministrilor Firea si Budai Trebuie sa se gaseasca toate persoanele vinovate
Klaus Iohannis, după ce Gabriela Firea și Marius Budăi au demisionat din Guvern. ”Trebuie să se găsească toate persoanele vinovate”. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Aflat la Summitul UE-CELAC, la Bruxelles, Klaus Iohannis a avut, luni, o conferință de presă în care a vorbit, printre altele, despre demisiile miniștrilor Gabriela Firea și Marius Budăi din Guvern.

Klaus Iohannis, după ce Gabriela Firea și Marius Budăi au demisionat din Guvern. ”Trebuie să se găsească toate persoanele vinovate”

După ce miniștri social-democrați Gabriela Firea (Ministerul Familiei) și Marius Budăi (Ministerul Muncii) au plecat rând pe rând din Executiv, în spațiul public s-a cerut și demisia Ralucăi Turcan, în prezent la Cultură.

ADVERTISEMENT

Vineri, purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a cerut plecarea ministrului PNL din Guvern. Aceasta e acuzată că era titular la Muncă atunci când ”s-a avizat un azil al groazei”.

De la vârful statului, Klaus Iohannis pare a o salva pe Turcan. Luni, de la Bruxelles, acolo unde participă la al treilea Summit Uniunea Europeană – Comunitatea Statelor Latino-Americane şi Caraibiene (UE – CELAC), președintele a declarat că ”demisiile politice (n.r. ale Gabrielei Firea și a lui Marius Budăi) sunt suficiente pentru moment”.

ADVERTISEMENT

În schimb, acesta a punctat că persoanele vinovate de ”grozăviile descoperite” trebuie găsite. ”Cred că demisiile politice au fost suficiente pentru moment. Trebuie să se găsească toate persoanele vinovate pentru grozăviile descoperite”, a afirmat Iohannis.

La mijlocul săptămânii, nominalizările PSD pentru funcțiile de ministru al muncii și ministru al familiei – Simona Bucura Oprescu și Natalia Intotero – vor primi undă verde și de la Cotroceni.

ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis a spus că a fost informat de Marcel Ciolacu despre cele două propuneri. ”Portofoliile își așteaptă titularii. Premierul m-a informat, iar miercuri probabil că vor depune jurământul”, a mai spus șeful statului.

Klaus Iohannis, noi detalii despre antrenamentele piloților pe F-16 în România

Miercuri, 12 iulie, în a doua zi a summitului NATO de la Vilnius, Klaus Iohannis a dezvăluit că România va deveni un hub regional de antrenament pentru piloții NATO și ucraineni pe F-16.

ADVERTISEMENT

În cursul acestei zile, șeful statului a precizat că data de începere a acestor pregătiri ar putea fi acest final al verii. ”Este posibil să se înceapă deja în august, dar nu are valoare să spunem acum o dată. Noi începem, programul, la sfârșitul acestei veri. Este un proiect bine pregătit. Sper să fie de succes”, a punctat Iohannis.

ADVERTISEMENT