News

Klaus Iohannis se opune vehement tăierilor de salarii: ”Nu vor fi tăieri de salarii! Total împotriva măsurilor alandala”

Klaus Iohannis se opune vehement tăierilor de salarii. Președintele României crede că cei care vorbesc despre eventuale tăieri salariale sunt pseudo-politicieni.
13.04.2023 | 14:05
Klaus Iohannis se opune vehement taierilor de salarii Nu vor fi taieri de salarii Total impotriva masurilor alandala
Klaus Iohannis se opune vehement tăierilor de salarii. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis se opune vehement tăierilor de salarii. Președintele României crede că cei care vorbesc despre eventuale tăieri salariale sunt pseudo-politicieni și gândesc alandala. Iohannis a analizat și ”țopăiala bugetară”, aluzie la faptul că politicienii dau cu o mână și iau cu alta, crescând cheltuielile, în timp ce sunt nevoiți să le reducă cu 20 de miliarde de lei.

Klaus Iohannis se opune vehement tăierilor de salarii

Președintele României a ținut să-i liniștească pe români înainte de sărbătorile pascale și îi asigură că nimeni nu îi va da afară sau nu le va tăia salariile. ”Este într-adevăr o discuție în spațiul public, a luat-o într-o direcție complet greșită. O să vă spun ce cred că se poate face.

ADVERTISEMENT

Situația economică în România e bună, avem creștere economică, în ciuda războiului din Ucraina. Treaba guvernului e să creeze cadrul să atragem banii europeni. Asta trebuie să facă guvernul. Se pare că atunci când s-a construit bugetul pentru anul în curs pe 2023, a existat o oarecare supraevaluare a capacităților de colectare”, și-a început discursul Klaus Iohannis.

Iohannis a încercat să explice în termeni simpli cât de complicată e situația financiară a țării, care în realitate nu ar fi tocmai rea. ”Guvernul a crezut că cei de la Fisc vor aduna mai mulți bani. Lucru care nu s-a întâmplat. Nu există nicio gaură și nu există nicio perspectivă tristă. Trebuie corectate lucrurile, evident.

ADVERTISEMENT

Nu e nevoie de tăieri, banii trebuie folosiți mai judicios. Atâta vreme cât voi avea un cuvânt de spus nu vor exista tăieri de salarii. Repet, nu vor exista tăieri de salarii. Toți politicienii să rețină, austeritatea nu este o soluție”, a completat președintele României.

În consecință, Klaus Iohannis a dat asigurări tuturor că nu vor exista tăieri salariale, cât timp el este președinte. ”În consecință nu vor exista tăieri de salarii. Eu nu îmi doresc ca prin dezvoltarea României, românii să o ducă mai rău, e o absurditate. Eu vreau ca românii să o ducă mai bine. Oricine în spațiul public spune altceva, e în eroare.

ADVERTISEMENT

Ultimul lucru pe care mi-l doresc e să-și facă românii griji că vor fi dați afară sau li se taie salariile. Nu vor fi dați afară și nu se taie salariile, oricine afirmă altceva greșește. Sunt total împotriva măsurilor alandala, am tot văzut astfel de măsuri. Toate prost gândite. O să am grijă să nu ajungem într-o țopăială bugetară”, a concluzionat Iohannis.

Președintele Iohannis a făcut acest anunț la câteva ore după ce ministrul muncii Marius Budăi dădea asigurări că PSD nu va permite niciodată ca salariile să fie tăiate în România. ”Atâta timp cât noi PSD vom fi la guvernare, este exclusă această variantă. După ce am sesizat din presă interviul domnului Boloş am căutat şi am văzut şi eu interviul şi domnul Boloş a plecat practic de la sursa răului, aşa cum îi spun eu, şi anume a plecat de la scrierea din PNRR, însă, eu repet, ca să fim foarte clari – da, trebuie să fim atenţi cu cheltuirea fondurilor publice, dar nu cu reducerea salariilor şi nu într-o perioadă în care puterea de cumpărare a tuturor românilor este ameninţată.

ADVERTISEMENT

S-au trecut în PNRR multe lucruri şi în principal la televizor atunci eram doar câţiva sau doi colegi din PSD, dar atunci îi făceaţi nebuni sau îi făceaţi doar politicieni, era Marcel Ciolacu şi Marius Budăi care spuneam că vor fi trecute lucruri în PNRR, lucruri care vor fi unele din ele imposibil de îndeplinit şi altele împotriva oamenilor”, a declarat Budăi, cu referire la declarația ministrului Marcel Boloș, care a lăsat să se înțeleagă că s-ar putea ajunge la astfel de măsuri radicale, anume tăieri salariale și concedieri.

ADVERTISEMENT
O imagine postată de Jose Mourinho din vestiarul Arenei Naționale a devenit virală...
O imagine postată de Jose Mourinho din vestiarul Arenei Naționale a devenit virală în Italia: „Unicul pe care îl iubesc”
Șumudică, o concediere inspirată: dovada că turcii au procedat bine când i-au arătat...
Șumudică, o concediere inspirată: dovada că turcii au procedat bine când i-au arătat ușa
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Raisa Maria a fost găsită moartă, la 100 de metri de casă. Fetiţa...
Raisa Maria a fost găsită moartă, la 100 de metri de casă. Fetiţa de nici 3 anișori dispăruse ieri la Breasta, în Dolj
Momentul în care Leonard Doroftei i-a redus la tăcere pe canadieni. Ce a...
Momentul în care Leonard Doroftei i-a redus la tăcere pe canadieni. Ce a fost pus să facă după ce a luat-o de la zero
Prima reacție a lui Culiță Sterp după scandalul monstru din familia lui cu...
Prima reacție a lui Culiță Sterp după scandalul monstru din familia lui cu Mara Bănică. Uluitor ce s-a aflat
Nivel RECORD la PENSIILE din PILONUL 2. Cum SE RETRAG BANII
Nivel RECORD la PENSIILE din PILONUL 2. Cum SE RETRAG BANII
Ce mare sfânt este sărbătorit în Calendarul ortodox pe 28 mai 2024. Trebuie...
Ce mare sfânt este sărbătorit în Calendarul ortodox pe 28 mai 2024. Trebuie să rostești această rugăciune
Ce tarif are Irina Loghin la evenimente. Cere mai puțin ca mulți artiști
Ce tarif are Irina Loghin la evenimente. Cere mai puțin ca mulți artiști
Câți bani cere Irina Loghin la o nuntă sau un botez în 2024....
Câți bani cere Irina Loghin la o nuntă sau un botez în 2024. Nu e calică deloc. E la îndemâna oricui să o cheme să-i cânte
VIDEO. Familie din Timișoara, terorizată de vecinii cu care împarte aceeași casă. Dominic...
VIDEO. Familie din Timișoara, terorizată de vecinii cu care împarte aceeași casă. Dominic Fritz: „În 2024, încă sunt timișoreni agresați și hărțuiți fără ca statul român să-i protejeze”
De ce Andrei Aradits nu o suportă pe Andreea Bălan: „Nu prea ne...
De ce Andrei Aradits nu o suportă pe Andreea Bălan: „Nu prea ne plăceam așa..”