News

Klaus Iohannis vrea să modifice Constituția! Aduce în discuție atribuțiile președintelui

16.11.2019 | 19:06
Klaus Iohannis vrea sa modifice Constitutia Aduce in discutie atributiile presedintelui
Klaus Iohannis vrea să modifice Constituția. Sursa foto: europafm.ro
ADVERTISEMENT

Candidatul susținut de PNL la alegerile prezidențiale Klaus Iohannis anunţă că va lansa o discuţie despre Constituţie şi atribuţiile preşedintelui, care în ultimii ani au fost limitate prin mai multe decizii ale Parlamentului sau ale Curţii Constituţionale.

Klaus Iohannis vrea să modifice Constituția

Aflat în campanie electorală la Bistrița-Năsăud, Klaus Iohannis a fost întrebat dacă în viitorul mandat o să recupereze atribuțiile președintelui care au fost limitate. “Sunt foarte optimist în această chestiune și mai mult, cred că vom avea un cadru creat pentru o discuție așezată pe Constituție.

ADVERTISEMENT

Trebuie să vedem ce fel de viitor ne dorim pentru România, fiindcă unele lucruri nu sunt încă foarte bine lămurite. Românii au simțit aceste chestiuni și este cazul să începem această discuție și să încercăm să facem lucrurile mai clare”, este răspunsul președintelui Klaus Iohannis, potrivit știripesurse.ro.

Iohannis spune că se va implica mai mult în combaterea tăierilor ilegale de păduri

Printre modificările efectuate în ultimii ani şi care privesc atribuţiile preşedintelui se numără excluerea acestuia din procedura de numire a conducerii ANCOM, obligativitatea de a semna cererile formulate de ministrul Justiţiei pentru demiterea procurorilor de rang înalt şi limitarea posibilităţii de a refuza numirea unor miniştri, mai scrie sursa citată.

ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis a mai declarat că se va implica mai mult în problematica tăierilor ilegale de păduri. Președintele a recunoscut că nu a făcut prea multe în acest sens, iar motivul a fost neînțelegerile cu guvernele PSD.

”Să știți că lucrurile s-au îmbunătățit, nu mai suntem unde am fost în 2014. Din păcate, cel puțin în ultimii 3 ani , am avut un Guvern care a guvernat împotriva românilor, guverne PSD, mai exact 3 guverne PSD, cu care mie mi-a fost foarte greu să mă înțeleg și cred că acum când avem un guvern liberal lucrurile se pot mișca mult, mult mai repede și nu doar că pot să vă spun că o să mă implic, de data asta sunt foarte hotărât să schimbăm lucrurile în bine”, a declarat Klaus Iohannis.

ADVERTISEMENT