Sport

Kosovo a anunțat lotul pentru partida cu Israel. Fără căpitan în duelul decisiv de la Priștina, din 12 noiembrie

Federația de Fotbal din Kosovo a anunțat lotul pentru meciul cu Israel, care va avea loc duminică, 12 noiembrie. Așa cum era de așteptat, vedeta Rrahmani lipsește.
10.11.2023 | 16:05
Kosovo a anuntat lotul pentru partida cu Israel Fara capitan in duelul decisiv de la Pristina din 12 noiembrie
Kosovo a anunțat lotul pentru partida cu Israel. Fără căpitan în duelul decisiv de la Priștina, din 12 noiembrie. Foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Federația de Fotbal din Kosovo a anunțat lotul jucătorilor care au fost chemați pentru meciul cu Israel, cu doar două zile înainte de meciul din 12 noiembrie. Deși căpitanul Amir Rrahmani nu a fost lăsat de cei de la Napoli să vină la națională, pentru că nu este competițională, lotul kosovarilor nu arată tocmai rău.

Kosovo, fără Amir Rrahmani în meciul cu Israel

Asta, pentru că pe listă este vedeta Vedat Muriqi, de la Mallorca. La fel, a prins lotul și vedeta celor de la CFR Cluj, Ermal Krasniqi. Românii se temeau că oficialii Federației din Kosovo nu vor reuși să încropească din scurt o națională puternică, într-o partidă fără miză pentru gazde, însă se pare că situația nu e tocmai așa.

ADVERTISEMENT

Asta, pentru că exceptând vedeta Amir Rrahmani de la Napoli, majoritatea fotbaliștilor de valoare, disponibil pentru a fi chemați la națională, au fost convocați. Așadar, lista transmisă de Federația de Fotbal din Kosovo, îi conține pe Arjanet Muric (Burnley), Visar Bekaj (Hatayaspor), Kenan Haxhihamza (KF Dukagjini), Fidan Aliti (Alanyaspor) și Kreshnik Hajrizi (FC Lugano).

Convocați națională Kosovo - Israel
Convocați națională Kosovo – Israel

De asemenea, au fost chemați la națională Lumbardh Dellova (FC Balkkani), Lirim Kastrati (FC Ujpest), Ilir Krasniqi (KF Llapi), Florent Hadergjonaj (Alanyaspor) și Qendrim Zyba (FC Balkkani). Lista continuă cu Florian Loshaj (Istanbulsport), Florent Muslija (Paderborn) și Meriton Korenica (Manisa).

ADVERTISEMENT

În final, au fost chemați la lot Elbasan Rashani (Clermont Foot), Milot Rashica (Beșiktaș), Muhamet Hyseni (KF Llapi), Bernard Berisha (Arhmat Grozny), Zymer Bytyqi (Antalyaspor), Vedat Muriqi (RCD Mallorca), Ermal Krasniqi (CFR Cluj), Mergim Vojvoda (FC Torino), Altin Zeqiri (Caykur Rizerspor) și Alban Ajdini (Laussane). Desigur, Albion Rrahmani de la Rapid București lipsește, fiind accidentat.

Războiul din Israel a dat planurile tuturor peste cap, însă israelienii vor face tot ce pot pentru a se califica la EURO 2024. Primul pas ar fi o victorie la Priștina, împotriva unei echipe care nu prea mai are pentru ce să tragă, pe un teren foarte prost. De altfel, presa din Israel s-a plâns că terenul de la Priștina ar fi demn de o divizie inferioară.

ADVERTISEMENT

”Ca în ligile inferioare este terenul care va găzdui Kosovo – Israel, în șase zile. Condițiile rușinoase ale gazonului de pe stadionul Fadil Vokrri ar putea îngrijora echipa, iar motivele pentru a confirma situația dificilă sunt susținute cu vești neîncurajatoare”, s-au plâns jurnaliștii israelieni.

Israelul va juca 4 meciuri în doar 9 zile, astfel că e probabil că antrenorii au pregătit două formule de start, pe care le vor alterna. Cel mai probabil meciul cu Kosovo va fi abordat cu o echipă, care se va schimba pentru partida următoare, cu Elveția.

ADVERTISEMENT

Rămâne de văzut dacă Israelul nu va avea probleme și cu accidentările, pe lângă oboseală. “Naționala va înfrunta Kosovo în șase zile, dar starea gazonului este rușinoasă. Imaginile venite din micuța țară ar putea să îi îngrijoreze serios pe selecționerul Alon Hazan și directorul sportiv Yossi Benayoun”, au mai transmis jurnaliștii.

ADVERTISEMENT