Fotbal intern

Kovacs, desființat de un oficial FRF: „Plin de dispreț! Să nu uite că e angajat”

14.12.2020 | 22:43
Kovacs desfiintat de un oficial FRF Plin de dispret Sa nu uite ca e angajat
ADVERTISEMENT

Arbitrul Istvan Kovacs a fost desființat de un oficial FRF, după derby-ul arbitrat în weekend dintre CFR Cluj și FCSB. Se pare că centralul Kovacs ar fi folosit o exprimare nepotrivită la adresa lui Dennis Man, atunci când căpitanul roș-albaștrilor a cerut un cartonaș galben pentru un adversar.

Andrei Vochin, consilierul lui președintelui FRF Răzvan Burleanu, s-a declarat extrem de deranjat de atitudinea lui Istvan Kovacs în derby.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj a învins-o pe FCSB cu scorul de 2-0, golurile partidei fiind marcate de Ciprian Deac 35′ din penalty și Valentin Costache 73′.

Kovacs, desființat de un oficial FRF: “Plin de dispreț! Să nu uite că e angajat”

În minutul 65 al derby-ului, Dennis Man a reclamat să îi fie acordat un cartonaș galben lui Djokovic, pentru o intrare asupra lui Darius Olaru. Conform unui video al celor de la Look Sport, arbitrul i-ar fi replicat căpitanului celor de la FCSB: “Cine ești tu, mă, să vorbești așa cum mine?!”. 

ADVERTISEMENT

De pe margine, tehnicianul FCSB, Toni Petrea, ar fi reacționat prompt la răspunsul centralului partidei Istvan Kovacs: “E căpitanul echipei. Dacă el nu are voie să vorbească, atunci cine?”.

Atitudinea cu care arbitrul tratează fotbaliștii a fost adusă din nou în discuție de Andrei Vochin, acesta declarând despre comportamentul arbitrului: “Plin de dispreț! Să nu uite că e angajat”.

ADVERTISEMENT

Andrei Vochin deranjat de comportamentul lui Kovacs

“Dar cine este el ca să nu i se vorbească aşa!? În primul rând trebuie să ştim ce a vorbit Man. Dar indiferent cine eşti tu….Dacă era Beckenbauer avea voie să spună, nu!?, după perceptele lui morale. Cine eşti bă tu, să îmi vorbeşti tu mie!? Dar cine eşti mă, tu? Tu când arbitrezi, eşti un angajat care trebuie să faci o treabă. De ce ridic puţin tonul şi sunt nemulţumit…. să vă uitaţi la faza penalty-ului pe care îl dictează celor de la CFR. Vine un grup de jucători de la FCSB spre el. Uitaţi-vă la gestul din mână pe care îl face! Uită-te cât dispreţ există în acel gest cu mâna, de dă-te mai încolo! Nu se poate să procedezi aşa, indiferent cine ai fi şi unde ai ajuns tu, ca arbitru, la nivel european, să faci astfel de gesturi pe teren. De ce? Petnru că vei genera declaraţiile de după. 

Istvan Kovacs are foarte mult de muncit la acest lucru şi mă gândesc că la meciurile internaţionale nu o să vedem atât de des acest gest făcut în faţa lui Neymar, apropo de cine eşti mă tu!? Adică în faţa lui Man poţi să faci gestul ăsta, la Neymar nu îl mai faci. Şi nu e normal, nu e normal să îl faci în faţa lui Man. Dar cum a vorbit? De ce nu i-a dat cartonaş galben sau roşu? Cum a vorbit? Ce faci tu, faci educaţie acolo!? Acţionezi profilactic, ce faci!? După aia, să ai motiv să îmi spui tu mie că ţi-a vorbit într-un fel. Dacă ţi-a vorbit într-un fel, dă-i cartonaş galben sau roşu şi la revedere, nu mai stai să discuţi

ADVERTISEMENT

Dar nu ne arăta nouă cine sunteţi voi, domnilor arbitri, că vedem şi după ce vă lăsaţi de meserie, cum puneţi problema peste tot. Arbitrul nu este buricul pământului. Fotbalul este jucat de jucători şi este făcut de antrenori. Ăştia sunt oamenii principali din fotbal. Dincolo de ei, ar trebui ca toţi ceilalţi care suntem pe lângă, să ne facem treaba cuviincios, conştiincios, respectuos, să avem coloană vertebrală, să nu permitem să fim jigniţi de oamenii ăştia care sunt eroii principali, că nici ei nu au voie să facă asta, dar cu atât mai puţin noi să putem să avem atitudine. Lipsa de educaţie te aduce aici. Omul ăsta, Istvan Kovacs, nu greşeşte el structural. Aşa a fost învăţat, asta e educaţia lui, atât a putut el să înţeleagă din viaţa asta, cât a trecut pe la şcoală, cât a trecut el pe la cursuri”, a declarat Andrei Vochin, la Telekom Sport.

ADVERTISEMENT